ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/16

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα ηπατίτιδας προσφύγων-15 περιστατικά ανεμοβλογιάς σε δομές φιλοξενίας σε μια εβδομάδα (22-28/8/16)Τετάρτη,  7 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα ηπατίτιδας προσφύγων
virus.com.gr

Σε 14 ανήλθαν τα δηλωμένα περιστατικά ηπατίτιδας Α σε πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας την εβδομάδα 22-28/8, σύμφωνα με την Έκθεση Εβδομαδιαίας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από την αντίστοιχη καταγραφή μίας εβδομάδας νωρίτερα (εδώ).

Παράλληλα, υπήρξε 1 περιστατικό του συνδρόμου “ίκτερος με οξεία έναρξη” από ένα Κέντρο Φιλοξενίας, για το οποίο η περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι πρόκειται για κρούσμα οξείας ηπατίτιδας Β. Η νόσος μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, παρεντερικά (iv, im, sc) και από μητέρα με HBsAg (+) στο παιδί κατά την κύηση ή τον τοκετό (κάθετη μετάδοση), σχετίζεται με σημαντική νοσηρότητα και θνητότητα και απαιτεί ειδικές θεραπευτικές παρεμβάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επώαση της νόσου είναι 40-160 ημέρες, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να καταγραφούν και νέα περιστατικά.

Τέλος, δηλώθηκαν 15 περιστατικά ανεμοβλογιάς σε παιδιά (ηλικία μικρότερη των 15 ετών).

Ο ακόλουθος πίνακας περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των επισκέψεων, την αναλογική νοσηρότητα και τα στατιστικά σήματα ειδοποίησης/εγρήγορσης ανά παρατηρούμενο σύνδρομο/κατάσταση υγείας (22-28/8/16):


Δημοσιεύτηκε 6/9/2016

Πηγή: virus.com.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews