ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/8/16

Tα ποντίκια κάνουν «πάρτι» στο ΕΚΑΒ Κοζάνης – Εγείρονται σοβαρά ζητήματα υγιεινής για εργαζόμενους, αλλά και για τους ασθενείς, που μεταφέρουν τα ασθενοφόρα - Βίντεο με δηλώσεις

Φωτογραφία αρχείου από το κτιρίου του Νοσοκομείου ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ στο οποίο φιλοξενείται το ΕΚΑΒ Κοζάνης

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016
ΕΚΑΒNews

Κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ η μεταφορά στο νέο κτήριο το οποίο εγκαινιάστηκε πριν τρεις μήνες!!

Συνέντευξη ο γραμματέας του «Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας» Δημήτρης Χρήστου.

kozan.gr: Tα ποντίκια κάνουν “πάρτι” στο ΕΚΑΒ Κοζάνης – Εγείρονται σοβαρά ζητήματα υγιεινής για εργαζόμενους, αλλά και για τους ασθενείς, που μεταφέρουν τα ασθενοφόρα – Κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ η μεταφορά στο νέο κτήριο (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Μια απίστευτη κατάσταση, που εγείρει σοβαρά ζητήματα υγιεινής, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς, που  μεταφέρουν τα ασθενοφόρα  του ΕΚΑΒ Κοζάνης, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας το kozan.gr. Ως γνωστόν, “‘όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια”, με τις “γάτες”(=διοικητικοί φορείς), να μην έχουν αντιληφθεί, προφανώς, τη σοβαρότητα του προβλήματος, για το οποίο έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Επισκεφτήκαμε, σήμερα Τρίτη 30/8, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται κάτω από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης,  με αφορμή την “εμφάνιση” ενός αρουραίου, που έκανε, χθες το βράδυ, “πάρτι” στην “κουζίνα” του κτηρίου, αφήνοντας και σημάδια της παρουσίας του, με περιττώματα πάνω σε φλυτζάνια, ποτήρια και πάγκους.

Φωτογραφία αρχείου από το εσωτερικό του κτιρίου Νοσοκομείου ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ στο οποίο φιλοξενείται το ΕΚΑΒ Κοζάνης

Πέρα όμως από αυτά, οι εργαζόμενοι, που μίλησαν στο kozan.gr γι’ αυτή την απερίγραπτη κατάσταση, θέτουν ζητήματα υγιεινής – εκτός από τους εαυτούς τους – και για τους ίδιους τους ασθενείς, που μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα, καθώς το υγειονομικό υλικό (σεντόνια, κουβέρτες κτλ), που χρησιμοποιούν, ενδεχομένως να υφίσταται αντίστοιχες “επιδρομές” όπως αυτή η χθεσινή στην κουζίνα. Εντύπωση, επίσης, προκαλεί ότι δίπλα στις γυναικείες κι ανδρικές τουαλέτες, βρίσκονται δεκάδες λάστιχα, τα οποία, προφανώς, λόγω έλλειψης χώρου, τοποθετήθηκαν εκεί.

Ο γραμματέας του «Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας» Δημήτρης Χρήστου

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το νέο σύγχρονο κτήριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης, είναι έτοιμο, όμως, απ’ ότι μαθαίνουμε, δεν έχει παραδοθεί ακόμη επισήμως, παρά το γεγονός, ότι τον περασμένο Μάιο, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (δείτε εδώ σχετικά), πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης 14 ασθενοφόρων, με “φόντο” το νέο κτήριο, μιας και το παλιό, προφανώς δεν ταίριαζε με τη λαμπρότητα μιας τέτοιας πανηγυρικής εκδήλωσης. Αν και έχουν γίνει εργασίες μυοκτονίας (εξωτερικά), το πρόβλημα παραμένει και κρίνεται αναγκαία, όσο ποτέ, η μεταφορά στο νέο κτήριο, το οποίο, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, είναι έτοιμο.

kozan.gr: Tα ποντίκια κάνουν "πάρτι" στο ΕΚΑΒ Κοζάνης

Οι μαρτυρίες των εργαζομένων


Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγ 2016


Χωρίς συνεργείο Καθαριότητας, τον τελευταίο μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγ 2016


Πηγή: kozan.gr

Το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης το οποίο εγκαινιάστηκε, χωρίς να έχει μεταφερθεί το ΕΚΑΒ μέχρι σήμερα, στις 27/5/2016Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews