ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/9/16

Σε ακαδημία ποδοσφαίρου ο πρώτος Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στην Λαμία


Πέμπτη,  8 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Που μπήκε ο πρώτος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στη Λαμία;
lamiareport.gr

Τι είναι ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (AED);

Είναι μια συσκευή που σώζει ανθρώπινες ζωές. Πιο συγκεκριμένα αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα τότε προχωράει άμεσα στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητα του.

Είναι πολύ εύκολος και απλός στη χρήση του και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν τοποθετημένοι απινιδωτής σε σημεία που είναι πολυσύχναστα ή όπου συγκεντρώνεται κόσμος όπως: ξενοδοχεία, συνεδριακοί και εκθεσιακοί χώροι, γήπεδα, χώροι συναυλιών, αθλοπαιδιών, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, γυμναστήρια, εργοστάσια, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα ναυαγοσώστες, έτσι ώστε να σώζονται κάθε χρόνο περισσότεροι άνθρωποι που πεθαίνουν από ανακοπή καρδιάς.


Στη Λαμία πρώτη η "Ακαδημία Σερπάνος" έβαλε απινιδωτή

Στην πόλη μας ο πρώτος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής τοποθετήθηκε στην "Ακαδημία Σερπάνος". Μάλιστα όλοι οι προπονητές της Ακαδημίας είναι πιστοποιημένοι διασώστες από το ERC European Resuscitation Council, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στην χρήση του αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή. Επίσης διαθέτει και πιστοποιημένο διασώστη εκπαιδευτή από το ERC European Resuscitation Council, στις πρώτες βοήθειες.

Όπως μας είπε ο ίδιος ο κ. Θανάσης Σερπάνος «Η Ακαδημία δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των μελών της και πάνω από όλα βάζει πρώτα την ανθρωπινή ζωή...»

Σε δύσκολους καιρούς λοιπόν η Ακαδημία "Σερπάνος" απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, προάγοντας την ασφάλεια των παιδιών της Ακαδημίας και των παρευρισκόμενων. Είναι παράδειγμα προς μίμηση

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε στο LamiaReport ο Σπύρος Κυπριώτης, ο οποίος είναι Διασώστης στο ΕΚΑΒ Λαμίας και πιστοποιημένος εκπαιδευτής - διευθυντής προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Ακαδημία Σερπάνος - Εξωτερικός απινιδωτής
Δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπ 2016

Οι εγγραφές στην "Ακαδημία Σερπάνος" ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 9:00΄ το βράδυ στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας 1ο χλμ Λαμίας – Φραντζή, στη Λαμία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22310 44888.

email:  info@serpanos.grΠηγή:  lamiareport.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews