ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/10/16

Δ. Νότιου Πηλίου: Απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για ένα ασθενοφόρο


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Δ. Νότιου Πηλίου: Απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για ένα ασθενοφόρο
aftodioikisi.gr

Δικαστικά προτίθεται να κινηθεί για το θέμα της ενδεχόμενης απομάκρυνσης του ασθενοφόρου από την Αργαλαστή, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Στην ίδια συνεδρίαση εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, διαμαρτύρεται και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις ενέργειες της κεντρικής διοίκησης οι οποίες έχουν σκοπό να απομακρύνουν το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, το οποίο έχει τεράστιες ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, γεγονός που θα στερήσει από τους κατοίκους της περιοχής μας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην Υγεία και την περίθαλψη.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της αποψίλωσης του Δήμου μας από όλες τις υπηρεσίες, της κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού Τσαγκαράδας, του ΙΚΑ Ζαγοράς, του ΟΤΕ Ζαγοράς, του Ειρηνοδικείου Ζαγοράς και του Ειρηνοδικείου Μηλεών, τα οποία ταυτόχρονα λειτουργούσαν και ως Πταισματοδικεία Ζαγοράς και Μηλεών, αλλά και ως μεταβατικά Μονομελή Πλημμελειοδικεία Ζαγοράς και Μηλεών. Ο Δήμος, αν και έχει χαρακτηριστεί ορεινός και μειονεκτικός, όντας ο μοναδικός στο νομό μας, με δικαίωμα απόλαυσης ιδιαίτερης μεταχείρισης και προνομίων από το κράτος, βάσει νόμου, εντούτοις το μόνο που απολαμβάνει είναι η συνεχής υποβάθμιση και απομάκρυνση και των τελευταίων εναπομεινάντων κρατικών υπηρεσιών. Το γεγονός δε αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα, τόσο και κυρίως στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας , οι οποίοι σε περίπτωση ασθένειας δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας και θα πρέπει να μετακινούνται με κίνδυνο της ζωής τους στην πρωτεύουσα του νομού, διανύοντας απόσταση 2 ωρών, σε ένα κατεστραμμένο και άκρως επικίνδυνο, ορεινό και πεπαλαιωμένο δίκτυο».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς, μέσω του ψηφίσματος καλεί τους εκπροσώπους της Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο να υποστηρίξουν το αίτημα του Δήμου, ενώ το ψήφισμα απεστάλη στον υπουργό Υγείας και τους βουλευτές Μαγνησίας.

Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ με κυριότερο θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης επί της προτάσεως της ΠΕΔ Θεσσαλίας για ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του οδικού άξονα Ε-65.

Πηγή:aftodioikisi.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews