ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/10/16

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ: Επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και προβοκατόρικες για τους εργαζόμενους και το ΕΚΑΒ οι δηλώσεις του αντιπροέδρου Μιλτιάδη Μυλωνά!


Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
13-10-2016

Επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και προβοκατόρικες για τους εργαζόμενους και το ΕΚΑΒ οι δηλώσεις του αντιπροέδρου Μιλτιάδη Μυλωνά!

Οι ερασιτεχνικοί πειραματισμοί των μαθητευόμενων μάγων της διοίκησης του ΕΚΑΒ και των παρατρεχάμενων συμβούλων τους, στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Βλέποντας ότι περνάει ο χρόνος και το μόνο που έχουν να παρουσιάσουν είναι οι συνεχείς εξαγγελίες, κατηγορούν τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους μη αρεστούς εργαζόμενους, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ξεχνώντας ότι κύριος σκοπός του ΕΚΑΒ είναι η παροχή υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Δεν μας προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κου Μιλτιάδη Μυλωνά στην τηλεόραση της «Θεσσαλίας» (11/10/2016) για τους εργαζόμενους. Έχουμε ξαναδεί το έργο. Έβγαλε για μια ακόμη φορά, το νέο ύφος και ήθος (αναίδεια, αυθάδεια, τρομοκρατία, απειλές, εκβιασμοί) αυτής της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους.
Αναφέρθηκε σε ένα κάκιστο συνδικαλισμό νοοτροπίας του 1990 και του 2000 από τους εργαζόμενους. Μας κατηγόρησε (συνδικαλιστές και εργαζόμενους) για «εργασιακή αριστοκρατία»  και ότι υπηρετούμε μικροκομματικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα. Ποιος; Αυτός που διορίστηκε από το κυβερνών κόμμα χωρίς κριτήρια.  Αυτός που δεν έχει καταλάβει μέχρι σήμερα ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι «μεταφορική εταιρεία» αλλά οργανισμός παροχής υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Το ΕΚΑΒ φτιάχτηκε για τον πολίτη αλλά με υπαλλήλους που διορίστηκαν αξιοκρατικά μέσω προκηρύξεων και με σπουδές στην προνοσοκομειακή φροντίδα και όχι με υπουργικά και κομματικά κολλητιλίκια.

Ο κύριος αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης και στην στελέχωση των ασθενοφόρων με έναν διασώστη και έναν ιατρό, ξεχνώντας εσκεμμένα για λίγο την στελέχωση με οδηγούς ΟΤΑ, που προσπαθεί να εφαρμόσει αυτός και ο εμπνευστής της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία «ιδέας» αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης.  Ακούγεται πιο ωραίο αυτό. (Αντί ο διασώστης να είναι με έναν οδηγό ΟΤΑ, είναι πιο επιστημονικό να είναι με έναν ιατρό!).
Απατώντας ο ίδιος στο προβοκατόρικο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε: «Τι θα πούμε στην μητέρα του παιδιού που δεν διακομίστηκε έγκαιρα καθώς υπήρχε μόνο ένας διασώστης και δεν πήγε το ασθενοφόρο;». Του απαντάμε: Αντί να βάζετε τέτοια ερωτήματα: Επανδρώστε τις Κινητές Μονάδες με δύο διασώστες και ιατρό και τα ασθενοφόρα όλες τις βάρδιες με δύο εξειδικευμένους διασώστες  για να σώζονται οι πολίτες κύριε αντιπρόεδρε!!
Επιβεβαιώνονται με αυτό τον τρόπο και οι πρόσφατες καταγγελίες για το φαινόμενο διακομιδών με ένα (1) μόνο πλήρωμα κατόπιν εντολής του υπευθύνου Τομέα ο οποίος μετέφερε εντολή του αντιπροέδρου. Είμαστε σε «πόλεμο» είναι η γνωστή ατάκα και σε κάθε «πόλεμο» επιτρέπονται όλα!.
Θα του προτείναμε να πάει μια βόλτα στην Ευρώπη να δει πως δουλεύουν τα αντίστοιχα ΕΚΑΒ και αν δουλεύουν με ένα οδηγό όπως συνηθίζει να λέει λόγω άγνοιας.

Στο κάθε ασθενοφόρο όχημα εργάζονται πάντα δύο διασώστες. Στην κάθε ΚΙΜ εργάζονται πάντα δύο διασώστες και ένας ιατρός. Κάθε άλλη στελέχωση συνιστά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας!

Για να δικαιολογήσει την ενδεχόμενη μείωση  των ασθενοφόρων οχημάτων στην πόλη της Λάρισας προκειμένου να κάνει εγκαίνια σε νέες Βάσεις του ΕΚΑΒ, αντί να κάνει νέες προσλήψεις, μίλησε για στατιστική κλήσεων και κατέληξε σε ένα νούμερο 5-6 κλήσεις την ώρα. Τα νούμερα που επικαλείστε κύριε αντιπρόεδρε.. αφορούν ανθρώπους και μάλιστα ασθενείς και τραυματίες και η κάθε κλήση δεν αφορά «διεκπεραίωση πακέτου» στον προορισμό του αλλά παροχή εξειδικευμένης προνοσοκομειακής φροντίδας.
Δεν σκέφτηκε επίσης ότι η κάθε κλήση μπορεί να είναι και μια διακομιδή από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία ή οπουδήποτε υπάρχει ΜΕΘ ή κάλυψη του περιστατικού. Ότι κάθε κλήση μπορεί να είναι μια διακομιδή διάρκειας 2-3 ωρών (κωμοπόλεις ή χωριά της Θεσσαλίας). Ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνο στατιστική.

Ο πρόχειρος και επικίνδυνος για την δημόσια υγεία αυτός σχεδιασμός της διοίκησης για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας αποτελεί «το πείραμα» για την επέκταση του και στις έδρες των υπόλοιπων παραρτημάτων του ΕΚΑΒ που έχουν ικανοποιητική λειτουργία μέχρι σήμερα προκειμένου να παρουσιάσουν έργο, εγκαινιάζοντας νέες Βάσεις ΕΚΑΒ χωρίς όμως προσωπικό, τις οποίες «βαπτίζουν» Τομείς.
Είχε ακόμα και το θράσος να κατηγορήσει τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους ότι δημοσιοποιούν τις μεταφορές ασθενών με αγροτικά οχήματα στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επίθεσης που δέχεται η διοίκηση του ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας. Ένα διαχρονικό και δυστυχώς πολλές φορές και καθημερινό φαινόμενο λόγω της υποστελέχωσης και της αδυναμίας του κράτους να ανταπεξέλθει επαρκώς στις υποχρεώσεις του.
Το «κερασάκι στην τούρτα» που σέρβιρε ο κος Μιλτιάδης Μυλωνάς, ήταν η αναφορά του στον ιδιωτικό τομέα. «Υπερασπίζομαι παρά πολύ τον ιδιωτικό τομέα» είπε.. και έφερε ως παράδειγμα την ταύτιση των συμφερόντων του υπάλληλου με την εταιρεία που εργάζεται. Ίσως έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα. Του απαντάμε: Το ΕΚΑΒ δεν είναι εταιρεία. Είναι και θα παραμείνει δημόσιος οργανισμός στην υπηρεσία του κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Κύριοι της διοίκησης που είστε περαστικοί από το ΕΚΑΒ: Το ΕΚΑΒ ανήκει στον ελληνικό λαό και υπηρετεί την κοινωνία. Δεν θα δεχθούμε καμία ανοχή στα μικροκομματικά σας συμφέροντα και στις προσωπικές σας στρατηγικές που υποθάλπουν το παρόν και το μέλλον του οργανισμού!
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews