ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/9/16

Λύση στα προβλήματα των Κ.Υ. ζητούν οι δήμαρχοι της Μαγνησίας, Βίντεο

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μακρυγιάννης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Νομού Μαγνησίας Κώστας Χατζησταματίου στην σύσκεψη των δημάρχων

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Τελευταία ενημέρωση 22/9/2016, 18:00
Οι δήμαρχοι της Μαγνησίας μπαίνουν μπροστά για τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας

Ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη - Θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Πολάκη - Ζητούν την στήριξη των βουλευτών του Νομού

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλμυρού και Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Μαγνησίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Δημητρίου Εσερίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στα γραφεία του παραρτήματος  της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Βόλο, ευρεία σύσκεψη με θέμα «Συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας και κινητοποίηση των Δήμων για την επίλυση αυτών».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και υπεύθυνος σε θέματα υγείας, κ. Γεώργιος Μουλάς, οι Δήμαρχοι του Νομού Μαγνησίας, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Νικόλαος  Χαυτούρας, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Ηχηρή ήταν η  απουσία του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Νέστορα Αντωνίου ή κάποιου εκπροσώπου του, γεγονός για το οποίο θέλουμε να εκφράσουμε την πικρία μας.

Συντονιστής της σύσκεψης ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός, τον οποίον και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγεία και τα οποία είναι παρόμοια για όλους του Δήμους.

Μέσα από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε η  πραγματοποίηση των παρακάτω ενεργειών:

1. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με μόνιμους Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Πληρώματα ασθενοφόρων
2. Προμήθεια αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων στα Κέντρα Υγείας
3. Παροχή απαιτούμενου εξοπλισμού για την ορθή λειτουργία των Κέντρων Υγείας
4. Επάνδρωση  των Αγροτικών Ιατρείων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές
5. Παραμονή του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ (166) στο Νομό Μαγνησίας

Πρόκειται για ένα θέμα υψίστης σημασίας, το οποίο θα απασχολήσει και τη Διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και θα αποτελέσει όχι μόνο Μαγνησιακό αλλά και Πανθεσσαλικό ζήτημα. Η διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα επιδιώξει συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, παρουσία όλων των Δημάρχων, και στη συνέχεια θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, καθώς είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας. Η δημόσια υγεία είναι ένα αγαθό, το οποίο η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες της.


Πηγή: e-volos.gr


Σύσκεψη σε επίπεδο δημάρχων του νομού Μαγνησίας με αντικείμενο τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας.

Απών ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Νέστορας Αντωνίου από την σύσκεψη!!

Ευχαριστούμε τα σωματεία του ΕΚΑΒ που ανταποκρίθηκαν!

Τα κενά στα Κ.Υ. πρέπει να καλυφθούν με εξειδικευμένους διασώστες!


ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπ 2016Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews