ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/10/16

ΕΛΛΑΔΑ… ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ! Οκτώ χρόνια «φάγαμε» για να πάρει ασθενοφόρα η Πάτρα… και τελικά δεν πήρε!!

Το «νεκροταφείο» ασθενοφόρων οχημάτων στο ΕΚΑΒ Πάτρας

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αν όλα πάνε καλά ο διαγωνισμός που θα γίνει θα έχει ολοκληρωθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων το 2018!

Συνέντευξη ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας Γρηγόρης Μπαράκος


ΕΛΛΑΔΑ… ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ! Οκτώ χρόνια «φάγαμε» για να πάρει ασθενοφόρα η Πάτρα… και τελικά δεν πήρε!!
patratora.gr

Από το 2008 εκκρεμούσε διαγωνισμός και τελικά… ακυρώθηκε!

Καραβάνι υγείας αντίστοιχο με αυτό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, τον Νοέμβριο,  με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία κι το ΕΣΥ. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται κι ένα  χάπενινγκ στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Ιδιαίτερα για το ΕΚΑΒ, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Γρηγόρης Μπαράκος δήλωσε στον Max FM πως τα μισά ασθενοφόρα είναι εκτός λειτουργίας, έχουν να προμηθευθούν όχημα από το 2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες), ενώ αν όλα πάνε καλά ο διαγωνισμός που θα γίνει θα έχει ολοκληρωθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων το 2018! Η ιστορία των διαγωνισμών «πονά» την υπηρεσία. Είχε γίνει διαγωνισμός το 2008 για την προμήθεια σημαντικού αριθμού ασθενοφόρων για αρκετούς νομούς της χώρας, δυστυχώς όμως… κρίθηκε άκυρος… στις αρχές του 2016! Γινόντουσαν ενστάσεις επί ενστάσεων και επειδή «μάχονταν» ιδιώτες – προμηθευτές του δημοσίου που ήθελαν να «κονομήσουν»… κινδύνευσαν πολίτες λόγω έλλειψης οχημάτων. Τουλάχιστον όπως μας είπε ο κ. Μπαράκος, σε αυτή την φάση άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού, οπότε θα περιοριστεί σημαντικά η ενδεχόμενη «κόντρα» που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ ιδιωτών.

Το ΕΚΑΒ «Καλύπτει πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς).

Διαθέτει 48 ασθενοφόρα τα οποία δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν 15 – 20 έτη και έχουν διανύσει 600.00 έως 900.000 χιλιόμετρα.

Από τα 48 Ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή της, η Διεύθυνση ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας τα 18 ασθενοφόρα έχουν αποσυρθεί με μόνιμες βλάβες. «Λιάζονται» μπροστά στο κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας! Σε καθημερινή βάση 5 ασθενοφόρα βρίσκονται σε συνεργία αυτοκινήτων προς επισκευή, καθ’ ότι σαράβαλα. Το κονδύλι του έτους 2016 που δόθηκε για ανταλλακτικά και συντήρηση των Ασθενοφόρων είναι συνολικά 60.000€.

Ξοδεύτηκαν 47.000€ έως τώρα και μένουν άλλες 13.000€.

Σε λίγες ημέρες τελειώνουν τα χρήματα και όλα τα ασθενοφόρα θα είναι ακινητοποιημένα.

Εξαιτίας των ακινητοποιημένων ασθενοφόρων (50%του συνόλου) μένουν ακάλυπτοι αρκετοί τομείς (περιοχές). Περιοχές που δεν διαθέτουν κάλυψη από ΕΚΑΒ είναι η επαρχία Καλαβρύτων, η επαρχία Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά.

Οι διακομιδές στις συγκεκριμένες περιοχές τουλάχιστον έως ένα σημείο γίνονται με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες από απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αγροτικά και ιδιωτικά οχήματα. Ο θεός βοηθός!!!

Πηγή: patratora.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Ναι αλλά και πριν 1,5 χρόνο… δεν «λιάζονταν» άλλα ασθενοφόρα; Γιατί δεν αναζήτησαν δωρητές να τα φτιάξουν; Άρα δεν φταίμε εμείς αλλά το μνημόνιο που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε με βαριά καρδιά και οι αριστοκράτες συνδικαλιστές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews