ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/9/16

Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι που διεκδικούν τις δύο έδρες στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ


Δευτέρα,  5 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προκήρυξε στις 27/6/2016 εκλογές για την ανάδειξη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο :
1) δύο (2) αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων μόνιμων υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων,
2) δύο (2) αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 26 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Σάββατο και ώρες από 08:00 έως 17:00.

Οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη στο Υ.Σ. των μόνιμων υπαλλήλων (συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων) είναι οι εξής: «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ», ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ και η ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ (Ε.Σ.Κ.Ε.  ΕΚΑΒ) όπως αναφέρονται αλφαβητικά στον οριστικό πίνακα ανάδειξης συνδυασμών.
Ο μοναδικός συνδυασμός που συμμετέχει για την ανάδειξη στο Υ.Σ. των Ιδιωτικού Δικαίου υπαλλήλων (αφορά περίπου 170 εργαζόμενους) είναι η «ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Οι εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ αναδείχτηκαν  στις 29/8/2016. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Οι ψηφοφόροι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με Αστυνομική Ταυτότητα ή με Βιβλιάριο Ασθενείας ή με Άδεια Οδήγησης.
Οι υπηρετούντες εκτός της έδρας του Νομικού Προσώπου, ψηφίζουν είτε αυτοπροσώπως, αν το επιθυμούν, είτε με αλληλογραφία κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 13 της με αρ.πρωτ. ΔΙΚ. ΠΡ./Φ.80/30/8703/19-9-1988 (ΦΕΚ 684/1988) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΕΚΑΒ διευκρινίζονται τα εξής :
α) δεν απαιτείται Δικαστικός Αντιπρόσωπος,
β) κατά την ημέρα των εκλογών οι υπάλληλοι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο Παράρτημα βρεθούν εφόσον τα στοιχεία τους προκύπτουν από τους εκλογικούς καταλόγους,
γ) οι υπάλληλοι των Τομέων θα ψηφίσουν στο Παράρτημα που ανήκουν,
δ) τα Τμήματα Προσωπικού & Οικονομικής Διαχείρισης όλων των Παραρτημάτων την ημέρα των εκλογών θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι την αποστολή των αποτελεσμάτων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και την παραλαβή του εκλογικού υλικού,
ε) για κάθε επικοινωνία με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα λειτουργεί το τηλέφωνο/FAX 2132143222 για την αποστολή των αποτελεσμάτων, η οποία θα γίνει μετά τις 18:00.

Γιατί γίνονται εκλογές
Οι εκλογές γίνονται επειδή στις 31-12-2016 λήγει η θητεία των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων των δημοσίων υπηρεσιών. Το νέο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ θα συγκροτηθεί για την χρονική περίοδο  από 1-1-2017 έως 31-12-2018.

Οι συνδυασμοί κατά αλφαβητική σειρά:

Το ΕΚΑΒNews εύχεται καλή επιτυχία στους συνδυασμούς και στους υποψήφιους εκπρόσωπους μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ.

Δείτε εδώ την σύνθεση του νυν Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, όπως πρόσφατα τροποποιήθηκε με απόφαση του υπουργού υγείας.


Δείτε Νομοθεσία και την ιστορική αναδρομή συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και μέρος της νομοθεσίας εδώ


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

5 σχόλια :

 1. Βρε γ.......νοι, γιατί δεν αυτοκτονείτε όλοι μαζί να ησυχάσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόεδρε; Συγχαρητήρια για τη διαφάνεια που χαρακτηρίζει τις διαδικασίες στο χώρο μας. Εύχομαι, αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι μάχιμοι διασώστες καθημερινά, να τις βρείτε μπροστά σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από εσάς που είστε από τα "σπλάχνα" του ΕΚΑΒ" περιμέναμε δικαιοσύνη.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί ωθείτε ανθρώπους σε παραίτηση Κύριε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το έκτρωμα του ριζοσπαστικού αγώνα πως ακριβώς θα αγωνιστεί ; Γλύφοντας και έρποντας με εκπρόσωπο τον arxidiasosti ;ότι ξέμεινε από τους άλλους πήγε εκεί ;Κατεβαίνει κι ο δικός μας ο νεουπευθυνος που φωτογραφίζεται στο αμαξι του αντιπροέδρου και χαίρεται κιόλας. Μέχρι εκεί φτάνουν οι ικανότητες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews