ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/10/16

enkinisilaiko.blogspot.gr: «Λεφτά υπάρχουν» για… ιδιωτικό ΕΚΑΒ!


Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016         
ΕΚΑΒNews

"Τρίβουν τα χέρια τους" οι ιδιώτες με την υποχρηματοδότηση και την απαξίωση του Δημόσιου συστήματος υγείας!Μπορεί το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να υποχρηματοδοτεί όλες τις βαθμίδες της Υγείας, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών – περικοπών που εφαρμόζει, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν, να έχουν ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά κτλ., τα μισά ασθενοφόρα να είναι εκτός λειτουργίας και να γίνονται μεταφορές ασθενών με… μέσα του προηγούμενου αιώνα (όπως, π.χ., γαϊδούρια), ωστόσο, φαίνεται ότι για κάποιους άλλους έχει λεφτά.       

Ο λόγος για τους ιδιώτες.

Με την τροπολογία «Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα», στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την… κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, το υπουργείο Υγείας δίνει χρήματα για να «ενδυναμωθεί» το ιδιωτικό ΕΚΑΒ, τη στιγμή που θα μπορούσε να τα διαθέσει για τη δημόσια Προνοσοκομειακή Φροντίδα.
Συγκεκριμένα, με την παράγραφο γ της τροπολογίας: «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του».
Και όπως είναι γνωστόν, με βάσει και τις καταγγελίες των εργαζομένων στο δημόσιο ΕΚΑΒ αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ, δεν επαρκούν: και αυτό, διότι τα ασθενοφόρα «ασθενούν» από την πολυχρησία, την έλλειψη ανταλλακτικών, την παλαιότητα του στόλου, την έλλειψη προσωπικού και πάει λέγοντας…
ΕΔΩη τροπολογία.


πηγή:http://ergasianet.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. και μπαίνει το ρητορικό ερώτημα.
  ποιοι ήταν αυτοί που απαξίωσαν το ΕΚΑΒ;;;
  ήταν αυτοί που με τις ενέργειές τους κατάφεραν να πάρουν έστω τα 90 ασθενοφόρα του διαγωνισμού ;;;
  ή
  ήταν αυτοί που επί χρόνια, είχαν τον διαγωνισμό στα συρτάρια,
  με αποτέλεσμα την σημερινή τραγική κατάσταση;;;
  ΑΠΛΑ... ΘΡΑΣΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews