ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/9/16

Προβλήματα με τον καθαρισμό και την απολύμανση των ασθενοφόρων και των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων


Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Προς:  Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ

Κοινοποίηση:  Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας ΕΚΑΒ

Αθήνα 26-09-2016
Αρ. Πρωτ. 599

ΘΕΜΑ: Προβλήματα με τον καθαρισμό και την απολύμανση ασθενοφόρων-κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ

Κύριε Πρόεδρε,

Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε προ εξαμήνου δεσμευτήκατε στα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου για την επίλυση του θέματος με το συνεργείο καθαριότητας των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ αλλά και την δημιουργία συνεργείου απολύμανσης και καθαριότητας ασθενοφόρων. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά και έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε και ελλείψεις σημαντικών υλικών για τον καθαρισμό και απολύμανση των ασθενοφόρων για κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από λοιμώδεις ασθένειες και μολυσματικά υγρά.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για μια φορά ακόμη για την κατάσταση που επικρατεί όσο αφορά τον καθαρισμό και την απολύμανση των ασθενοφόρων, διότι συνεχίζονται  αλλά και μεγαλώνουν οι ελλείψεις σε  μέσα και υλικά  απολύμανσης και καθαρισμού των ασθενοφόρων και που είναι άκρως απαραίτητα για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών αλλά και την υγιεινή των διασωστών πληρωμάτων- ασθενοφόρων που τα επανδρώνουν.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην προμήθεια και διάθεση των απαραίτητων υλικών για την καθαριότητα και απολύμανση των ασθενοφόρων, καλούμε την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΚΑΒ να συνεδριάσει εκτάκτως ώστε να καταγράψει  τις ελλείψεις αλλά και να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες αυτές καθώς και γιατί δεν έχει αναλάβει καθήκοντα ο Γιατρός εργασίας και ο Τεχνικός Ασφαλείας μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το ΕΚΑΒ.

Σας ενημερώνουμε ότι αν στις επόμενες ημέρες δεν έχουμε άμεση επίλυση του προβλήματος, τα ασθενοφόρα που δεν θα καθαρίζονται και δεν θα απολυμαίνονται λόγω έλλειψης των απαραίτητων υλικών θα κλείνονται ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή των συναδέλφων, των ασθενών και των συνοδών τους.

Επίσης σας τονίζουμε ξανά ότι έχουν περάσει σχεδόν δέκα μήνες από την λύση της σύμβασης με το συνεργείο καθαριότητας και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική ενέργεια  με αποτέλεσμα το βάρος του καθαρισμού των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ έχει πέσει στα χέρια των μόλις τριών  εναπομεινάντων καθαριστριών του Οργανισμού, οι οποίες παρά τις φιλότιμες και κοπιαστικές προσπάθειες τους, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση των σοβαρών  αυτών προβλημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews