ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/10/16

Ύβρεις και προεόρτια μετάλλαξης του συνδικαλιστικού νόμου από το διοικητή του Γ.Ν. «Ασκληπιείου» Βούλας – Συνεχίζονται οι συνδικαλιστικές διώξεις στον χώρο της υγείας!Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Κορυφώνονται οι συνδικαλιστικές διώξεις στον χώρο της υγείας!

Αυτό το νέο ήθος που εγκαινιάζει το Υπουργείο Υγείας στις διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την γενικότερη πολιτική κατάσταση και την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει το δικό της κράτος με ρεβανσισμό και αυταρχισμό!


Ύβρεις και προεόρτια μετάλλαξης του συνδικαλιστικού νόμου από το διοικητή του ΓΝ «Ασκληπιείου»
ergasianet.gr

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 9πμ., στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου

Συναδέλφισσες/φοι… Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κ. Ρούπας δοκιμάζει τα όρια αντοχής και υπομονής των εργαζομένων με τον τρόπο που ασκεί «Διοίκηση». Συγκεκριμένα:

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας

α) στην 19η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου 01/09/2016 ο κ. Ρούπας εξύβρισε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων επειδή, παρά την προδήλως παράνομη απαίτησή του, δεν έδωσε θετική ψήφο σε κάποια από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, επιπλήττοντας τον ταυτόχρονα με ιταμό τρόπο για τα κοινωνικά του φρονήματα…, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση λόγω της αποχώρησης των μελών του Δ.Σ. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση ανακάλεσε τις ύβρεις και ζήτησε συγνώμη.

β) Στις 21/09/2016 ( μια βδομάδα μετά) με αφορμή ένα αυτοκίνητο τροφοδοσίας που είχε παρκάρει κοντά στην είσοδο του Νοσοκομείου, τα βάζει με τους εργαζόμενους ασφαλείας του Νοσοκομείου (που δεν έχουν δικαιοδοσία εκτός του χώρου του Νοσοκομείου) ενώπιον πολλών ανθρώπων που παρακολουθούν εμβρόντητοι το Διοικητή να απομακρύνεται από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου μονολογώντας και βρίζοντας.

γ) Αμέσως μετά το επεισόδιο αυτό φωνάζοντας όσο πιο δυνατά μπορούσε έδωσε εντολές για την έκδοση διοικητικών πράξεων με τις οποίες μετακινούνται η προϊσταμένη του Τμήματος Επιστασίας στο Τμήμα Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και η προϊσταμένη των ΤΕΙ στο Τμήμα Πρωτοκόλλου και καθαιρείται η μέχρι την ημέρα εκείνη προϊσταμένη του Τμήματος Πρωτοκόλλου. Πράξεις καταφανώς παράνομες που συνιστούν προφανή τρομοκρατική δίωξη των συναδέλφων μας και έρχονται σε ευθεία σύγκρουση τόσο με τις διατάξεις του Ν. 4369/2016 (Περί προϊσταμένων) όσο και τις διατάξεις της ισχύουσας συνδικαλιστικής νομοθεσίας. (για την μη δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης).

Μετά από αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζήτησε και συναντήθηκε με τον Διοικητή, στον οποίο και τόνισε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές και απαιτούν από τη Διοίκηση να τους συμπεριφέρεται με τον απαιτούμενο σεβασμό και ζήτησε από το Διοικητή να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους για την ανοίκεια συμπεριφορά του.

Στη συνάντηση τονίστηκε από πλευράς σωματείου ότι ο τρόπος που προέβη στις μετακινήσεις των προϊσταμένων και στην καθαίρεση τις μιας εξ αυτών εκτός από παράνομος είναι αυταρχικός και απαξιωτικός για τους εργαζόμενους διότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις για δουλειά και να παίρνεις χωρίς καμία προειδοποίηση ή στοιχειώδη συζήτηση μια απόφαση που σου αλλάζει αντικείμενο ή πολύ περισσότερο που σε καθαιρεί! Δεν είμαστε πιόνια στην σκακιέρα κανενός! Ζητήθηκαν ακόμα εξηγήσεις για τον λόγο των ανακατατάξεων και αν εντάσσονται σε κάποιο συγκεκριμένο διοικητικό πλάνο και αν ναι πιο είναι αυτό. Φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο!

Τονίστηκε από τους εκπροσώπους του σωματείου ότι η μία συνάδελφος είναι εκλεγμένη στην Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και ότι η συνάδελφος που επίσης μετακινεί από τα ΤΕΙ κράτησε σθεναρή στάση απέναντι στις πιέσεις της διοίκησης όταν πριν 2 βδομάδες, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του σωματείου, σταμάτησε να κατεβάζει καρτέλες από ετοιμόρροπους φωριαμούς που ένας εξ αυτών είχε καταπλακώσει συνάδελφό μας. Τέλος ζητήθηκε από το Διοικητή να προβεί άμεσα στην ανάκληση των παράνομων πράξεών του, προκειμένου να επικρατήσει, χάριν της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, δημοκρατικό και ήρεμο κλίμα. Δυστυχώς ο Διοικητής ήταν αδιάλλακτος και απέρριψε τα αιτήματά μας.

Αυτό το νέο ήθος που εγκαινιάζει το Υπουργείο Υγείας στις διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την γενικότερη πολιτική κατάσταση και την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει το δικό της κράτος με ρεβανσισμό και αυταρχισμό. Η συνολική επίθεση στα δικαιώματα και ελευθερίες, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου δεν μπορεί να γίνει με το γάντι! Τα μνημόνια που υπέγραψε η Κυβέρνηση ετοιμάζουν ένα πραγματικά ζοφερό μέλλον για τους εργαζόμενους και το λαό, όπου για να επιτευχθεί απαιτείται να νιώθει ο κάθε ένας μόνος του και αδύναμος απέναντι στην εξουσία ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις, καταθλιπτικοί και απογοητευμένοι άνθρωποι που δεν θα μπορούν καν να ονειρευτούν ένα διαφορετικό μέλλον.

Ο διοικητής του «Ασκληπιείου» Θεόδωρος Ρούπας


Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα τόσο για την προάσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων και των νόμιμων συμφερόντων των εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου και απαιτούμε:

Από το Διοικητή: Το σεβασμό και την αναγνώριση των υπεράνθρωπων προσπαθειών των εργαζομένων, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες (έλλειψη προσωπικού, εξευτελιστικές αμοιβές κ.λπ.) για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων Διοικητικών πράξεων και την επιστροφή των προϊσταμένων στη θέση τους.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική λιτότητας – περικοπών και εγκαλούμε το υπουργείο Υγείας για τον επιπλέον λόγο της αυταρχικής, αντιδημοκρατικής και αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του Διοικητή.

Σας καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση την Τετάρτη 12/10/2016 στις 9.00π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου έξω από το κτήριο της Διοίκησης για την υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων στο συνδικαλισμό, την αξιοπρέπειά τους και την Εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου!Πηγή: ergasianet.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews