ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/16

Υπουργείο Υγείας: Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κόλλησε η κατανομή των 10 ασθενοφόρων


Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Τα 10 ασθενοφόρα που έχουν κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αφορούν τους νομούς Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Αποτελούν μέρος του διαγωνισμού των 186 ασθενοφόρων από τον οποίο το ΕΚΑΒ κατάφερε να πάρει τελικά τα 90 ασθενοφόρα!

Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας κο Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Στην Περιφέρεια κόλλησε η κατανομή ασθενοφόρων σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας
gargalianoionline.gr

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας για την Πελοπόννησο

Στις 29 Αυγούστου ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με αντικείμενο την κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στο Νομό Λακωνίας, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ρωτούσε τον υπουργό, αφενός, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή των ασθενοφόρων στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, αφετέρου, αν η κατανομή των δύο ασθενοφόρων στο νομό του θα αφορά στα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων.
Στην απάντησή του με ημερομηνία 6/10/2016 το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η παραλαβή των ασθενοφόρων στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν δυνατό να γίνει έως τις 12/10/2016. Η καθυστέρηση στη διαδικασία αυτή φαίνεται να οφείλεται στις καθυστερημένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη της πράξης προμήθειας των ασθενοφόρων στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όπως αναφέρει η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη, «στις 22/12/2015 υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας των δέκα ασθενοφόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η παράδοση των οχημάτων από την ανάδοχο εταιρεία, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση (έξι μήνες), θα ολοκληρωνόταν στις 22/6/2016.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχαν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για την ένταξη της πράξης στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020 έως το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους, ήταν αδύνατη η παράδοση των οχημάτων από την ανάδοχο πριν από την ένταξη της πράξης στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στις 8/8/2016 εκδόθηκε απόφαση ένταξης της πράξης “Προμήθεια 10 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”. Σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους, η παραλαβή τους δύναται να γίνει έως τις 12/10/2016.
Με δεδομένο ότι πρέπει, πριν από την παραλαβή τους από το ΕΚΑΒ και τη διάθεσή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να γίνει μια σειρά από ενέργειες για διαχειριστικούς λόγους, θα πρέπει να εξαντλήσουμε το συμβατικό χρόνο παραλαβής».Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Λακωνίας κο Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews