ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/10/16

Χίος: Ξεμένει και πάλι από διασώστες το ΕΚΑΒ; Λήγει η σύμβαση τους στις 19/11/2016!!


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Στις 19/11/2016 λήγει η σύμβαση συνολικά 50 διασωστών (ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου) που έχουν κατανεμηθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στο παράρτημα ΕΚΑΒ Μυτιλήνης και στους τομείς ΕΚΑΒ Ρόδου (9), Μυτιλήνης (10), Σάμου (5), Χίου (9), Κω (9), Καλύμνου (3) και Λέρου (5).

Οι διασώστες είναι με σύμβαση έργου, αρχικά οκτάμηνης διάρκειας (έως 19/9/2016), η οποία επεκτάθηκε για άλλους δύο μήνες. Η μη ανανέωση των συμβάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου την στιγμή που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε διακομιδές περιστατικών.

Ξεμένει και πάλι από διασώστες το ΕΚΑΒ;
politischios.gr

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ 9 ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ

Μπορεί το προσφυγικό να αύξησε τον φόρτο εργασίας στον τομέα της Υγείας, όμως το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής επιτυχώς στις απαιτήσεις και στις περιστάσεις.

Αν θα συνεχίσει να το πράττει θα εξαρτηθεί από τη βούληση της κυβέρνησης καθώς στις 19 Νοεμβρίου λήγει η σύμβαση των 9 διασωστών που είχαν προσληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η σύμβαση που έληγε τον Σεπτέμβριο ανανεώθηκε για 2 μήνες με αποτέλεσμα να λήγει στις 19 Νοεμβρίου. Αν η σύμβαση δεν ανανεωθεί, αυτό θα σημαίνει ότι από τους 26 διασώστες που διαθέτει σήμερα ο τομέας Χίου του ΕΚΑΒ, η δύναμή του θα συρρικνωθεί σε 17 άτομα. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε πρόβλημα στελέχωσης των Ασθενοφόρων σε Κ.Υ. Πυργίου αλλά και στην Αμανή καθώς και μείωση του αριθμού των Ασθενοφόρων ανά βάρδια και στην πόλη.

Σε επιστολή τους οι διασώστες επισημαίνουν ότι:

«Οι απαιτήσεις για προνοσοκομιακή φροντίδα στο νησί είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ειδικά μετά την κρίση με το προσφυγικό το οποίο παραμένει σε έξαρση και προβλέπεται να αυξηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω άσχημων συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στο hotspot, την ώρα που ο αριθμός των περιστατικών που καλείται να καλύψει το ΕΚΑΒ Χίου καθημερινά αυξάνεται ενώ παράλληλα δεν έχουν σταματήσει οι ροές από την Τουρκία», αναφέρουν οι ίδιοι λέγοντας ότι κρίνεται επιτακτική η ανανέωση της σύμβασής τους.

Πηγή: politischios.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews