ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/9/16

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Πολάκη στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, Βίντεο


Πέμπτη,  8 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Πολάκη στο Νοσοκομείο Πρέβεζας
ygeionomikoi.gr

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες για την εφαρμοζόμενη πολιτική στην υγεία πολίτες της Πρέβεζας και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο υποδέχτηκαν σήμερα το μεσημέρι τον αν. υπουργό υγείας Π. Πολάκη στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

PrevezaBest - Υποδοχή Πολάκη Νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπ 2016

Ο Παύλος Πολάκης έφτασε στο χώρο του νοσοκομείου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του Σύριζα, Κώστα Μπάρκα. Στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου τον περίμεναν μέλη του ΠΑΜΕ, μέλη του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και εκπρόσωποι φορέων όπου διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα τόσο για την κατάσταση του νοσοκομείου όσο και της υγείας γενικότερα.

Εκτός από τον Διοικητή του νοσοκομείο, ο Αναπληρωτής Υπουργός συνάντησε και το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Π.,αλλά και εκπροσώπους του ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας.Ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας είχε εκδώσει χθες την παρακάτω ανακοίνωση- κάλεσμα σχετικά με την επίσκεψη του αν. υπουργού υγείας στο Νοσοκομείο:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας σας καλεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 11:30 το πρωί σε αγωνιστική συγκέντρωση-υποδοχή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Πολάκη στην αυλή του νοσοκομείου Πρέβεζας.

-Διεκδικούμε την άμεση πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία κρατική χρηματοδότησή του, ώστε να μπορεί να καλύπτει πλήρως, δωρεάν, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια τις ανάγκες σε υπηρεσίες περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής μας.

-Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα του λαού μας για αποκλειστικά δημόσιες, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες υγείας

-Διεκδικούμε το δικαίωμα να αποκτήσει η πόλη μια νέα κτιριακή δομή για το νοσοκομείο της

-Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που αποβλέπουν:

• στη συρρίκνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στη συγχώνευση και κατάργηση νοσοκομείων.

• στη λειτουργία των Νοσοκομείων σαν ιδιωτικές επιχειρηματικές μονάδες.

• στην επέκταση στο ΕΣΥ των "ελαστικών" μορφών απασχόλησης

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δημοσιεύτηκε 7/9/2016

Πηγή: ygeionomikoi.grΠολάκης: Το νοσοκομείο της Πρέβεζας θα ενισχυθεί εντός του έτους με είκοσι δύο άτομα προσωπικό
prevezabest.blogspot.gr

Παύλος Πολάκης: ’’Εμείς «ανοίγουμε» νοσοκομεία, δε «κλείνουμε»’’.

Το μεσημέρι της  Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μπάρκα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας (Γ.Ν.Π.). Εκεί, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του  νοσοκομείου, το σωματείο εργαζομένων, εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και στο τέλος με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε δηλώσεις για στήριξη και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας-αύξηση προϋπολογισμού Γ.Ν.Π. κατά 120.000 ευρώ, είκοσι δύο (22) προσλήψεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση Γ.Ν.Π., για θεσμικές αλλαγές - διαχωρισμός  6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανασχεδιασμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Πρέβεζα  και διέψευσε κατηγορηματικά σενάρια για ενδεχόμενη συγχώνευση νοσοκομείου Πρέβεζας και Λευκάδας, χρησιμοποιώντας και μια κρητική μαντινάδα « Αναγυρίζω το στενό και πάω απ’ άλλο τόπο, να μη σε βάλω αγάπη μου στις γλώσσες των ανθρώπων.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:
«Ήρθαμε , σήμερα, με τον βουλευτή, τον κ. Μπάρκα , για μια περιοδεία στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, και θα συνεχίσουμε στη Λευκάδα. Το νοσοκομείο της Πρέβεζας, για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή- γιατί άκουσα κάποια αιτήματα από τους εργαζόμενους και τους φορείς που συναντήθηκα - είναι ένα νοσοκομείο που θα συνεχίσει να λειτουργεί. Εμείς μόνο ’’ανοίγουμε’’, δε ’’ κλείνουμε’’ νοσοκομεία, όπως το δείξαμε και στη Σαντορίνη, όπου είναι ένα νοσοκομείο που άνοιξε για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Το νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει ενισχυθεί και θα ενισχυθεί εντός του έτους με είκοσι δύο άτομα προσωπικό, συνολικά-και παραϊατρικό και γιατρούς.  Ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία έξι επικουρικοί γιατροί από τον Οκτώβριο και μετά. Υπογράψαμε άλλους δύο επικουρικούς γιατρούς που καλύπτουν κενά, του Μικροβιολόγου και του Ορθοπαιδικού. Υπάρχουν τρεις μόνιμες θέσεις γιατρών. Υπάρχει προσωπικό που έρχεται από την προκήρυξη των 585 ατόμων του επικουρικού προσωπικού, από τις θέσεις των μονίμων, της 4Κ και 5Κ και από το μεγάλο πρόγραμμα που κάνει το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ. για την αντιμετώπιση των δομών φιλοξενίας προσφύγων, που και εκεί ενισχύεται εμμέσως το Γενικό Νοσοκομείο  Πρέβεζας με άλλα 5 άτομα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα ενισχύσουμε το νοσοκομείο όσο χρειαστεί, όπως και όλα τα νοσοκομεία στη χώρα.

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έδωσε 76 εκ. ευρώ μαζεμένη χρηματοδότηση και  δίνει άλλα 76. Ο σκοπός μας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, για πρώτη φορά στα χρονικά ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να υλοποιήσει την κάθε χρόνο δέσμευσή του να χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία -  που μέχρι τώρα δεν γινόταν - και να φτάσουμε σε ένα ποσό ύψους 500-600 εκ. ευρώ πέρα από την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπάρχει ένα αίτημα για ενίσχυση περίπου 110-120.000 ευρώ για τον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Π., το οποίο πιστεύω θα υλοποιηθεί-έχουμε τη δυνατότητα αυτή».

Ενημερώθηκα για μια σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη Τεχνική Υπηρεσία, που οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού, και πιστεύω ότι στην προκήρυξη των 1.200 ατόμων- που είναι ξεχωριστή από την προκήρυξη των 1.538 ατόμων-  θα μπορέσουμε να καλύψουμε ανάγκες και του Γ.Ν.Π.

Στη Θεσ/κη θα γίνουν μια σειρά ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, γιατί  είναι πολιτική μας επιλογή η στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος  Υγείας. Θα υπάρξουν μια σειρά από σοβαρές ανακοινώσεις, που έχουν να κάνουν , για πρώτη φορά, τόσο με την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης- υπάρχει έτοιμο σχέδιο, που θα χρηματοδοτηθεί από  πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τις πόλεις της Ηπείρου, Πρέβεζα, Άρτα κ.α., όσο και με τη χρήση χρημάτων από τα έσοδα του  διαγωνισμού  για τις τηλεοπτικές άδειες, τα οποία θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση και της υγείας.

Είμαστε στο πλευρό της νέας διοίκησης. Υπάρχει ένα αίτημα, το οποίο θα το καλύψουμε –αφού μας καταθέσουν τον προϋπολογισμό - από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας για την επισκευή και αναβάθμιση του κτιριακού χώρου των χειρουργείων. Και είναι σε εξέλιξη, όπως ενημερώθηκα, ένα πρόγραμμα  για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν.Π., το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του υπουργείου Περιβάλλοντος και το νέο Ε.Σ.Π.Α.»

Χρηματοδότηση νοσοκομείων, εφαρμογή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ήπειρο, διάψευση σεναρίων για ενδεχόμενη συλλειτουργία νοσοκομείου Πρέβεζας και νοσοκομείου Λευκάδας

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε « Γίνεται ορθή διαχείριση των πόρων που έχουμε και σε σχέση με το 2014, έχουμε αυξήσει πάνω από 300εκ. ευρώ τη κρατική χρηματοδότηση προς τις δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας».

Για την επικείμενη αλλαγή που θα γίνει στην  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θ’ αφορά και το Νομό Πρέβεζας, ο Παύλος Πολάκης τόνισε « Υπάρχει ένας συνολικός ανασχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη χώρα. Και επειδή έχει ανακοινωθεί δεκαεννιά φορές (σ.σ. από τις προηγούμενες κυβερνήσεις), την εικοστή θέλω να την κάνω. Ουσιαστικά, η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα επεκταθεί  και στις πόλεις.  Εξασφαλίσαμε πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τις Περιφέρειες. Εξασφαλίσαμε την αρχική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – το τελικό σχέδιο θα συζητηθεί σε λίγες μέρες με αντιπροσωπεία του υπουργείου Υγείας στις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει τη τελική έγκριση. Ουσιαστικά προβλέπεται η ανάπτυξη 310 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να καλύψουμε καταρχήν 2.350.000 αστικό πληθυσμό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συλλειτουργίας των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας ή κάποιων κλινικών, που διακινούνταν από κύκλους της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  έβαλε οριστικό τέλος, τονίζοντας « Δεν είναι στο σχεδιασμό μας αυτό το πράγμα»  και πρόσθεσε «Το σχήμα υγείας έχει συγκροτηθεί με βάση ένα χωρικό προγραμματισμό, που αντιστοιχούσε στις έδρες των νομών, των περιφερειακών ενοτήτων τώρα. Ουσιαστικά, η κεντρική ιδέα είναι ότι οι βασικές ειδικότητες: Παθολογία, Χειρουργική, Καρδιολογία, Αναισθησιολογικό Τμήμα, Ορθοπεδική, Ουρολογία  θα πρέπει να είναι αυτόνομα ανεπτυγμένες σε κάθε νομό. Από  εκεί και πέρα, δε χρειάζεσαι παντού νευροχειρουργό. Γι’ αυτό υπάρχει και η λογική της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης. Θες σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια- και η 6η ΥΠΕ δε μπορεί να συνεχίσει έτσι, εκτείνεται από Σαγιάδα μέχρι την Ελαφόνησο, δεν είναι λειτουργική, το παραλάβαμε, το ισορροπούμε και προγραμματίζουμε διαχωρισμό- στις έδρες των νομών σοβαρές νοσηλευτικές μονάδες και στην έδρα της Περιφέρειας Τριτοβάθμιο νοσοκομείο, το οποίο θα καλύπτει αυτά που δε μπορεί το Δευτεροβάθμιο να καλύψει. Αυτή είναι η λογική. Και αυτή θα ενισχύσουμε».  Για το ίδιο θέμα, ο Παύλος Πολάκης συμπλήρωσε «Έχουμε κληρονομήσει βαριές αμαρτίες. Το προηγούμενο διάστημα για λόγους λιτότητας, «χαντζαρώματος» και καταβαράθρωσης της Δημόσιας Υγείας, οι προκάτοχοί μας προχώρησαν σε μια σειρά από ενοποιήσεις και λειτουργικές διασυνδέσεις νοσοκομείων, οι οποίες δε λειτούργησαν. Δε προσέφεραν τίποτα. Δημιούργησαν τρομερές δυσλειτουργίες και στις ηπειρωτικές και στις νησιωτικές περιοχές. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε ένα πείραμα, που έδειξε ότι απέτυχε».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής  υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Πρέβεζας, όπου συνάντησε  τον Δήμαρχο , Χρήστο Μπαΐλη.Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews