ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/10/16

Τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας: «Το κράτος μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας. Δεν μπορούνε να χωρίσουν κάποιοι δυο γαϊδουριών άχυρα», Βίντεο


Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Ιωαννης Θεοδωρόπουλος στο «ionian channel»

Τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας

Πρόεδρος Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας: «Το κράτος μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας. Δεν μπορούνε να χωρίσουν κάποιοι δυο γαϊδουριών άχυρα»

Δεν μπορούμε να ασπαστούμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ γιατί Μηδενίζουμε το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ όταν λέμε ότι δεν δουλεύει τίποτα!


Τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας


Δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτ 2016


Το «νεκροταφείο» ασθενοφόρων οχημάτων στο ΕΚΑΒ Πάτρας

Γιάννης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ δυτικής Ελλάδας
alpha965.gr
                   
«Το κράτος μας έχει εγκαταλείψει στην τύχη μας. Δεν μπορούνε να χωρίσουν κάποιοι δυο γαϊδουριών άχυρα», καταγγέλλει στον Alpha 96,5 ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ δυτικής Ελλάδας, μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, όπου γίνεται λόγος για διακομιδές ασθενών ακόμη και με μουλάρια σε μεμονωμένες περιπτώσεις.
Αποκαλύπτοντας το εύρος των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ της δυτικής Ελλάδας, ο κ. Θεοδωρόπουλος δηλώνει «η δυτική Ελλάδα είναι στις περιοχές οι οποίες έχουν αποκλειστεί από το διαγωνισμό παρωδία. Δεν έχει προμηθευθεί κανένα καινούργιο ασθενοφόρο», προσθέτοντας πως ο στόλος «δεν έχει ανανεωθεί από το 2003. Μιλάμε για 13 χρόνια ζωής κάτω από αντίξοες συνθήκες και με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Στην περιφέρεια τη δική μας τα ασθενοφόρα ήταν 48. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 30 με 32. Και αυτά με πολλά προβλήματα. Είναι παλιά. Έχουν περάσει κατά πολύ το προσδόκιμο της ζωής τους».
Επιπροσθέτως, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι η υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα «το ΕΚΑΒ επιφορτίζεται τις αρρυθμίες των νοσοκομείων. Σε καθημερινή βάση τα ασθενοφόρα 10 και 12 φορές το 24ωρο διακομίζουν ασθενείς από την Ηλεία στο πανεπιστημιακό της Πάτρας. Όταν λοιπόν τρία ασθενοφόρα είναι στο δρόμο να πηγαινοέρχονται στην Πάτρα, αυτά λείπουν. Πιθανόν αύριο να προκύψει αύριο κάποιο συμβάν σοβαρό και να μη μπορεί να καλυφθεί με ασθενοφόρο. Και αυτό γίνεται γιατί δεν δουλεύουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας.»
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρόπουλος βάλλει κατά του ύφους της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις αναφορές περί διακομιδών ασθενών με μουλάρια. «Δίνουμε στον κόσμο μία αίσθηση ανασφάλειας. Θεωρώ ότι όταν φτάνουμε από το ένα άκρο στο άλλο, μηδενίζουμε τη δουλειά κάποιων ανθρώπων. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν τεράστιο αγώνα. Ενεργούν σε συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης», λέει σχετικώς ο ίδιος.

Πηγή: alpha965.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Ναι αλλά και πριν 1,5 χρόνο… δεν είχε ανανεωθεί και πάλι ο στόλος! Έχει από το 2003 να πάρουμε ασθενοφόρο. Βέβαια πήραμε κάποια (100) VW το 2009 αλλά αυτό δεν έχει σημασία… γιατί τώρα είναι όλα αυτά ακινητοποιημένα..!! Φυσικά δεν φταίμε εμείς αλλά το μνημόνιο που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε με βαριά καρδιά και οι αριστοκράτες συνδικαλιστές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews