ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/9/16

«Καταπέλτης» η Πρόεδρος Εργαζομένων του Κ.Υ. Αλιβερίου: «Να μη βρεθεί κανείς στη θέση, να έχεις άνθρωπο στην άσφαλτο και να παρακαλάς να έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει»


Πέμπτη,  15 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Καταπέλτης ήταν στην ομιλία της η Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου κ. Ντινάκημ η οποία κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μεταφέρει στον κόσμο με τα λεγόμενα της την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου τα τελευταία χρόνια. Μία κατάσταση τραγική για την κατά τα άλλα δημόσια –δωρεάν υγεία!

«Τα τελευταία χρόνια, η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας είναι δεδομένη» είπε η κα Ντινάκη και συνέχισε: «Πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί, έτσι ώστε σε πολλές βάρδιες να υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια, ή ένας γιατρός!»

Η κα Ντινάκη στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ελλείψεις φαρμακευτικού και κανονικού υλικού. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ζευγάρι αποστειρωμένα γάντια για να γίνει κάποια συρραφή τραύματος. Δεν υπάρχουν ράμματα. Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια Γενικής Αίματος στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Δε γίνεται καθόλου Γενική Αίματος, εδώ και αρκετό καιρό. Τα φιλμ στο ακτινολογικό εργαστήριο τελειώνουν. Αν δε μας στείλουν έγκαιρα, μόλις τελειώσουν δε θα γίνονται ακτινογραφίες στο Κέντρο Υγείας» είπε η κα Ντινάκη και συνέχισε: « Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί κάθε μέρα στα τακτικά και στα επείγοντα, πάνω από 200 ασθενείς».

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη μείωση επιστημονικού και παραϊατρικού προσωπικού, με τις βάρδιες όπως είπε να μην καλύπτονται και τις περισσότερες φορές να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Η κα Ντινάκη αναφέρθηκε και στο φύλακα. «Υπάρχει ένας φύλακας και κάνει τις πιο πολλές φορές νύχτα» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει ένας τραυματιοφορέας και αυτός, όποτε μπορεί, κάνει τις βάρδιες τις νυχτερινές γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος νύχτα. Οι οδηγοί  είναι λίγοι και δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Καθαρίστρια δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας, παρά μόνο μία που κάνει ένα τετράωρο τις καθημερινές».

Σύμφωνα με την κα Ντινάκη, υπάρχουν και βάρδιες που τις κάνει μόνο ο γιατρός και  η νοσηλεύτρια χωρίς φύλακα και τραυματιοφορέα. Ενώ τρεις γιατροί κάθε μήνα, επειδή τους ζητά το Νοσοκομείο της Χαλκίδας πηγαίνουν και καλύπτουν εφημερίες στα επείγοντα, με αποτέλεσμα το Νοέμβριο αν έρθουν άλλοι αγροτικοί γιατροί, θα πρέπει να μην καλύπτονται και κάποιες εφημερίες στο Κέντρο Υγείας. 

Η Πρόεδρος κλείνοντας την τοποθέτηση της,  αναφέρθηκε και στο θέμα του ΕΚΑΒ. «Οι οδηγοί είναι μόνο 2. Και άλλοι δύο εκ των οποίων ο ένας είναι ελαιοχρωματιστής και ο άλλος αστυνομικός επόπτης του Νοσοκομείου που έχει αποσπαστεί και κάνει και αυτός όπως και ο άλλος τον οδηγό ασθενοφόρου. Δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Καλύπτονται πρωινές βάρδιες κυρίως από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας ή Κύμης που μπορεί να υπάρχει περιστατικό και να έρθει μετά από μιάμιση ώρα να πάρει ένα τροχαίο ή ένα έμφραγμα ή οτιδήποτε άλλο. Θεωρείται απαραίτητη η δημιουργία ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι» είπε η κα Ντινάκη κλείνοντας με μία ευχή: «Να μη βρεθεί κανείς στη θέση, να έχεις άνθρωπο στην άσφαλτο και να παρακαλάς να έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει»!!!
Γράφτηκε από την  Έφη Ντίνη

Πηγή: eviakosmos.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews