ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/16

ygeia360.gr: Κομματικές παρεμβάσεις για να αλλάξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας


Τετάρτη,  7 Σεπτεμβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κομματικές παρεμβάσεις για να αλλάξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας
ygeia360.gr

Από Βασίλη Βενιζέλο

Ανεπίσημες, αλλά σαφείς εισηγήσεις δέχεται βροχηδόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προχωρήσει στην απομάκρυνση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, τα κομματικά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται σφόδρα απογοητευμένα από τις επιδόσεις τόσο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, τον οποίον χαρακτηρίζουν ως "καλό και έντιμο παιδί, αλλά άτολμο, αργό και αναποφάσιστο", όσο και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για τον οποίο θεωρούν ότι "έχει χάσει το δίκιο του με τις πολύ οξείες παρεμβάσεις του, οι οποίες ανοίγουν μόνον μέτωπα, χωρίς να εμφανίζουν λύσεις".

Το όνομα το οποίο εμφανίζει την περισσότερη υποστήριξη για τοποθέτηση στη θέση της υπουργού Υγείας, σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, είναι αυτό της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ενώ το όνομα της πρώην υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την ίδια θέση φαίνεται ότι προκαλεί περισσότερες εσωκομματικές αντιδράσεις από εκείνες τις οποίες θα μπορούσε να αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο μόνος ο οποίος φαίνεται να παραμένει σταθερός στη θέση του, τόσο για λόγους ουσίας όσο και λόγους εξασφάλισης της συνέχειας της πολιτικής, είναι ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, αν και τα αρνητικά εσωκομματικά σχόλια αγγίζουν πολλές φορές και τον ίδιον.

Δημοσιεύτηκε 6/9/2016

Πηγή: ygeia360.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews