ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/9/16

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για ΤΕΠ-Προσλήψεις ΚΕΕΛΠΝΟ-Εκπαίδευση-Μεταθέσεις-Οικονομικά


Δευτέρα,  5 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση-Ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για:
  • Λειτουργία των ΤΕΠ των νοσοκομείων σε σχέση με το ΕΚΑΒ
  • Προσλήψεις διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ- Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΑΒ-ΑΕΜΥ Α.Ε.
  • Εκπαίδευση οδηγών ΟΤΑ και Πυροσβεστών για στελέχωση ασθενοφόρων
  • Μεταθέσεις
Ανεπίσημη ενημέρωση για οικονομικά θέματα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 05-09-2016
Αρ.πρωτ 596

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Επειδή οι εξελίξεις δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι, μετά και το Δ.Σ. του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου 2016, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής :

1) Λειτουργία των ΤΕΠ των νοσοκομείων σε σχέση με το ΕΚΑΒ : Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες του Σωματείου για συνάντηση με τους διοικητές της 1ης και 2ης ΥΠΕ, όπως και της υπόσχεσης του Προέδρου του ΕΚΑΒ πριν από μερικούς μήνες ότι θα το φροντίσει και αυτός, τελικά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα (χωρίς να ευθύνεται το Σωματείο).
Με τις τοποθετήσεις νέων Διοικητών στα νοσοκομεία, το Δ.Σ του Σωματείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποσταλούν εξώδικα στους διοικητές 1ης και 2ης ΥΠΕ αλλά και στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ώστε να εφαρμοστεί η Υπουργική απόφαση που αναφέρει ρητά τις υποχρεώσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ αλλά και αυτές των νοσοκομείων προς το ΕΚΑΒ, για την διευκόλυνση στην παράδοση των ασθενών αλλά και της διευκόλυνσης των ασθενοφόρων στο έργο τους στους χώρους υποδοχής των νοσοκομείων. Ταυτόχρονα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου θα επισκεφτούν πολλά  ΤΕΠ νοσοκομείων εν ώρα εφημερίας για να παρεμβαίνουν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους εργαζομένων των νοσοκομείων, εκπροσώπους ιατρών αλλά και των Διοικήσεων τους για την βελτιστοποίηση των προσπαθειών επίλυσης των προβλημάτων.

2) Προσλήψεις διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ: Το Δ.Σ του σωματείου καταγγέλλει την πρόσληψη διασωστών με σύμβαση έργου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ  έπρεπε να επιλύουν τα μεγάλα προβλήματα που απορρέουν από τα πολλά κενά σε προσωπικό του Οργανισμού, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρει το ΕΚΑΒ, 24ώρες το 24ωρο όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να γίνονται προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού σε ικανό αριθμό για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η αμεσότητα παροχής υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της χώρας σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας. Αντί γι αυτό όμως βλέπουμε να γίνονται προκηρύξεις για προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις μερικών μηνών και με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα. 
Οι ανάγκες του ΕΚΑΒ είναι πάγιες και διαρκείς και η ζωή των πολιτών μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους και δεν υπόκειται σε καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου. Εκτός αυτού το ΕΚΑΒ μέσω συνταξιοδοτήσεων, απωλειών ζωής συναδέλφων και δυσίατων ασθενειών μειώνεται συνεχώς το ενεργό προσωπικό του και δεν αντικαθίσταται επαρκώς τόσο γα την πανελλαδική επέκτασή του, όσο και για την ανανέωση του με νέες προσλήψεις από διασώστες - απόφοιτους ΙΕΚ ΕΚΑΒ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ποτέ δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, συμβασιούχους και χαμηλόμισθους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ομήρους της διάθεσης κάθε κυβέρνησης για το εργασιακό τους μέλλον.

Το αποκορύφωμα όλων αυτών των πρόχειρων και επικίνδυνων ενεργειών γα το μέλλον του ΕΚΑΒ είναι το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε πριν λίγες μέρες η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την ΑΕΜΥ Α.Ε.  στην Σαντορίνη. Για πρώτη φορά διασώστες του ΕΚΑΒ θα εργάζονται μαζί με υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας για να καλύπτονται κενές βάρδιες ενώ ο αριθμός διασωστών που χρειάζεται να προσληφθεί για να λειτουργήσει χωρίς κενά ο τομέας Σαντορίνης είναι μόλις 5 άτομα !!!!
Είναι το νέο εργασιακό μοντέλο που επιδιώκει για τον τομέα υγείας το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΚΑΒ, με όποιες συνέπειες για την ασφαλή αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού αλλά και της μελλοντικής Πανελλαδικής ανάπτυξης και λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

3) Εκπαίδευση οδηγών ΟΤΑ και Πυροσβεστών για στελέχωση ασθενοφόρων: Το Σωματείο έχει προσφύγει νομικά για ακύρωση του άρθρου78 του Νόμου 4368/16 σε συνδυασμό με την απόφαση του Δ.Σ του ΕΚΑΒ που επιτρέπει την στελέχωση ασθενοφόρων με οδηγούς ΟΤΑ και  Πυροσβεστικής μετά από υποτυπώδη εκπαίδευση που ανέλαβαν να την πραγματοποιήσουν «πρόθυμοι» εκπαιδευτές που συνεργάζονται και εκτελούν τις αποφάσεις της Διοίκησης και  του Υπουργείου Υγείας υποβαθμίζοντας και το τμήμα εκπαίδευσης αλλά και το έργο του ΕΚΑΒ στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα. Διαφαίνεται ότι ετοιμάζεται ένα καινούργιο μοντέλο λειτουργίας του ΕΚΑΒ, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει  μόνο προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά τα κενά του ΕΚΑΒ θα συμπληρώνονται με πρόχειρες λύσεις συμβασιούχων και οδηγών από άλλες υπηρεσίες και οι προσλήψεις μονίμων θα είναι ελάχιστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ηλικιακή ανανέωση του προσωπικού, την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ και την ικανοποίηση αιτημάτων μεταθέσεων.

4) Μεταθέσεις : Στις 29 Μαρτίου σε συνάντησή μας με τον Υπουργό κο Πολάκη του επιδώσαμε ένα σχέδιο Νόμου περί νέου κανονισμού μεταθέσεων στο ΕΚΑΒ, ώστε να τύχει επεξεργασίας από την νομική υπηρεσία του Υπουργείου και να γίνει Προεδρικό Διάταγμα. Το ΕΚΑΒ σε σχέση με όλο τον δημόσιο τομέα έχει μια ιδιαιτερότητα: έχει  εκατοντάδες αιτήσεις διασωστών για μετάθεση σε σύνολο  περίπου 3700 εργαζομένων αυτής της ειδικότητας και περίπου ο ένας στους 9-10 επιθυμεί να μετατεθεί στον τόπο καταγωγής του ή συμφερόντων του. Αυτό δημιουργεί οξύτατα προβλήματα στην υπηρεσία αλλά και στην καθημερινότητα αυτών των εργαζομένων γιατί οι μεταθέσεις τώρα πια γίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο καθώς στα χρόνια των μνημονίων που διανύουμε έχουν σταματήσει σχεδόν οι προσλήψεις προσωπικού προς ενίσχυση του ΕΚΑΒ στα πλαίσια της Πανελλαδικής του ανάπτυξης.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, ζητά την καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό Πανελλαδικά, την σταδιακή ικανοποίηση των αιτημάτων για μετάθεση ξεκινώντας από συναδέλφους που υπηρετούν πολλά χρόνια σε κάποια περιοχή, σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα οικογενειακά αλλά και υγείας και ταυτόχρονα και τις μεταθέσεις προς περιοχές που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Δεν θέλουμε να επιδεινώνονται κι άλλο οι συνθήκες ζωές εργαζομένων και να διαλύονται οικογένειες.
Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι προσλήψεις συμβασιούχων που εμποδίζουν την μόνιμη  αναπλήρωση εργαζομένων.
Εάν είχε εκδοθεί, μετά από τόσους μήνες, το Προεδρικό Διάταγμα θα σταματούσε αυτή η αβεβαιότητα, οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις, η προσπάθεια εκδούλευσης σε συναδέλφους και θα επικρατούσε η αξιοκρατία στις μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ.
Ζητάμε την άμεση έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις και επιτέλους να αρχίσουν να ικανοποιούνται αιτήσεις μεταθέσεων συναδέλφων και όχι να προετοιμάζεται έδαφος για μεταθέσεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα κατόπιν υποδείξεων βουλευτών και τοπικών αρχόντων και αυτό θα γίνει με την Πανελλαδική καταγραφή των αναγκών του ΕΚΑΒ με παράλληλη ικανοποίηση αιτημάτων παλαιών συναδέλφων και συναδέλφων με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος


Συνάντηση του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ» με το «Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. Αττικόν» 3/9/2016

Ανεπίσημη ενημέρωση για οικονομικά θέματα
Facebook Stavros Papadimas 5/9/2016, 13:00
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ-ΑΡΓΙΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ. ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ,ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ-ΜΕΘΑΥΡΙΟ...Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Εδω τα έχουν κάνει μπάχαλο και θέλετε και λεφτά ; Αντε να πληρωθείτε από τα κανάλια που λέει κι ο Αντιπρόεδρος.Αλλά άχνα δεν βγάζετε κότες. Ολοι την βολή σας και το γλύψιμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews