ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/9/16

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 30/08/2016

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Αυγούστου το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη
Θέμα 1ο: Προβλήματα  ως προς την ορθή λειτουργία των Τ.Ε.Π.
Αποφάσεις
Αποφασίστηκε ομόφωνα το Σάββατο 3-9-2016 στις 09:00 π.μ. το Σωματείο να επισκεφτεί τον Ευαγγελισμό και ακολούθως το Αττικό Νοσοκομείο  για να κάνει παρεμβάσεις σχετικά με την ορθή λειτουργία των Τ.Ε.Π.

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  (πλην εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ) η αποστολή εξωδίκων στους Διοικητές της
1ης και 2ης Υ.ΠΕ. για την μη εφαρμογή των αποφάσεων περί λειτουργίας των Τ.Ε.Π.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να προκληθεί συνάντηση με την Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ ως προς την Εφαρμογή των αποφάσεων περί λειτουργίας των Τ.Ε.Π.    

Θέμα 2ο: Εκπαίδευση Οδηγών Ο.Τ.Α./Πυροσβεστών στην Ιο σε σχέση με την απόφαση που πήρε το Σωματείο για αναίρεση της απόφασης του ΔΣ και του ΕΣ του ΕΚΑΒ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ αποφάσισε ομόφωνα την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την στήριξη ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ για την ακύρωση  του άρθρου 78 (Οδηγοί ασθενοφόρων Κ.Υ.-Στελέχωση ασθενοφόρων με οδηγούς ΟΤΑ και Π.Σ.)  στον Ν. 4368/2016 με τον οποίο υποβαθμίζεται ο ρόλος του ΕΚΑΒ ως προς την παροχή εξειδικευμένης επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πολίτες η μη εξειδικευμένη αντιμετώπιση και διακομιδή ασθενών από επαγγελματίες υγείας και όχι ελλιπέστατα εκπαιδευμένους (εκπαίδευση 6 ωρών)  οδηγούς ΟΤΑ και Πυροσβέστες οδηγούς.
Απόφαση
Το Δ.Σ. καταγγέλλει τον συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ. του σωματείου-εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ Φώτη Πουλίκο, ο οποίος παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (είχε συμφωνήσει και ο ίδιος) μετέβη στο νησί της Ίου ως εκπαιδευτής στο «Πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) και προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.)».

Θέμα 3ο: Υπηρεσιακό Συμβούλιο-Μεταθέσεις-Γενική Συνέλευση.
Απόφαση
Αποφασίστηκε να καλεστούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ώστε να ενημερώσουν το σωματείο για τις προθέσεις τους και την στάση που θα κρατήσουν.
Αποφασίστηκε επίσης να βγει ανακοίνωση που θα καλεί τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση όπως και Καταγγελία για τον 
τρόπο λειτουργίας της διοίκησης σε σχέση με την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ, τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις των εργαζομένων.  

Θέμα 4ο: Προσλήψεις συμβασιούχων διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
Απόφαση
Αποφασίστηκε η έκδοση Ανακοίνωσης - Καταγγελίας

Θέμα 5ο: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Δ.Ε.Θ.
Απόφαση
Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Θα εκδοθεί ενημερωτική ανακοίνωση που θα περιέχει και το πλαίσιο διεκδικήσεων, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να οργανωθεί η συμμετοχή.

Θέμα 6ο: Αλλαγή εταιρείας στα κινητά σωματείου- πρόταση από Εταιρία.
Απόφαση
Αποφασίστηκε ομόφωνα η αλλαγή τηλεφωνικής εταιρίας για τα κινητά τηλέφωνα του σωματείου, λόγω οικονομικότερης και περισσότερο συμφέρουσας προσφοράς από άλλη εταιρεία.

Θέμα 7ο: Οδηγοί στα νοσοκομεία- Εκπαίδευση οδηγών νοσοκομείων.
Απόφαση
Δεν πάρθηκε απόφαση.

Εκτός Ημερήσιας διάταξης: 
Θέμα 8ο: Καταγγελία του πρόεδρου σωματείου Κοζάνης πως μετά από την δημοσιοποίηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Κοζάνης σε τοπικά ΜΜΕ, δέχτηκαν απειλές από τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ για πειθαρχικές διώξεις και απολύσεις.
Απόφαση
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  (πλην εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ) να καταγγελθεί το γεγονός με την έκδοση Ανακοίνωσης Συμπαράστασης προς το Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Κοζάνης.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Θέμα 7ο: Οδηγοί στα νοσοκομεία- Εκπαίδευση οδηγών νοσοκομείων.
    Απόφαση
    Δεν πάρθηκε απόφαση.
    με την εκπαίδευση έχετε τελικά ένα θεματάκι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews