ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/9/16

Δημιουργία Βάσης Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ στη Σύρο μέσα στον Οκτώβριο;


Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews


Τελευταία ενημέρωση 25/9/2015, 10:00

Το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ από δεκαετίες και πλέον αλλά τεκμηριωμένα, όπως φαίνεται και στην πρόταση μέλους του, που ακολουθεί έχει ήδη προτείνει και αποδείξει την σπουδαιότητα και λειτουργικότητα της ανάπτυξης σταθμού Αεροδιακομιδών και όχι μόνο, στο Νοσοκομείο Σύρου.
Δείτε στο ΕΚΑΒNews την ανακοίνωση του «Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ» (26/11/2015) καθώς και την τεκμηριωμένη πρόταση από δεκαετίας.
SOS: Δημιουργία Βάσης ΕΚΑΒ στη Σύρο
naxospress.gr

Και μόνο ως είδηση είναι εντυπωσιακή: Δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες και δη στη Σύρο… Είναι εντυπωσιακό γιατί αποτελεί πάγιο αίτημα των υπευθύνων στον τομέα της Υγείας και όχι μόνο από όλες τις Κυκλάδες και χρονολογείται εδώ και δεκαετίες… Πάντα υπήρχε μία … άρνηση. Ένα θα δούμε. Η Νάξος ήταν από τα πρώτα νησιά που λόγω θέσης στο Αιγαίο αλλά και της παρουσίας της μονάδας ανεφοδιασμού ελικοπτέρων είχε εκφράσει την επιθυμία να έχει εδώ μόνιμο ελικόπτερο ώστε να σηκώνεται σε χρόνο …μηδέν και να μεταφέρει ασθενείς σε νοσοκομεία κυρίως της Αθήνας. Το αίτημα για χρόνια έβρισκε …τοίχους…

Και τώρα έρχεται η είδηση με την ένδειξη «αποκλειστικό» από το Syrostoday.gr Ότι αρχές Οκτωβρίου στη Σύρο θα δημιουργηθεί πτητική βάση του ΕΚΑΒ με μόνιμο ελικόπτερο και προσωπικό»…. Ανεξάρτητα που θα είναι η έδρα του η είδηση είναι σημαντική και οφείλουμε όλοι να χαμογελάσουμε. Η μείωση του χρόνου μεταφοράς ενός ασθενή από την Νάξο ή τη Πάρο ή τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων είτε προς τη Σύρο είτε κυρίως προς την Αθήνα θα μειωθεί σημαντικά. Παράλληλα θα μειωθούν και οι όποιες μεταφορές με τα θαλάσσια μέσα αν και είναι πάντα σε χρήση από τη στιγμή που δεν μεταφέρονται όλες οι περιπτώσεις με πτητικό μέσο λόγω της ιδιομορφίας που μπορεί να έχει ο τραυματισμός ή η περίπτωση του ασθενή. Επίσης μιλάει για δημιουργία μονάδας Αυξημένςη Φροντίδας (ΜΑΘ) οπότε αυτόματα έχουμε αναβάθμιση του Νοσοκομείου ενώ και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναλαμβάνει το κόστος για την παραμονή του προσωπικού που θα εμπλακεί με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ…

Ανεξάρτητα λοιπόν της θέσης που θα δημιουργηθεί η βάση οφείλουμε να το επικροτήσουμε και ευελπιστούμε ότι δεν είναι κάποιο επικοινωνιακό πυροτέχνημα αλλά μία είδηση που έχει βάση και μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και μπορούμε να περιμένουμε ακόμη κι εάν δεν γίνει τον Οκτώβριο. Αρκεί να γίνει…. Και να σηκώσει επιτέλους κεφάλι ο τομέας της Υγείας στη Νησιωτική Ελλάδα. Καθότι το ζητούμενο είναι η ασφάλεια του πολίτη…Και το ευχάριστο είναι ότι επιβεβαιώνεται και από τις δικές μας πηγές η όλη υπόθεση με τη βάση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στη Σύρο οπότε είμαστε όλοι σε αναμονή όχι μόνο των επίσημων ανακοινώσεων αλλά και της έναρξης λειτουργίας.

Διαβάστε εδώ το άρθρο από την ιστοσελίδα Syrostoday.gr

“Ένα όνειρο και μία απαίτηση χρόνων τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και των νησιωτών, φαίνεται ότι παίρνει «σάρκα και οστά».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου στη Σύρο θα δημιουργηθεί πτητική βάση του ΕΚΑΒ, με μόνιμο ελικόπτερο και προσωπικό. Μία άκρως σημαντική ενέργεια, η οποία κυρίως θα συντελέσει στην άμεση διακομιδή των ασθενών, από και προς τη Σύρο, αλλά και προς τα νοσοκομεία του κέντρου.

Επίσης, στη δημιουργία μόνιμης βάσης του ΕΚΑΒ, θα έρθει να «κουμπώσει» και άλλη μία ενέργεια, η οποία είναι και αυτή ένα πάγιο αίτημα του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο λόγος για τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΘ) στο νοσοκομείο της Σύρου και η οποία θα στελεχωθεί με δύο ιατρούς εντατικολόγους.

Στα παραπάνω να προστεθεί ότι με το νέο χρόνο θα λειτουργήσει και ο Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου.

Τρεις ενέργειες οι οποίες θα συντελέσουν καθοριστικά στην αναβάθμιση του νοσοκομείου του νησιού, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών υγείας των Συριανών, των Κυκλαδιτών και των επισκεπτών των νησιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Διοικήτρια του νοσοκομείου, κ. Μαργαρίτα Μπουραντά βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, ο οποίος, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ, έχουν ήδη πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εγκατάσταση της βάσης του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος, ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία ο Δήμος να καλύψει τη διαμονή και τη σίτιση του πληρώματος που θα στελεχώσει τη βάση στη Σύρο.

Τέλος, να σημειωθεί επίσης ότι το syrostoday.gr, επικοινώνησε με τη Διοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία μας παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας».

Πηγή: naxospress.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews