ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/9/16

Έκτακτη Γ. Συνέλευση «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ» 13/9/2016


Τρίτη,  13 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με στάση εργασίας από τις 09:00-13:00, στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ.

Το προεδρείο του σωματείου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για:

Οικονομικά θέματα
Το Δ.Σ. του σωματείου ενημερώνει για την καθυστέρηση στην καταβολή των πρόσθετων αμοιβών και των εκτός έδρας μετακινήσεων 2015 και 2016, την οφειλόμενη δεδουλευμένη εργασία από τον Δεκέμβριο του 2014 καθώς και για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ερμηνεία του Νόμου με τον οποίο καταβάλλονται οι εκτός έδρας μετακινήσεις (αφορά το διάστημα από το Μάρτιο 2016 και μετά).

Προσλήψεις διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
Το Δ.Σ του σωματείου καταγγέλλει την πρόσληψη διασωστών με σύμβαση έργου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ  έπρεπε να επιλύουν τα μεγάλα προβλήματα που απορρέουν από τα πολλά κενά σε προσωπικό του Οργανισμού, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρει το ΕΚΑΒ, 24ώρες το 24ωρο όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να γίνονται προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε ικανό αριθμό για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η αμεσότητα παροχής υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της χώρας σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.
Αντί γι αυτό όμως βλέπουμε να γίνονται προκηρύξεις για προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις μερικών μηνών και με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα. Οι ανάγκες του ΕΚΑΒ είναι πάγιες και διαρκείς και η ζωή των πολιτών μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους και δεν υπόκειται σε καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου. Εκτός αυτού το ΕΚΑΒ μέσω συνταξιοδοτήσεων, απωλειών ζωής συναδέλφων και δυσίατων ασθενειών μειώνεται συνεχώς το ενεργό προσωπικό του και δεν αντικαθίσταται επαρκώς τόσο γα την πανελλαδική επέκτασή του, όσο και για την ανανέωση του με νέες προσλήψεις από διασώστες - απόφοιτους ΙΕΚ ΕΚΑΒ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ποτέ δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, συμβασιούχους και χαμηλόμισθους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ομήρους της διάθεσης κάθε κυβέρνησης για το εργασιακό τους μέλλον.


Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (ΑΕΜΥ ΑΕ)
Το αποκορύφωμα όλων αυτών των πρόχειρων και επικίνδυνων ενεργειών γα το μέλλον του ΕΚΑΒ είναι το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε πριν λίγες μέρες η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την ΑΕΜΥ Α.Ε  στην Σαντορίνη. Για πρώτη φορά διασώστες του ΕΚΑΒ θα εργάζονται μαζί με υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας για να καλύπτονται κενές βάρδιες ενώ ο αριθμός διασωστών που χρειάζεται να προσληφθεί για να λειτουργήσει χωρίς κενά ο τομέας Σαντορίνης είναι μόλις 5 άτομα.
Είναι το νέο εργασιακό μοντέλο που επιδιώκει για τον τομέα υγείας το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΚΑΒ, με όποιες συνέπειες για την ασφαλή αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού αλλά και της μελλοντικής Πανελλαδικής ανάπτυξης και λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Εκπαίδευση οδηγών ΟΤΑ και Πυροσβεστών για στελέχωση ασθενοφόρων
Το Σωματείο έχει προσφύγει νομικά για ακύρωση του άρθρου78 του Νόμου 4368/16 σε συνδυασμό με την απόφαση του Δ.Σ του ΕΚΑΒ που επιτρέπει την στελέχωση ασθενοφόρων με οδηγούς ΟΤΑ και  Πυροσβεστικής μετά από υποτυπώδη εκπαίδευση που ανέλαβαν να την πραγματοποιήσουν «πρόθυμοι» εκπαιδευτές που συνεργάζονται και εκτελούν τις αποφάσεις της Διοίκησης και  του Υπουργείου Υγείας υποβαθμίζοντας και το τμήμα εκπαίδευσης αλλά και το έργο του ΕΚΑΒ στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα.
Διαφαίνεται ότι ετοιμάζεται ένα καινούργιο μοντέλο λειτουργίας του ΕΚΑΒ, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει  μόνο προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά τα κενά του ΕΚΑΒ θα συμπληρώνονται με πρόχειρες λύσεις συμβασιούχων και οδηγών από άλλες υπηρεσίες και οι προσλήψεις μονίμων θα είναι ελάχιστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ηλικιακή ανανέωση του προσωπικού, την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ και την ικανοποίηση αιτημάτων μεταθέσεων.

Μεταθέσεις
Στις 29 Μαρτίου σε συνάντησή μας με τον Υπουργό κο Πολάκη του επιδώσαμε ένα σχέδιο Νόμου περί νέου κανονισμού μεταθέσεων στο ΕΚΑΒ, ώστε να τύχει επεξεργασίας από την νομική υπηρεσία του Υπουργείου και να γίνει Προεδρικό Διάταγμα. Το ΕΚΑΒ σε σχέση με όλο τον δημόσιο τομέα έχει μια ιδιαιτερότητα: έχει  εκατοντάδες αιτήσεις διασωστών για μετάθεση σε σύνολο  περίπου 3700 εργαζομένων αυτής της ειδικότητας και περίπου ο ένας στους 9-10 επιθυμεί να μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του ή συμφερόντων του. Αυτό δημιουργεί οξύτατα προβλήματα στην υπηρεσία αλλά και στην καθημερινότητα αυτών των εργαζομένων γιατί οι μεταθέσεις τώρα πια γίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο καθώς στα χρόνια των μνημονίων που διανύουμε έχουν σταματήσει σχεδόν οι προσλήψεις προσωπικού προς ενίσχυση του ΕΚΑΒ στα πλαίσια της Πανελλαδικής του ανάπτυξης.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, ζητά την καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό Πανελλαδικά, την σταδιακή ικανοποίηση των αιτημάτων για μετάθεση ξεκινώντας από συναδέλφους που υπηρετούν πολλά χρόνια σε κάποια περιοχή, σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα οικογενειακά αλλά και υγείας και ταυτόχρονα και τις μεταθέσεις προς περιοχές που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Δεν θέλουμε να επιδεινώνονται κι άλλο οι συνθήκες ζωές εργαζομένων και να διαλύονται οικογένειες.
Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι προσλήψεις συμβασιούχων που εμποδίζουν την μόνιμη  αναπλήρωση εργαζομένων.
Εάν είχε εκδοθεί, μετά από τόσους μήνες, το Προεδρικό Διάταγμα θα σταματούσε αυτή η αβεβαιότητα, οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις, η προσπάθεια εκδούλευσης σε συναδέλφους και θα επικρατούσε η αξιοκρατία στις μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ.
Ζητάμε την άμεση έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις και επιτέλους να αρχίσουν να ικανοποιούνται αιτήσεις μεταθέσεων συναδέλφων και όχι να προετοιμάζεται έδαφος για μεταθέσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα κατόπιν υποδείξεων βουλευτών και τοπικών αρχόντων και αυτό θα γίνει με την Πανελλαδική καταγραφή των αναγκών του ΕΚΑΒ με παράλληλη ικανοποίηση αιτημάτων παλαιών συναδέλφων και συναδέλφων με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

Συνεδρίαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΕΚΑΒ 13-9-2016
Το Δ.Σ. ζήτησε να παραστεί, με τον νομικό του σύμβουλο, και κατέθεσε εγγράφως την πρόταση του λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση του θέματος: «Ενδυνάμωση Τομέων ΕΚΑΒ», το οποίο ήταν και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Λειτουργία των ΤΕΠ των νοσοκομείων σε σχέση με το ΕΚΑΒ
Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες του Σωματείου για συνάντηση με τους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠΕ, όπως και της υπόσχεσης του Προέδρου του ΕΚΑΒ πριν από μερικούς μήνες ότι θα το φροντίσει και αυτός, τελικά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα (χωρίς να ευθύνεται το Σωματείο).
Με τις τοποθετήσεις νέων Διοικητών στα νοσοκομεία, το Δ.Σ του Σωματείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποσταλούν εξώδικα στους διοικητές 1ης και 2ης ΥΠΕ αλλά και στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ώστε να εφαρμοστεί η Υπουργική απόφαση που αναφέρει ρητά τις υποχρεώσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ αλλά και αυτές των νοσοκομείων προς το ΕΚΑΒ, για την διευκόλυνση στην παράδοση των ασθενών αλλά και της διευκόλυνσης των ασθενοφόρων στο έργο τους στους χώρους υποδοχής των νοσοκομείων. Ταυτόχρονα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου θα επισκεφτούν πολλά  ΤΕΠ νοσοκομείων εν ώρα εφημερίας για να παρεμβαίνουν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους εργαζομένων των νοσοκομείων, εκπροσώπους ιατρών αλλά και των Διοικήσεων τους για την βελτιστοποίηση των προσπαθειών επίλυσης των προβλημάτων.
Ήδη έγιναν επισκέψεις στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων Ευαγγελισμός και Αττικόν κατά τις οποίες έγιναν και συναντήσεις τόσο με τους Συντονιστές των Τ.Ε.Π. όσο και με τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία με σκοπό την ορθή λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Εκτός ημερήσιας διάταξης
Καταγγελία ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ για μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ
Το Δ.Σ. του Σωματείου αποδοκίμασε την ανακοίνωση της παράταξης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ η οποία αναφέρεται ονομαστικά σε μέλος του και το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Τοποθετήσεις εργαζομένων

Στην συνέχεια έγιναν πολλές τοποθετήσεις από μέλη του σωματείου σχετικά με όλα τα παραπάνω θέματα καθώς και για τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.


Για το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

17 σχόλια :

 1. Κύριοι της συντακτικής ομάδας του ekabnews,γιατί υποτιμάτε τα καθημερινά προβλήματα των διασωστών;Είναι η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ένα απλό καθημερινό πρόβλημα; Τα μέλη του σωματίου έχουν αποφανθεί ξεκάθαρα.ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Οι εκπρόσωποί μας(οι συνδικαλιστές) οφείλουν να κινηθούν προς εφαρμογή των επίσημων αποφάσεων του ΔΣ ΕΚΑΒ.Ο Μαθιόπουλος δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμφωνεί για πάγωμα (όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στη συνέλευση) της εφαρμογής της κυκλικότητας με την κα Καλούδη(διευθύντρια). Ο κάθε πρόεδρος σωματίου ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να πράττει ότι αποφάσισε η γενική συνέλευση των μελών του. Αυτή τη καταγγελία την περάσατε στα ψιλά γράμματα!
  Προτείνω, από δω και στο εξής, ο κάθε υποψήφιος εκπρόσωπος μας να δημοσιοποιεί το βιογραφικό του ώστε όλοι μας να γνωρίζουμε τί πάμε και ψηφίζουμε.
  ΚΟΥΙΖ 1ο: Ποιος τεράστιος εργατοπατέρας μετέτρεψε 2 ΦΟΡΕΣ την ειδικότητα της συζύγου του, από πλήρωμα ασθενοφόρου σε διοικητικό υπάλληλο(την 1η φορά ακυρώθηκε από δικαστήριο διότι προσέφυγαν οι υπάλληλοι που αδικήθηκαν), δίχως η εν λόγω κυρία να έχει εργασθεί σε ασθενοφόρο ούτε ΕΝΑ ΚΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ;;;;;;
  ΚΟΥΙΖ 2ο: Ποια υπάλληλος, ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ του ταχύρυθμου ΙΕΚ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ και διαθέτοντας και δίπλωμα Β.Φαρμακείου,για να μετακινηθεί προς τις αεροδιακομιδές(που ζητούσαν επειγόντως πληρώματα),βρήκε εμπόδιο τους συνδικαλιστές, οι οποίοι για να εγκρίνουν τη μετακίνηση, έπρεπε να μεσολαβήσει μια καλή κουβέντα από κάποιον του κόμματος (καλή του ώρα τού ανθρώπου)και τελικά, όταν πήγε, δέχθηκε τα συγχαρητήρια τού τότε προισταμένου των αεροδιακομιδών,διότι μ'αυτόν τον τρόπο αναβαθμίστηκε το τμήμα όπως είπε;
  Κε Κιτσιόπουλε, κάποτε δώσατε μάχη για να μετακινηθούν καμιά 25αρια συνάδελφοι στο όνομα της κυκλικότητας. Γιατί κωφεύετε τώρα;;;
  Κε Χουλιάρα,όποιος απαιτεί σοβαρή συνδικαλιστική δράση από αυτούς που τον εκπροσωπούν, αν μη τί άλλο, αυτοί οφείλουν να το πράξουν. Δεν χρειάζεται να κατεβαίνει ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές. Αρκεί οι εκπρόσωποί του να είναι ΣΟΒΑΡΟΙ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. Άραγε, πόσοι από εσάς μπορεί να είσθε....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕ ΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή μου κυρία γίνατε σύριζα και εσείς και δεν πρόλαβαν να σας ενημερώσουν ο arxidiasostis με την παρέα του ή δουλεύετε όλον τον κόσμο ;;;Ποιά κυκλικότητα εφαρμόζεται στο εκαβ σήμερα ; Για ρώτα τα συντροφάκια σου που σου έταξαν θεσούλα και σε δουλεύουν με ποια κυκλικότητα κάνουν τοποθετήσεις ;Έχουν κάνει ότι πιο κατακαημένο γλύφταρά μπορούν για υπεύθυνο τομέα για να κάνουν κουμάντο και λόγω εκλογών στο υπηρεσιακό.Με τι μοριοδότηση τους έκαναν αυτούς ; Στην Αθήνα με ποια μοριοδότηση μπήκε ο arxidiasostis στο γραφείο ; Με ποια μοριοδότηση μπήκε ο επαναστάτης μουσάτος στο γραφείο ;Με ποιά μοριοδότηση μπήκαν στα τηλεφωνα στην Αθήνα τόσα άτομα το καλοκαίρι και εσύ κορόιδο κάθεσαι και φωνάζεις για να σε βολέψουν κάπου και αυτοί δεν φαίνονται πουθενά ;Για ζήτα και τα βιογραφικά αυτών που στηρίζεις τώρα. Αριστούχοι στο ψέμα,την ρουφιανιά και το παρασκήνιο μιά ζωή. Καμμία φορά όσο είναι κυβέρνηση ο σύριζα δεν μετακινήθηκε άνθρωπος με μοριοδότηση και με ικανότητες για κάποια θέση. Που να δείς υπεύθυνο τομέα σε νομό της Πελοποννήσου που μας έβαλαν ,που για να πάρει μπροστά τον κουρδίζει κάποιος. Ένα μπούφο είχαμε ,το ε΄παιξε σύριζα και μπήκε υπεύθυνος και εσύ μου λες για κυκλικότητες και αναβαθμίσεις

   Διαγραφή
  2. Βασίλης Χουλιάρας17 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:26 π.μ.

   Κυρία Παπαδάτου..
   Θα ήθελα να σας θυμίσω, ότι λίγα χρόνια πριν, δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση για το οτιδήποτε.
   Το 2013 με την δημιουργία του ΕΚΑΒΝews αυτό άλλαξε.
   Από το 2013 έως και σήμερα, κάποιοι συνάδελφοι, με πολύ κόπο, με αυτοθυσία, κλέβοντας καθημερινά χρόνο από την προσωπική τους ζωή προσπαθούν να κρατήσουν ενήμερους όλους εμάς για το τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο μας.
   Θεωρώ λοιπόν ΑΔΙΚΟ από μέρους σας να ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ τους συναδέλφους αυτούς, πως δήθεν υποτιμούν τα καθημερινά προβλήματα των Διασωστών και δεν τα αναδεικνύουν. Απεναντίας το ΕΚΑΒΝews έδωσε βήμα σε όλους τους συναδέλφους και όλα τα Σωματεία ώστε να έρθουν τα προβλήματα μας στην επιφάνεια και να διεκδικηθούν οι λύσεις τους.

   Όπως πολύ σωστά διαπιστώσατε, αλλά λάθος διατυπώσατε στο σχόλιο σας, το κείμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης που αφορά την Γενική Συνέλευση(13-9-2016), ενημερώνει τους συναδέλφους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και δεν προχωρά σε ανάλυση των τοποθετήσεων και των ερωτήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια αυτής.
   Η ερώτηση που θέσατε στο προεδρείο της γενικής συνέλευσης, γύρω από την «Κυκλικότητα και την Μοριοδότηση» δεν αναφέρθηκε στο κείμενο όπως δεν αναφέρθηκαν και οι υπόλοιπες ερωτήσεις-τοποθετήσεις των υπολοίπων συναδέλφων.
   Εάν είστε δίκαιη, θα καταλάβετε πως εάν δημοσιεύαμε την δική σας ερώτηση θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και για τους υπόλοιπους συναδέλφους..
   Σκεφτείτε πόση ώρα θα έπρεπε να γράφουμε και πόσες σελίδες κείμενο θα έπρεπε να δημοσιεύσουμε ώστε να αναρτηθούν όλα αυτά που ειπώθηκαν μέσα στην συνέλευση.
   Η μη προβολή λοιπόν του συγκεκριμένου θέματος «κυκλικότητα-μοριοδότηση», που θίξατε προσωπικά μέσα στην συνέλευση, έχει γίνει για τους παραπάνω λόγους και όχι γιατί υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, ή δεν θεωρείτε σημαντικό από μέρους μας.
   Αυτά από την πλευρά του ΕΚΑΒΝews...

   Διαγραφή
 2. Βασίλης Χουλιάρας17 Σεπτεμβρίου 2016 - 11:28 π.μ.

  Από Συνδικαλιστική απόψεως τώρα σας πληροφορώ ότι και σοβαρά λήφθηκε υπόψη η τοποθέτηση σας και στα πρακτικά της συνεδρίασης έχει καταγραφεί..

  Μιας και αναφερθήκατε όμως τόσο στο πρόβλημα «Κυκλικότητα» όσο και σε εμένα προσωπικά, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για τα εξής:

  Συμφωνώ μαζί σας ότι η Μη Εφαρμογή Της Κυκλικότητας είναι ένα σοβαρότατο θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους.
  Εάν περάσετε από το σωματείο και κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων, θα δείτε ότι έχω θίξει προσωπικά το θέμα της κυκλικότητας πάρα πολλές φορές.
  Έχει παρθεί μάλιστα πλειοψηφική απόφαση για άσκηση πίεσης προς την διοίκηση και την διεύθυνση ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή της κυκλικότητα σύμφωνα με την μοριοδότηση που ψήφησε το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ.

  Δυστυχώς, παρόλες τις μεμονωμένες προσπάθειες αλλά και τις συλλογικές πιέσεις που ασκήσαμε ως Σωματείο, η Διοίκηση αρνείται πεισματικά να την εφαρμόσει.. Μάλιστα σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις που είχαμε ως Σωματείο με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, μας ενημέρωσε πως ΔΕΝ σκοπεύει να εφαρμόσει την Μοριοδότηση και κατ΄επέκταση την κυκλικότητα μιας και ΔΕΝ την Θεωρεί ΣΥΝΝΟΜΗ.

  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το Θέμα έχει παγώσει «καθαρά» με υπαιτιότητα της διοίκησης.

  Πάραυτα, επειδή και σοβαρός είμαι, και δίκαιος είμαι, και διεκδικώ για το σύνολο τον εργαζομένων χωρίς να αποσκοπώ σε προσωπικά ωφέλει, θα επαναφέρω το θέμα σε επόμενη συνεδρία και θα πιέσω για συνέχιση των πιέσεων προς την διοίκηση.. Καλώ όμως και εσένα και όλους τους συναδέλφους να συνεχίσετε να Στηρίζετε το Σωματείο το οποίο καλώς η κακώς είναι το μόνο συλλογικό όργανο που διαθέτουμε για να διεκδικήσουμε το δίκαιο μας.
  Στήριξη στο Σωματείο σημαίνει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ..
  Συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις.
  Συμμετέχουμε στις συζητήσεις.
  Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις.
  Προτείνουμε λύσεις και διεκδικήσεις.
  Ενημερωνόμαστε για προβλήματα του Χώρου..
  Παρακολουθούμε τις εξελίξεις..
  Ελέγχουμε το Διοικητικό Συμβούλιο..
  Διαβάζουμε τα πρακτικά και των Γενικών Συνελεύσεων και των Συμβουλίων του Δ.Σ.
  Και πάνω από όλα σκεπτόμαστε Ομαδικά και Όχι Ατομικά.

  Το ότι ρίξαμε έναν ψήφο πριν από μερικούς μήνες σε κάποια άτομα για να μας εκπροσωπήσουν, δεν σημαίνει ότι απαλλαχθήκαμε των ευθυνών μας ως μέλη του σωματείου και σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι τους δώσαμε λευκή επιταγή..

  Αυτά τα ολίγα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κε Χουλιάρα, το κείμενό σας χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια.
  Για λόγους διαφάνειας , παρακαλείσθε να αναρτήσετε τα πρακτικά των εν λόγω συνεδριάσεων στην ιστοσελίδα του σωματείου, και αυτό να γίνεται σε τακτική βάση, ώστε να έχουν γνώση όλα τα μέλη του σωματείου (εκεί φαίνεται ξεκάθαρα τί υποστηρίζει και τί δράση προτείνει ο καθένας από τους εκπροσώπους μας). Τελευταία φορά που είδαμε ανάρτηση πρακτικών ήταν στις 15/09/2014. Επίσης, ενημερώστε μας εάν διαθέτετε γραπτές αποδείξεις για τυχόν οχλήσεις και καταγγελίες προς το ΔΣ ΕΚΑΒ ή προς τη Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών(άμεσα άπτεται των καθηκόντων της), που να αποδεικνύουν την πίεση την οποία αναφέρατε ότι ασκήσατε (με συλλογικό τρόπο) για το θέμα της εφαρμογής της κυκλικότητας. Η διαχρονική στάση ενός συνδικαλιστικού οργάνου κρίνεται από την αξιοπιστία των προτάσεων που προβάλλει και από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του για την υλοποίηση των προτάσεων. Εάν οι παρεμβάσεις σας αρκέστηκαν μόνο σε χλιαρούς προφορικούς διαλόγους στο γραφείο του προέδρου και, όταν λάβατε ως απάντηση (όπως καταμαρτυρήσατε) ότι η κυκλικότητα δεν είναι ΣΥΝΝΟΜΗ διαδικασία, τότε βάλατε το κεφάλι χαμηλά και αποχωρήσατε, ίσως έπρεπε να του εξηγήσετε τι σημαίνει ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΗΘΙΚΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, μα πάνω απ’ όλα τι σημαίνει ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ.
  ΣΥΝΝΟΜΗ= σύμφωνα με το νόμο
  ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ= αντίθετα στο νόμο
  ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ= πράττω σύμφωνα με το αίσθημα δικαίου που επικρατεί και όχι με απλή δογματική ερμηνεία του νόμου
  ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ= μπορώ να πράττω ότι δεν απαγορεύει ο νόμος
  Τώρα, μπορείτε να ξαναπάτε στον πρόεδρο και να του πείτε ότι, είναι ..."στερειται ικανοτήτων" για τη θέση την οποία το κόμμα του τον τοποθέτησε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το ότι ο κάθε ένας ανώνυμος πετάει τις μπαρούφες του εδώ μέσα, το λες και μόλυνση!!! δεν περιμένετε στα σοβαρά να ασχοληθώ με αηδίες ανωνύμων.-
  στους επώνυμους όμως αξίζει μια απάντηση.
  το ότι η μοριοδότηση δεν είναι σύννομη, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι καταργείται η κυκλικότητα. αυτό το "κατ' επέκτασιν" που λες Βασίλη, είναι άλμα λογικής. αυτό γιατί παραμένει σε ισχύ ο δημοσιο-υπαλληλικός κώδικας που ορίζει ποιος προτιμάτε έναντι άλλου, χωρίς να μπορεί να τον προσβάλει κανείς. πέρα από αυτό όμως, στην μοριοδότηση που ίσχυε και δεν ίσχυσε ποτέ, γιατί την είχε παγώσει το σωματείο, η διεύθυνση και η διοίκηση λόγω των στρεβλώσεων και των νομικών προβλημάτων που δημιουργούσε, τα μόρια δεν ήταν σωστά ταξινομημένα και αυτός είναι και ο λόγος που το σωματείο είχε συμφωνήσει.
  όταν όμως άλλαξε η διοίκηση, το σωματείο ανέσυρε το αίτημα κι ας γνώριζε ότι ήταν λάθος η ταξινόμηση!!!
  τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο κάθε νοήμων επώνυμος !!!!
  όσο για τις μέχρι τώρα μετακινήσεις από το κέντρο να ενημερώσω τους πάντες (εδώ κάνω τη χάρη και στους ανώνυμους, αλήθεια έχουν μούσι, μουστάκι, είναι ξυρισμένοι, δεν ξέρω και είναι πολύ σημαντικό, θα μπορούσα να βρω έτσι κάτι πάνω τους και να τους βγάλω κι εγώ παρατσούκλια!!! χαχαχαχα!!!), να σας πω λοιπόν ότι επειδή πολύ δίκαιη διαμαρτυρία έχει πέσει και πέφτει ακόμα για την ποιότητα του κέντρου αλλά και για την κυκλικότητα, είναι αναπόφευκτο κάποιοι να πρέπει να αλλάξουν πόστο.
  αυτοί που τους αντικαθιστούν είναι όσοι έχουν κάνει αίτηση.
  είναι τόσο απλό και χωρίς ίχνος διαπλοκής, απλά κοιτάει η διεύθυνση τις αιτήσεις και με σειρά παλαιότητας τις ικανοποιεί.
  δεν είναι αυτό κυκλικότητα τουλάχιστον όσο αφορά τους συναδέλφους που θέλουν να δοκιμάσουν τι εστί κέντρο ΕΚΑΒ Αθήνας και όχι μόνο?!!
  οι περισσότεροι όμως παραμένουν να είναι με απαλλαγές από υγειονομικές επιτροπές και είναι πιο πολλοί από όσοι φαντάζεστε.
  έχω αναφέρει και σε σχόλιο μου σε προηγούμενο post ότι κάτι φελλοί που με κατηγόρησαν ότι φτιάχνω στρατό ευνοούμενων, είναι τραγικά αποτυχημένοι ακόμα και στην σπέκουλα!
  η απόδειξη είναι ότι αν κοιτάξει κανείς τα ονόματα όσων έχουν μπει και όσων έχουν βγει από το κέντρο θα δει ότι καμιά σχέση δεν έχουν με την προσωπική μου προτίμηση...ας το καταλάβουν κάτι κακοπροαίρετοι ότι όπου κι αν με βάλουν κάνω τη δουλειά μου και δεν με νοιάζει αν ο συνεργάτης μου, ο συνάδελφός μου, ο ανώτερος μου είναι άνδρας, γυναίκα ή gay, μουσουλμάνος ή χριστιανός ή ότι άλλο, μαύρος, άσπρος, κίτρινος,"κόκκινος", πράσινος" ή "μπλε", άντε να πω και "ροζ" για να καλύψω όλο το φάσμα των "φυλών"....!!
  το μόνο κριτήριο για μένα είναι να δουλεύει ο διπλανός μου τίμια και φυσικά να αναγνωρίζει σε όλους την ελευθερία του λόγου και να ανέχεται το διαφορετικό ...κι ας το καταλάβουν αυτό καλά κάτι φασίστες!
  όσο για την κυκλικότητα που είναι απαραίτητη πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι και πανάκεια. δεν υπάρχουν αναρίθμητες "εύκολες" θέσεις. δεν μπορεί όλοι να πάνε στα "καλά πόστα" και όση κυκλικότητα κι αν εφαρμοστεί πάντα κάποιοι θα γκρινιάζουν.
  προσωπική μου άποψη είναι ότι στο εκαβ θα έπρεπε να εργάζεται κανείς "στο δρόμο" για 15 χρόνια το πολύ και μετά για 2 τουλάχιστον να δοκιμαζόταν στο κέντρο και αλλού, αεροδρόμια κλπ. αν απέδιδε έχει καλώς αλλιώς να έπαιρνε μετάταξη σε άλλη υπηρεσία, με αυτόματη αντικατάστασή του από νέο διασώστη, με νέα γνώση και χωρίς "διαπλοκή"...!
  Υ.Γ. αυτές είναι οι σκέψεις μου και αφορούν εμένα και νομίζω ότι σαν πολίτης αυτής της χώρας δικαιούμαι να έχω προσωπική άποψη, έστω κι αν δεν αρέσει σε κάποιους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κε Χάρη, εννοείται ότι η κυκλικότητα είναι το μοναδικό μέσο επίλυσης του προβλήματος της ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΛΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. Και αφορά μόνο τις εργασιακές θέσεις. Γι’ αυτές λοιπόν τις θέσεις ,δεν συντρέχει απολύτως κανένα νομικό κώλυμα και είναι υπεραρκετή η έννοια της χρηστής διοίκησης, αλλά επίσης απαιτείται η απομάκρυνση από μικροκομματική σκέψη και συμφέροντα.
  Οι θέσεις προϊσταμένων είναι εντελώς διαφορετικό θέμα. Ο καθένας μας οφείλει να καταξιώνεται μέσα από τη δημιουργικότητά του, την επαγγελματική του πορεία, την εντιμότητα και την καθαρή σκέψη και δράση του.
  Όσες και να είναι αυτές οι εργασιακές θέσεις στο σύνολό τους, (που είναι αρκετές… θα δείτε), επιβάλλεται να είναι ανοικτές σε όλους. Ποιος διαστρεβλώνει την κατάσταση και παρακωλύει την εφαρμογή της κυκλικότητας; Το ΔΣ των εργαζομένων θα ελεχθεί για τη δράση του ή για την αδράνειά του. Η διοίκηση, μας αναφέρατε ότι προτίθεται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και να πραγματοποιήσει την κυκλικότητα. Το ίδιο και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι, παρότι απολαμβάνουν τα προνόμια ενός ¨καλού πόστου¨, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της απομάκρυνσή τους από τη θέση αυτή, αρκεί ό,τι γίνει να είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Υπάρχουν όμως και άλλοι που κρύβονται πίσω από τα φουστάνια τής κουμπάρας τους και ευελπιστούν να πάρουν πχ. σύνταξη από την Ελευσίνα. Εε αυτοί ας γκρινιάξουν λίγο.
  Είμαι διαθέσιμη να βοηθήσω ότι μπορώ σε σχέση με το φλέγον ζήτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κα Νατάσα, η κυκλικότητα θα εφαρμοστεί αλλά η μοριοδότηση είναι πέρα από το νόμο. το ότι πρόκειται για εσωτερικές μετακινήσεις δεν σημαίνει ότι μπορείς να εισάγεις κριτήρια πέρα από το νόμο. αν κάποιος προσβάλει νομικά την υπηρεσία γιατί την εφαρμόζει, θα δικαιωθεί. δεν μπορεί να σταθεί τίποτα πέρα από τον δημ. κώδικα. ήδη ξεκίνησε διαδικασία για αλλαγές στο ελ. βενιζέλος. επιμένω επίσης ότι η λύση για το εκαβ είναι οι μετατάξεις μετά από την παρέλευση εύλογου χρόνου. δεν γίνεται υπηρεσία πρώτης γραμμής με προσωπικό γερασμένο και όπως δείχνει η ιστορία συχνά διαπλεκόμενο από ανάγκη ή πονηριά!! παρακαλώ μην εκληφθεί ότι μιλάω για όλους, μιλώ για όσους διαπλέκονται.
   η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη...!

   Διαγραφή
 6. Ενημερωτική και άκρως ενδιαφέρουσα η γενική συνέλευση, η οποία παρεμπιπτόντως δεν είχε 20-30 άτομα!! (όπως σχολιάζουν για προηγούμενες συνελεύσεις οι εκπρόσωποι της διοίκησης και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ)
  Μεταξύ των άλλων ενημερωθήκαμε από τους εκπροσώπους της διοίκησης ότι:
  1.Μετά τον εισαγγελέα Καβάλας ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ θα επισκεφθεί και τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης!
  2.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ Αθήνας θα διατάξει ΕΔΕ για τους λόγους που αναφέρεται στην τελευταία του ανακοίνωση!
  3.Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ Αθήνας δέχθηκε πρόταση για χρηματισμό την οποία αρνήθηκε με σκοπό την υλοποίηση μετάθεσης!
  4.Η τωρινή διοίκηση του ΕΚΑΒ κατάφερε και πήρε τα 90 ασθενοφόρα από τα 186 του διαγωνισμού αλλά οι προηγούμενες διοικήσεις πριν τρία χρόνια έχασαν τα 96 ασθενοφόρα από τα 186 του ίδιου διαγωνισμού γιατί δεν ενοποίησαν τότε τον διαγωνισμό με άλλον διαγωνισμό!
  5.Το μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΑΒ-ΑΕΜΥ ΑΕ είναι απαραίτητο για την λειτουργία του ΕΚΑΒ όχι μόνο στην Σαντορίνη αλλά σε όλη την Ελλάδα!
  6.Υπάρχει ροή της χρηματοδότησης (αλλά δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα οφειλόμενα από τον Δεκέμβριο του 2014!)
  7.Το επίδομα στολής δεν καταργήθηκε και θα το πάρουμε και το 2017!
  8.Οι ώρες Ιουλίου έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του ΕΚΑΒ πριν τις 10-9 αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ανάληψη. Θα μπορούμε όμως στις 27/9 ή στις 12/10. Δεν έχει καθυστερήσει όμως η καταβολή τους!
  10. Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ «έπεσε» τυχαία σε τροχαίο κάπου στον νομό Λάρισας και επειδή θα καθυστερούσε το ασθενοφόρο που ερχόταν από μακριά αποφάσισε να ιδρύσει άλλον έναν τομέα στην περιοχή!
  11.Υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ Αθήνας δήλωσε ότι γίνονται συσκέψεις με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο σε χώρους εκτός ΕΚΑΒ. Επίσης στις συσκέψεις συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός!
  12. Αντί το σωματείο να αναδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν και να χαλάει η εικόνα του ΕΚΑΒ! πρέπει να ασχολείται με την απόφαση που περιμένουμε (εδώ και 3 μήνες) από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον τρόπο πληρωμής και το ποσό των εκτός έδρας μετακινήσεων!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επισης, ο προεδρος του Σωματειου, ειπε οτι παει με τον δικηγορο να δει πως παει το Υπηρ. Συμβουλιο, που συνεδριαζε για τις μεταθεσεις και ουσιαστικα παρεμποδισε τη λειτουργια του.

   Διαγραφή
  2. Συνάδελφε Χάρη, αρχικά θα σας βοηθήσω γνωστοποιώντας σας ότι, γενικά οποιαδήποτε Διοίκηση επιτρέπεται να πράττει ό,τι ο νόμος ή άλλη νομοθετική διάταξη δεν της απαγορεύουν. Αυτό ονομάζεται ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ.
   Συνεπώς, στα ήδη προαπαιτούμενα κριτήρια μετακινήσεων του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα μπορούν να προστεθούν και άλλα.
   Στην περίπτωσή μας, το ΔΣ ΕΚΑΒ είναι το κατ’ αποκλειστικότητα αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει: 1)αν θέλει να τεθούν κριτήρια και 2) ποια θα είναι αυτά. Το ΔΣ ΕΚΑΒ λοιπόν ,προς τιμήν του, συνεργάστηκε με το ΔΣ του σωματίου των εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθήνας, αποδεικνύοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, τη διάθεσή του για διαφάνεια στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του. Φυσικά, με τη σειρά του το ΔΣ των εργαζομένων έπρεπε να έχει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ τη σύμφωνη γνώμη της γενικής συνέλευσης των μελών του, προτού προσέλθει σε συζήτηση με το ΔΣ ΕΚΑΒ.
   Κάπως έτσι φτάσαμε στα κριτήρια. Αυτά τα κριτήρια λοιπόν, μπορούν να τεθούν, να τροποποιηθούν, να εφαρμοσθούν, να αγνοηθούν ή να καταργηθούν από το εκάστοτε ΔΣ ΕΚΑΒ ( δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κλίμα στον Οργανισμό επηρεάζει την εργασιακή ικανοποίηση και την αποδοτικότητα των υπαλλήλων).
   Ο σκοπός των κριτηρίων ήταν:
   -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
   -ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ
   Το ερώτημα είναι: τα κριτήρια που τέθηκαν τελικά, εξυπηρέτησαν το σκοπό τους;;; Είδαμε να συμβαίνουν ασύλληπτα γεγονότα. Ενδεικτικά αναφέρω:
   -δεν μετακινήθηκαν υπάλληλοι που τυγχάνουν ευνοημένοι για εξαιρετικά προκλητική χρονική περίοδο
   - δεν μπόρεσε να μετακινηθεί συνάδελφος που κάνει 20 ολόκληρα χρόνια Μάχιμα Επείγοντα
   - ξαναπήγε στα Σπάτα αξιοπρεπέστατος συνάδελφος ο οποίος όμως εργαζόταν και παλαιότερα εκεί ,για αρκετά χρόνια
   - άλλαξαν αεροδρόμια μεταξύ τους δύο υπάλληλοι
   - ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια ευχαριστήριες επιστολές από παντού…(έπιαναν 3 μόρια η κάθε μία, όσα ένας ολόκληρος χρόνος δουλειάς σε Μάχιμο Τομέα)
   Επειδή είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτοπροσώπως, θα σας αναφέρω ότι στον τοίχο του συντονιστικού γραφείου των αεροδιακομιδών στην Ελευσίνα, για την περίοδο 2002-2011 υπήρχαν μόνο 4 ευχαριστήριες επιστολές. Ξαφνικά, μέσα σ’ ένα χρόνο (Αύγ.2011-Αυγ.2012) , ο τοίχος πλέον είχε καλυφθεί εντελώς! Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ που είχαν για επερχόμενη μοριοδότηση ευχαριστήριων επιστολών είχε ήδη δρομολογηθεί. ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!
   Θα μπορούσα να γράφω και να εξηγώ για ώρες…
   Η κυκλικότητα πρέπει να εφαρμοσθεί σε μόρια και όχι σε ονοματεπώνυμα.
   Επειδή με έντεχνο τρόπο ροκανίσθηκε ο χρόνος (π.χ. από 25/6/2014 έως 30/10/2014 και όχι μόνο), προτείνω να ξεκινήσουμε με μια απλούστατη προσθαφαίρεση: τα χρόνια των μάχιμων επειγόντων ΜΕΙΟΝ τα χρόνια της εύνοιας. Λέγοντας μάχιμα επείγοντα εννοώ μόνο εκείνους τους τομείς που αναφέρονταν στη λίστα των καλοκαιρινών αδειών του γραφείου κίνησης για το 2016 και αντιλαμβάνεσθε τι εννοώ. Όλοι οι υπόλοιποι τομείς να θεωρηθούν ως ΜΕΙΟΝ. Έτσι, απλά και μόνο για να αποδοθεί γρήγορα και σίγουρα ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ. Όσοι ασκούν εξουσία οφείλουν σε κάθε ευκαιρία να αναδεικνύουν τα προσόντα τους. Από τη θέση που βρίσκεστε εσείς καλείστε να επιβεβαιώσετε τα δικάσας.

   Διαγραφή
  3. Αν όλα αυτά τα άκουσες μέσα στην Γενική Συνέλευση κ. Κιτσόπουλε τότε όλοι εμείς είμασταν ή σε άλλη συνέλευση ή εσύ μάλλον ακούς αυτά που θες!!!
   Μάλλον όμως είσαι επιρεασμένος από τον τρόπο λειτουργίας των βοθροκάναλων τα οποία υπερασπίζεσαι!!!
   ΛΑΣΠΗ - ΛΑΣΠΗ - ΛΑΣΠΗ και μόνο ΛΑΣΠΗ!!!

   Διαγραφή
  4. Μάλλον έχεις «ζαλιστεί» και δεν ξέρεις τι γράφεις!! Σε παρασύρουν οι παρέες που κάνεις τώρα τελευταία με περαστικούς ανίκανους γυρολόγους

   Διαγραφή
  5. Ο arxidiasostis πάντως είναι ένα άτομο που τα προλαβαίνει όλα. Μπορεί να είναι σε γενικές συνελέύσεις,να απαντά σε όποιον του προσβάλει το νεο του κόμμα,να συνοδέυει στα ταξίδια τον Αντιπρόεδρο για να κυνηγάνε εκαβίτες που δεν τους κάνουν τα χατήρια και γενικά έχει ένα ταλέντο στην κουκούλα.Γιατί είναι ικανότατος στο να τα κάνει μπουρδέλο όλα,όπως όταν ήταν πρόεδρος σωματείου στην Αθήνα και κορόιδευε τον κόσμο για το μισθολόγιο,οτι θα έπαιρναν του κόσμου τα λεφτά και όταν είδε τα σκούρα παραιτήθηκε από πρόεδρος του σωματείου και απο πασοκ το γύρισε τώρα συριζα για να βολευτεί κάμποσο ακόμα. Αλλα ρε arxidiasosti δεν κουράστηκες στα ταξίδια με τον αντιπρόεδρο να ψάχνετε για ψήφους για το υπηρεσιακό ;Αυτή είναι η δουλειά σου ; κάτσε στο γραφείο κηνησης και άσε το εκαβ ήσυχο γιατί το κάνατε ένα μάτσο χάλια και δεν έχετε τσίπα πάνω σας.

   Διαγραφή
 7. Αμ δεν έχουμε όλοι πρόσβαση στα εκτός έδρας συνάδελφε !!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Νατάσα, αυτά που περιγράφεις ότι συνέβησαν είναι τραγελαφικά!
  Όχι, δεν τα αμφισβητώ, κάθε άλλο τα αποδέχομαι και γι αυτό ακριβώς λέω ότι η μοριοδότηση είναι λάθος. Η κατανομή των μορίων είναι τελείως υποκειμενική και διάτρητη, φέρνει πολλές στρεβλώσεις όπως αυτές που αναφέρεις για αυτούς που άλλαξαν αεροδρόμια ή τον καλό συνάδελφο που επελέγη ξανά.
  Τα κριτήρια είναι τελείως υποκειμενικά και γι αυτό δεν μπορούμε να μιλάμε για ικανοποίηση του αισθήματος δικαίου.
  Γιατί ας πούμε να μην παίρνουν οι διαβιβαστές 32 μόρια οι καλοί, 16 οι μέτριοι, 8 οι κακοί?!! Γιατί να μετράνε τα μόρια με τον ιδρώτα και όχι με την ευθύνη? Νομίζει κανείς ότι η ευθύνη δεν σε ιδρώνει?!! Υπερβάλλω, ακριβώς γιατί θέλω να δείξω ότι το σκεπτικό αλλά και η αναπόφευκτη υποκειμενικότητα της όποιας μοριοδότησης είναι τελείως λάθος!
  Αυτό όμως δεν αποτρέπει την κυκλικότητα.
  Πάντα υπάρχουν τρόποι να εφαρμόσεις δικαιοσύνη, είναι απλώς θέμα βούλησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όσα περιέγραψα για τις ευχαριστήριες επιστολές, αποδεικνύονται από τις ημερομηνίες που αυτές φέρουν. Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση για την ‘πληροφόρηση’ και το ‘δόλο’.
  Η κυκλικότητα οφείλει να εφαρμοσθεί σε ‘μόρια’ και όχι σε ονοματεπώνυμα. Μην ακυρώνετε αποφάσεις των ΔΣ του Οργανισμού, εξόφθαλμα ορθότατες ‘επί της αρχής’. Τα ονοματεπώνυμα προστατεύονται από κόμματα. Τα ‘μόρια’ όχι.
  Αύριο.., μπορεί να μην είσθε εσείς κυβέρνηση. Πάμπολλοι συνάδελφοι δεν φέρουν την προστασία κανενός κόμματος. Θέλετε να ελπίζουν στη καλή θέληση του καθενός που τα αντιπροσωπεύει; Αυτά που ισχυρίζεστε, πραγματικά τα πιστεύετε;;;;;
  Το πρόβλημα είναι ότι η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΚΕΝΑ. Απαιτείται διόρθωση με:
  1) υιοθέτηση αρνητικής βαθμολογίας για προϋπηρεσία σε ‘καλά πόστα’ (τα γνωρίζουμε όλοι και είναι πολλά)
  2) προσγείωση της βαθμολόγησης των ευχαριστήριων επιστολών, σε σύγκριση με την εργασία στα ασθενοφόρα και το συντονιστικό κέντρο
  Αγαπητέ, ακόμα και ο καλύτερος διαβιβαστής πρέπει να εργασθεί κάποια στιγμή στα ασθενοφόρα.
  ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
  ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews