ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/9/16

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζονται οι παράνομες καρατομήσεις Διευθυντικών Στελεχών στα Νοσοκομεία


Δευτέρα,  5 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews
Σε μια Δημοκρατική Χώρα τους ισχύοντες Νόμους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, οφείλει η κυβέρνηση να τους εφαρμόζει. Εάν δεν αρέσουν διατάξεις Νόμων σε κάποιους Υπουργούς ή συνολικά στη κυβέρνηση, προωθούν την κατάργησή τους ή την τροποποίησή τους με ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο.
Στη χώρα μας η αυτονόητη Δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν ισχύει. Πάνω από το Νόμο βρίσκεται ο ρεβανσισμός, η αλαζονεία της εξουσίας, οι εμμονές για διώξεις υπηρεσιακών στελεχών, το ρουσφέτι, το ρεσάλτο κατάληψης της κρατικής εξουσίας.
Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις διώξεις ή τους εκβιασμούς για διώξεις υπηρεσιακών στελεχών των Νοσοκομείων από Διοικητές Νοσοκομείων με την καθοδήγηση των Υπουργών της Υγείας, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις διατάξεις του Ν.4369/2016 που φέρουν την δική σας υπογραφή ως αρμοδίου Υπουργού.
Με το Ν.4369/2016 καθορίζεται ο νέος τρόπος επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Διοίκηση.
Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:
Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου
α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.
β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.
Οι Διοικητές των Νοσοκομείων σε συνεννόηση με τους Διοικητές των ΥΠΕ και τους Υπουργούς Υγείας, συνεχίζουν να καρατομούν Διευθυντικά στελέχη των Νοσοκομείων, πράξεις προδήλως παράνομες.
Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.
Όχι να διώκουν και να καθαιρούν για να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους!!!
Με τα έως σήμερα στοιχεία έχουν γίνει διώξεις στελεχών στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας, στο Γ.Ν. Τρικάλων, Γ.Ν. Πρέβεζας, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», Γ.Ν. «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» Ν. ΙΩΝΙΑΣ, στο Γ.Ν. Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», στο Π.Γ.Ν. Πατρών.
Η ΠΟΕΔΗΝ με έγγραφό της με αριθμ. 1936/12-7-2016 προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με κοινοποίηση στους Υπουργός Υγείας, είχε επισημάνει τις παράνομες πράξεις των Διοικητών και ζητούσε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις Υπηρεσιακών στελεχών.
Η πολιτική ηγεσία όμως του Υπουργείου Υγείας, δια μέσω των Διοικητών των Νοσοκομείων, συνεχίζει τις διώξεις Διευθυντικών στελεχών και προχωράει σε παράνομες και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα τον νόμο που ψήφισε η Βουλή.
Ζητάμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις και να ανακαλεστούν οι παράνομες αποφάσεις αντικατάστασης των στελεχών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews