ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/10/16

ΕΚΑΒ για την ΠΦΥ σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας


Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΚΑΒ για την ΠΦΥ σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας
healthview.gr

«ΕΚΑΒ» για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη λειτουργία κινητών μονάδων, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε στην συγκρότηση Ομάδας Εργασίας η οποία θα να αναλάβει την επεξεργασία και τη διαμόρφωση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για τη ρύθμιση των επιμέρους θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Συγκεκριμένα, η Ομάδα Εργασίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση, θα αναλάβει τη διαχείριση διοικητικών και οικονομικών θεμάτων λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.). Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να προσδιορίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πράξεις που θα εκτελούν ανά κατηγορία Κινητής Μονάδας Π.Φ.Υ.. Επίσης, έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία Κινητών Μονάδων Αιμοδοσίας και Ψυχικής Υγείας από τις αρμόδιες Διευθύνσεις (αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου και τρόπος λειτουργίας).  Όπως επίσης ο προσδιορισμός του εξοπλισμού και των προδιαγραφών των οχημάτων.
Η θητεία της Ομάδας Εργασίας έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών. Στη συνέχεια, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγεία ς και με Υπηρεσίες άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τελική διαμόρφωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη ρύθμιση των επιμέρους θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δημοσιεύτηκε 4/10/2016

Πηγή: healthview.gr



Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews