ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/16

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ δικαιούται να κάνει μετακινήσεις... είναι η απάντηση του κ. Π. Πολάκη για τις «συνδικαλιστικές διώξεις» στο ΕΚΑΒ


Τετάρτη,  7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΑΒNews

Απαντώντας στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη Βουλευτή κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, με θέμα «Συνδικαλιστικές διώξεις στο ΕΚΑΒ», ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης παρέπεμψε στο άρθρο 66 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα το οποίο αναφέρει ότι «Μετακίνηση πραγματοποιείται με απόφαση του προϊσταμένου της κάθε οργανικής μονάδας!
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ υποστηρίζουν ότι μετακινήσεις όμως γίνανε με απόφαση προέδρου και παραπομπή του θέματος στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ σχεδόν ένα μήνα μετά από την ανάληψη καθηκόντων στις νέες θέσεις εργασίας που μετακινήθηκαν οι υπάλληλοι.

Δείτε την απάντηση του κ. Π. Πολάκη
Η ερώτηση όπως κατατέθηκε

Κύριε Υπουργέ,

με επαναλαμβανόμενα έγγραφά τους, τόσο το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων, κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού, και καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας να αναλάβει την ευθύνη της έναντι των εκδικητικών μετακινήσεων των μελών του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων.

Οι παρεμβάσεις του σωματείου με την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων όπως την έλλειψη διασωστών, την κυκλοφορία ασθενοφόρων με 900.000 χλμ, την αδυναμία κάλυψης σε 24ωρη βάση των πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, την ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή, τον ελλιπή προϋπολογισμό, τις μεγάλες καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις κ.α., οδήγησε την διοίκηση του ΕΚΑΒ σε κινήσεις παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ με απόφαση του προέδρου του Δ.Σ., παρακάμπτοντας την αρμόδια διεύθυνση στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι, μετακίνησε στις 2/6/2016, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γ. γραμματέα του σωματείου σε θέσεις εκτός Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. Οι εν λόγω εργαζόμενοι στις θέσεις αυτές απασχολούνταν μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Επειδή οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να εξασφαλίζουμε την ανεμπόδιστη έκφραση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Για ποιους λόγους προέβη η διοίκηση του ΕΚΑΒ στις εν λόγω μετακινήσεις των μελών του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων; Πως προτείνονται μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς να λαμβάνει γνώση και χωρίς ακολούθως  να εισηγείται η αρμόδια Διεύθυνση, προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ;

2. Αληθεύουν οι καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων, ότι οι οποιεσδήποτε μεταθέσεις πραγματοποιούνται από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ χωρίς να έχει γίνει πραγματική καταγραφή των ελλείψεων αλλά για κάλυψη ρουσφετολογικών αιτημάτων κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας;

Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου

Τι λέει το Άρθρο 66
Μετακίνηση
1. Μετακίνηση υπαλλήλου από μία οργανική μονάδα σε άλλη της ίδιας αρχής πραγματοποιείται με απόφαση του προϊσταμένου της.
2. Μετακίνηση προϊσταμένων γίνεται σε αντίστοιχης βαθμίδας οργανική μονάδα.
3. Για μετακίνηση σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, το οικείο όργανο υποχρεούται να μετακινήσει τον υπάλληλο που έχει εκδηλώσει επιθυμία μετακίνησης στη συγκεκριμένη οργανική μονάδα, εκτός εάν αιτιολογημένοι λόγοι συμφέροντος της υπηρεσίας δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση του. Στις λοιπές περιπτώσεις το οικείο όργανο υποχρεούται να λάβει υπόψη του κριτήρια όπως ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση και η συνυπηρέτηση συζύγου.
4. Η μετακίνηση εκτός νομού ή σε νησί γίνεται με τη διαδικασία της μετάθεσης. Εξαιρούνται τα νησιά που έχουν οδική σύνδεση με χερσαία τμήματα της χώρας.


Από την απάντηση του αρμόδιου υπουργού, η οποία έγινε καθ' υπόδειξη, προκύπτει ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ επιμένει να μην εφαρμόζει την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ 16/16-5-13 και ΣΥΝ 30/25-06-14) «ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β.».

Η απόφαση
ΣΥΝ 16/16-5-13
ΘΕΜΑ 67:«ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β».΄
Στα πλαίσια της κυκλικότητας του προσωπικού και με γνώμονα την αξιοκρατία,τη δυνατότητα πρόσβασης όλων σε όλες τις θέσεις, αλλά και την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου σε όλους τους εργαζόμενους του Ε.Κ.Α.Β είχε προταθεί η μοριοδότηση κριτηρίων που αφορούν εσωτερικές μετακινήσεις  οι οποίες στη συνέχεια θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον Εσωτερικό Κανονισμό του Ε.Κ.Α.Β.
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του  την εισήγηση της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, μετά από διαλογική συζήτηση,

ΟΜΟΦΩΝΑ   ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Εγκρίνει την τελική μελέτη μοριοδότησης, τον ορισμό τριμελούς επιτροπής για την επεξεργασία των αιτήσεων και  στη συνέχεια η Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών να προβεί στην ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προς το προσωπικό ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Δείτε στην ιστοσελίδα του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ» τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ για την «ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β.» εδώ


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews