ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/9/16

Μαγνησία: Με καθυστέρηση 25 λεπτών ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Άναυρο για να παραλάβει πνιγμένη γυναίκαΠαρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο νομός Μαγνησίας είναι ουσιαστικά και πρακτικά ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ είχαν επισημάνει οι εργαζόμενοι με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις εδώ και ένα έτος!

Με τον πλέον δραματικό τρόπο επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά το Σωματείο των Εργαζομένων!

Με καθυστέρηση 25 λεπτών ασθενοφόρο στον Άναυρο για να παραλάβει πνιγμένη γυναίκα
thessaliatv.gr

Τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ανέδειξε το περιστατικό

Με καθυστέρηση 25 λεπτών πήγε σήμερα το μεσημέρι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην ακτή Αναύρου, για να μεταφέρει τη σορό γυναίκας πάνω από 60 ετών που είχε πνιγεί στη θάλασσα, στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς τα τέσσερα ασθενοφόρα της βάρδιας ήταν απασχολημένα μεταφέροντας ασθενείς για εξετάσεις σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων, το άλλο εκτός Βόλου, ενώ το τελευταίο εντός Βόλου έπρεπε να εξυπηρετήσει πέντε περιστατικά!

Η άτυχη γυναίκα ανασύρθηκε αρχικά πνιγμένη στις 12.40 το μεσημέρι και, αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όμως, λόγω φόρτου εργασίας πήγε στον Άναυρο με 25 λεπτά καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να έχει ξεψυχήσει και απλά να μεταφερθεί η σορό της στο Νοσοκομείο.

Οι περίπου 20 λουόμενοι που βρισκόταν μπροστά από την «Αύρα», βλέποντας ότι δεν υπήρχε συγγενής, κάλεσαν την Άμεση Δράση και ένα ταξί που πήγε επί τόπου, αλλά ο οδηγός αρνήθηκε να την παραλάβει διότι ήταν νεκρή και φορούσε μόνο το μαγιώ της. Μάλιστα ορισμένοι λουόμενοι προσπάθησαν να την επαναφέρουν με πρώτες βοήθειες, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Το Λιμεναρχείο Βόλου κάνει έρευνα για να ταυτοποιήσει τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Απασχολημένα τα ασθενοφόρα
Σύμφωνα με συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ στην πρωινή βάρδια σήμερα βρισκόταν τέσσερα ασθενοφόρα. Τα δύο κλήθηκαν από το Νοσοκομείο να μεταφέρουν ασθενείς στα Νοσοκομεία Λάρισας και Τρικάλων για στεφανιογραφίες, ενώ την ώρα του πνιγμού, ένα ασθενοφόρο βρισκόταν στον Άγιο Βλάσιο για μεταφορά ασθενούς στο Βόλο.

Το τελευταίο ασθενοφόρο, που βρισκόταν στην πόλη του Βόλου έπρεπε να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε πέντε περιστατικά, μεταξύ των οποίων και το περιστατικό του Αναύρου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει να φτάσει στην ακτή κατά 25 λεπτά, ενώ στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί κόσμος και λουόμενοι και υπήρξε ένταση.

Η κατάσταση, καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι καθημερινά η ίδια, κυρίως λόγω των διακομιδών σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων για εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου, κάτι που έχει αποτέλεσμα να απογυμνώνεται ο Βόλος και η χερσαία Μαγνησία από ασθενοφόρα.

Πηγή: thessaliatv.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews