ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/16

Ασφυκτιά το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων- Επιτακτική η ανάγκη µεταφοράς του ΕΚΑΒ σε νέο κτίριο!, Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς, Βίντεο


Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο Δ/ντης ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Βασίλειος Παπαδιώτης.

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς.

Ασφυκτιά το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων!

Μετεγκατάσταση και έδρα ελικοπτέρου ζητά το ΕΚΑΒ - ITV ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 17/10/2016

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτ 2016
Ioanninatv ITV – NEWS
Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς.

Ασφυκτιά το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων
agon.gr

Στέγαση σε ένα κτίριο ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του, ζητά µια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες στον χώρο της υγείας, ο τοµέας Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ, ένα αίτηµα που επανήλθε λόγω σεισµού, αλλά προϋπήρχε ανεξαρτήτως αυτού.

Τεχνικό κλιµάκιο θα ελέγξει το κτίριο του παλιού Χατζηκώστα όπου στεγάζεται η υπηρεσία -όπως και πολλά ακόµη παλιά κτίρια των Ιωαννίνων που στεγάζουν δηµόσιες υπηρεσίες- καθώς υπήρξε µια ρωγµή, όχι σηµαντική, ωστόσο, σύµφωνα µε τον διευθυντή Βασίλη Παπαδιώτη.
Ο κ. Παπαδιώτης, ανεξαρτήτως του σεισµού, µετέφερε για µια ακόµη φορά την επιτακτική ανάγκη µεταφοράς του ΕΚΑΒ σε νέο κτίριο, προκειµένου να ανταποκρίνεται στις υφιστάµενες ανάγκες, αλλά και στις µελλοντικές, µε δεδοµένο ότι σχεδιάζεται ανάπτυξη του τοµέα Ιωαννίνων.

«Απορώ πώς µια τέτοια υπηρεσία είναι χωρίς στέγαση. Κάνω έκκληση σε όλους και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στο υπουργείο Υγείας, που γνωρίζουν το πρόβληµα και επανειληµµένως το έχω θέσει. Νοµίζω ότι κάποτε πρέπει να σκύψουν σοβαρά στο πρόβληµα και να το λύσουν, γιατί τώρα στο κτίριο δεν υπάρχουν στέγαστρα, δεν υπάρχουν αποθήκες, χώροι για προµήθειες και το βασικότερο, στα καινούρια µοντέλα µας είναι η ανάπτυξη του ενιαίου ασυρµατικού Κέντρου, καθώς έχουµε την ευτυχή συγκυρία να έχουµε και ιατρική υπηρεσία, αλλά δε χωράνε όλα αυτά. Είναι απαράδεκτο να µας λείπουν οι χώροι», σηµείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδιώτης.

Επίσης, ήδη το ΕΚΑΒ έχει ζητήσει να υπάρχει µόνιµη έδρα ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στα Γιάννενα, ώστε να εξυπηρετεί και ολόκληρη την Ήπειρο, αλλά και τα Ιόνια Νησιά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κυρίως, οπότε οι ανάγκες είναι αυξηµένες και συχνές οι αεροδιακοµιδές. «Αυτό θα σηµαίνει λιγότερο κόστος, άµεση πρόσβαση, καλύτερη ποιότητα στις υπηρεσίες», σηµείωσε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ.

Εκπαίδευση πολιτών στην καρδιοναπνευστική αναζωογόνηση

Στο µεταξύ, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, διασώστες του ΕΚΑΒ «γιόρτασαν» την «Ευρωπαϊκή Ηµέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς», µε την εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες.

Την «Ευρωπαϊκή Ηµέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» διοργανώνει Ευρωπαϊκό Συµβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu). Η πρωτοβουλία αυτή του ΕΚΑΒ, σε πανελλαδικό επίπεδο, αποσκοπεί στη βελτίωση του πολύ χαµηλού αριθµού των ατόµων που επιβιώνουν από καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκοµείου.

Πρωταρχικός στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση, αλλά και η εκπαίδευση των πολιτών σχετικά µε τη σηµασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την επιβίωση των θυµάτων καρδιακής ανακοπής.

«Από τη στιγµή που κάποιος πάθει ένα καρδιακό επεισόδιο και καταρρεύσει, κάθε λεπτό που καθυστερούµε, µειώνεται κατά 10% η πιθανότητα επιβίωσης. Το ΕΚΑΒ δεν µπορεί να είναι παντού, όσοι περισσότεροι συµπολίτες µπορούν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση µε τα χέρια τους, χωρίς να έχουν άλλα µέσα, αυξάνουν την πιθανότητα επιβίωσης σε τυχόν περιστατικά», σηµείωσε ο κ. Παπαδιώτης.

Παράλληλα, για τέταρτη χρονιά το ΕΚΑΒ πραγµατοποιεί σεµινάρια επτά ωρών στη διαχείριση ατυχηµάτων, στην καρδιοναπνευστική αναζοωγονηση και στη χρήση του αυτόµατου απινιδωτή. «Καλή είναι η τεχνολογία, αλλά χρειάζεται και η τεχνογνωσία», σηµείωσε ο κ. Παπαδιώτης ευχαριστώντας την περιφέρεια Ηπείρου για το πρόγραµµα τοποθέτησης εξωτερικών απινιδωτών και καλώντας τους πολίτες να εκπαιδευτούν στη χρήση τους.

Πηγή: agon.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews