ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/9/16

Αποφάσισε να πάρει την υπόθεση πάνω της η Επιτροπή Υγείας Φορέων-Πολιτών Μεσαράς με σκοπό την ενίσχυση του Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ Μοιρών


Πέμπτη,  15 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση πάνω τους!
cretalive.gr

Eκριναν ότι έφτασε πλέον η ώρα να «σπάσουν» την σιωπή τους για το κοινό καλό...

Να βγουν δημόσια και να ζητήσουν από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς να στρέψουν το βλέμμα τους και προς αυτούς.

Να διεκδικήσουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους χιλιάδες κατοίκους αλλά και ξένους επισκέπτες μιας περιοχής που όπως καταγγέλλουν, είναι εμφανώς υποβαθμισμένη και «ριγμένη».

Είναι η νεοσύστατη Επιτροπή Υγείας Φορέων-Πολιτών Μεσαράς για το Κέντρο Υγείας, μέλη της οποίας έκριναν ότι έφθασε πλέον η ώρα να «σπάσουν» την σιωπή τους για το κοινό καλό. Πρόθεση τους δεν είναι η δημοσιότητα και η πρόκληση ντόρου αλλά να ενισχυθεί επιτέλους το Κέντρο Υγείας Μοιρών αλλά και το ΕΚΑΒ στην περιοχή της Μεσαράς.

Έχουν πολλά να πουν, καταστάσεις που έχουν βιώσει, ανθρώπινες ζωές που έχουν κινδυνεύσει. Θεωρούν ότι είναι χρέος τους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και να βάλουν τέλος στην απραξία, στις κενές υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αναμένεται να κάνει επίσημα την εμφάνιση της την Δευτέρα οπότε και έχει απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές και στους ευρωβουλευτές του νομού. Η συνάντηση έχει οριστεί στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ενδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Μοιρών είναι βασικό ζητούμενο για την Επιτροπή καθώς όπως αναφέρεται είναι υποστελεχωμένο, κατάσταση που επιδεινώνεται με τις αποσπάσεις.

Ο δεύτερος άξονας διεκδίκησης τους αφορά στο ΕΚΑΒ. Όπως επισημαίνουν ανά βάρδια διαθέσιμο είναι μόνο ένα ασθενοφόρο που καλύπτει μία ακτίνα από τον Χάρακα μέχρι το Αμάρι, χωρίς την παρουσία γιατρού στο πλήρωμα, όπως λένε.

Ζητούν λύσεις για μία τεράστια περιοχή, για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι πολλές φορές νιώθουν την εγκατάλειψη της Πολιτείας και μάλιστα σε ένα θέμα ιερό όπως είναι αυτό της υγείας.

Πηγή: cretalive.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews