ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/9/16

Νέο κλαδολόγιο στον δημόσιο τομέα επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών – Καταργούνται και συγχωνεύονται κλάδοι και ειδικότητες με συνάφεια μεταξύ τους


Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Νέο κλαδολόγιο στον δημόσιο τομέα επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών
alphatv.gr

Την αναμόρφωση του κλαδολογίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στόχος είναι η απλοποίηση του υφιστάμενου πολυδαίδαλου κλαδολογίου, (πάνω από 1.400 κλάδοι), με την κατάργηση-συγχώνευση κλάδων και ειδικοτήτων με συνάφεια μεταξύ τους, καθώς και η μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων.

Για το έργο έχει συγκροτηθεί σχετική Ομάδα Εργασίας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη συνεδρίασή της, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών αναμένεται η εν λόγω Ομάδα να καταθέσει τη σχετική πρότασή της, ώστε η μεταρρύθμιση του κλαδολογίου να συμπληρώσει οργανικά τον νόμο για την εθελοντική κινητικότητα στο Δημόσιο, που κατατίθεται στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Την Ομάδα απαρτίζουν στελέχη του δημόσιου τομέα, με εξειδίκευση στα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Προβλέπεται συνεργασία με στελέχη όλων των υπουργείων και των ειδικών κλάδων, καθώς και μία ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Πηγή: alphatv.gr



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα  30 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμα: «Σύσταση και 1η Συνεδρίαση μελών της Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη του νέου κλαδολογίου στο δημόσιο τομέα, καθώς και τη μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων»

Την πρώτη της συνεδρίαση είχε σήμερα, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε με αντικείμενο τη μελέτη του νέου κλαδολογίου στο δημόσιο τομέα, καθώς και τη μελέτη για τη σύσταση διυπουργικών κλάδων.

Η Ομάδα Εργασίας θα έχει εντός των αμέσως επόμενων μηνών ολοκληρώσει το έργο της, με την πρόταση για ένα νέο κλαδολόγιο που θα ανταποκρίνεται στις επιτακτικές ανάγκες για βαθιές αλλαγές στο δημόσιο. Η πρωτοβουλία για την επαναρύθμιση του κλαδολογίου αυτή έρχεται να συμπληρώσει οργανικά το νόμο για την εθελοντική κινητικότητα στο δημόσιο που κατατίθεται την Δευτέρα 3-10 στη Βουλή, καθώς και τις εργασίες για τους νέους οργανισμούς και οργανογράμματα που ετοιμάζονται πυρετωδώς.  

Την Ομάδα Εργασίας για το νέο κλαδολόγιο απαρτίζουν στελέχη του Δημοσίου Τομέα, με εξειδίκευση στα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Η Ομάδα Εργασίας θα συνεργαστεί με στελέχη όλων των Υπουργείων και των ειδικών κλάδων, οργανώνοντας, εκτός των άλλων, και μια ευρεία διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Πηγή: minadmin.gov.gr




Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews