ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/9/16

Αποδοκιμάζει η ΕΙΝΝΕΥΒ την κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ Χαλκίδας-Απάντηση του ΕΚΑΒ


Κυριακή,  11 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΙΝΝΕΥΒ: Καταργείται το ΕΚΑΒ Χαλκίδας
eviazoom.gr

Απόφαση με την οποία αποδοκιμάζει την κατάργηση του κέντρου του ΕΚΑΒ Χαλκίδας και την υπαγωγή του στην Αθήνα, έλαβε στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου η ΕΙΝΝΕΥΒ...

Δείτε την ανακοίνωση:

Η ΕΙΝΝΕΥΒ αποδοκιμάζει σφρόδρα την κατάργηση του κέντρου του ΕΚΑΒ Χαλκίδας και την υπαγωγή του στην Αθήνα καθώς και την ελλιπή στελέχωση της ευρύτερης περιφέρειας της Χαλκίδας με ασθενοφόρα και πληρώματα.

Αυτό έχει σαν συνέπεια τη μη έγκαιρη διακομιδή ασθενών τόσο προς άλλα και προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς να απαιτήσουν από την ηγεσία του ΕΚΑΒ την επαναλειτουργία του Κέντρου ΕΚΑΒ της Χαλκίδας και να φροντίσουν να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ Χαλκίδας με περισσότερα πληρώματα και οχήματα.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΙΝΝΕΥΒ θα καταφύγει σε νομικές λύσεις.

Πηγή: eviazoom.gr

Δείτε τις αποφάσεις του  Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ. (ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ Κ.Υ.)  ΤΗΣ 09/09/2016 εδώΑπάντηση του υπεύθυνου ΕΚΑΒ Νομού Ευβοίας

Σε απάντηση της καταγγελίας της ΕΙΝΝΕΥΒ σχετικά με το ΕΚΑΒ Ευβοίας έχω να σας παραθέσω τα παρακάτω στοιχεία

1. Στη Χαλκίδα λειτουργούσε τηλεφωνικό κέντρο ( 166 ) μόνο με έναν υπάλληλο ανά βάρδια ( σύνολο 5 ) , δηλαδή η στελέχωση του ήταν ελλιπής και η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου δεν ήταν επαρκής , η Διοίκηση του ΕΚΑΒ αποφάσισε την μεταφορά του Τηλεφωνικού κέντρου στη Κεντρική Υπηρεσία , όπου η ανταπόκριση των την τηλεφωνικών κλήσεων είναι ποιο εξειδικευμένη η δε διαβίβαση στα Ασθενοφόρα η ίδια διότι γίνεται πάντα μέσα από τον Ασύρματο όπως και πριν , άρα δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση ως προς την εξυπηρέτηση του Κοινωνικού Συνόλου όπως ισχυρίζεται η ΕΙΝΝΕΥΒ.

2. Μέχρι και το τέλος του 2015 υπήρχαν 7 Επτά !!!!!!! Ασθενοφόρα Οχήματα τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στο συνεργείο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα αρκετό καιρό πρίν τα οποία εδώ και 4-5 μήνες έχουν επισκευαστεί και αφού πέρασαν όλους τους έλεγχους δόθηκαν στη χρήση του ΕΚΑΒ Ευβοίας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο ΕΚΑΒ Ευβοίας προστεθήκαν ακόμα 4 ασθενοφόρα στους περιφερειακούς Τομείς και έτσι επέστρεψαν Ασθενοφόρα στο κέντρο της Ευβοίας δηλαδή στη Χαλκίδα όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες .

3. Τα Πληρώματα του ΕΚΑΒ αυξήθηκαν κατά 8 ( 1 Κάρυστο 1 στη Ιστιαία 2 στην Κύμη και 4 από το όφελος της μεταφοράς του Τηλεφωνικού Κέντρου ) άρα οι ελλείψεις μειώθηκαν και δεν αυξήθηκαν όπως ισχυρίζεται η ΕΙΝΝΕΥΒ.
Όλα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος η μεταφορά του Κέντρου έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες και μέσα σε αυτούς τους Μήνες είχαμε τις
φωτιές είχαμε τα Hot Spot είχαμε Πανευρωπαϊκούς αγώνες Μπάσκετ είχαμε αυξημένη ανάγκη λόγο καλοκαιρινής περιόδου και το ΕΚΑΒ ήταν εκεί ήταν παντού παίρνοντας μάλιστα και έγγραφες ευχαριστίες .

Για όλους τους παραπάνω λογούς δεν μπορούμε να καταλάβουμε την καταγγελεια αυτή.
Το ΕΚΑΒ το 166 ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον Πολίτη στο Συνάνθρωπο μας προσφέροντας προνοσοκομειακή φροντίδα χωρίς διακρίσεις και το ΕΚΑΒ θα είναι μπροστά στη προάσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας .

Μετά τιμής
Κόκκος Νίκος

Υπεύθυνος ΕΚΑΒ Νομού ΕυβοίαςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews