ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/10/16

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων από την διοίκηση- Έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο Τετάρτη και ώρα 9 πμ


Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016                  
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 25-10-2016
Αρ.πρωτ. 615

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων από πλευράς Διοίκησης.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα τον  Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου έξω από την Βουλή για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10 στο γραφείο του.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει την δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να «συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού». Ο αναπληρωτής Υπουργός κος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή μας κατηγόρησε ότι κακώς προχωρήσαμε σε κινητοποίηση γιατί δεν υφίσταται πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ αλλά αυτή η τροπολογία θα ισχύει μόνο σε έκτακτη ανάγκη. Βέβαια στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Βουλή, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι αντίθετοι σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες εφ’ όσον χρειαστεί.

Αντιθέτως ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη διαφοροποιήθηκε επί της τροπολογίας. (Υπάρχει έλλειψη συντονισμού τελικά ή γίνεται κάτι εσκεμμένα;)

Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους εργαζόμενους γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους καθώς και των διεκδικήσεών τους στα πλαίσια της προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες από πλευράς Διοίκησης και προσώπων που χρησιμοποιεί ως συνεργάτες της για να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι στο δικαίωμα της απεργίας με διάφορους τρόπους ώστε να μην ενοχλείται το Υπουργείο Υγείας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΕΚΑΒ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών καλεί όλους τους εργαζόμενους αύριο Τετάρτη 26-10 και ώρα 9:00 στο αμφιθέατρο της Κ.Υ σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με παράλληλη στάση εργασίας από 09:00-12:00.

Επίσης, καλούμε τα μέλη της ΑΔΕΔΥΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΠ ΕΚΑΒ να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση για να δοθεί μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στους εργαζόμενους αλλά και μήνυμα προς το Υπουργείο και την Διοίκηση ότι το φρόνημα των εργαζομένων δεν κάμπτεται με προσπάθειες εκφοβισμού διότι οι συνάδελφοι στο ΕΚΑΒ αγωνίζονται μόνο για δίκαια αιτήματα και πραγματικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά στον χώρο μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος


Πηγή: somatioekab166.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews