ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/10/16

Σημαντικά προβλήματα για το ΕΚΑΒ στην Τριφυλία – Έλλειψη ασθενοφόρου οχήματος και προσωπικού!


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σημαντικά προβλήματα για το ΕΚΑΒ στην Τριφυλία – Έλλειψη ασθενοφόρου οχήματος και προσωπικού!
gargalianoionline.gr

Με χρήματα των εργαζομένων καθώς και με χορηγίες πολιτών η συντήρηση των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ στην Μεσσηνία. Εδώ και δύο μήνες παραμένουν παρκαρισμένα στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ τα 10 νέα ασθενοφόρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου!!

Επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στους τομείς του ΕΚΑΒ Μεσσηνίας. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τον Τομέα ΕΚΑΒ Φιλιατρών και την Βάση του ΕΚΑΒ στο Καλό Νερό.

Προβλήματα ΕΚΑΒ Φιλιατρών

Έλλειψη ασθενοφόρου οχήματος

Τα δύο εν λειτουργία ασθενοφόρα οχήματα έχουν διανύσεις 400.000 χλμ το καθένα. Ο Τομέας έχει μεγάλο χώρο ευθύνης με πάνω από 130 χωριά ως επί το πλείστον ορεινά. Ο μέσος όρος χιλιομετρικής απόστασης ανά διακομιδή είναι 70 χλμ.

Το κοντινό Νοσοκομείο λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού αλλά και τμήματος οδηγών διακομίζει για άλλα Νοσοκομεία πάνω από 80 ασθενείς μηνιαίως. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι διακομιδές υπερδιπλασιάζονται!

Λόγω παλαιότητας και συνεχόμενης λειτουργίας, τα ασθενοφόρα παρουσιάζουν συχνές βλάβες. Άμεση ανάγκη για τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο την στιγμή που το εφεδρικό (FIAT DUCATO) είναι στο συνεργείο εδώ και μήνες!

Έλλειψη Προσωπικού

Ο Τομέας χρειάζεται τουλάχιστον πέντε διασώστες επιπλέον για να μπορούμε να έχουμε δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο. Για την κάλυψη του Τομέα 24 ώρες το 24ωρο με την υπάρχουσα δύναμη πολλοί εργαζόμενοι έχουν μέχρι και 250 οφειλόμενα ρεπό!

Έλλειψη MONITOR

Τα δύο ασθενοφόρα του Τομέα είναι Κινητές Μονάδες χωρίς όμως MONITOR καθώς παρουσιάζουν βλάβη οι μπαταρίες τους και χρειάζονται αντικατάσταση. Η χρονοβόρα διαδικασία προμήθειας αυτών είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο!

Επικοινωνία Ασύρματου

Ανάγκη για εγκατάσταση αναμεταδοτών ασυρμάτου. Η έλλειψη αναμεταδοτών καθιστά  αδύνατη την επικοινωνία του ασυρμάτου με το ασθενοφόρο. Η επικοινωνία γίνεται μέσω υπηρεσιακών κινητών τα οποία δεν έχουν αρκετό χρόνο για την επικοινωνία του πληρώματος με τους ασθενείς και την καθοδήγηση τους προς το σημείο του συμβάντος.

Πληρωμές Συνεργείου

Προβληματικές και με μεγάλη καθυστέρηση οι πληρωμές του Συνεργείου. Ενδεικτικά το συνεργείο είναι απλήρωτο από τον Ιανουάριο του 2016. Προβληματική η επισκευή μίας βλάβης λόγω τη χρονοβόρας διαδικασίας έγκρισης των μικροσημειωμάτων.

Ελαστικά ασθενοφόρων

Τα τελευταία ελαστικά που μας προμήθευσε η υπηρεσία αντικαταστάθηκαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο διάστημα των 12 μηνών (στους 7 μήνες) όχι λόγω φθοράς των πελμάτων αλλά λόγω καταστροφής αυτών (στρέβλωση πέλματος). Ανάγκη αναθεώρησης του χρόνου αντικατάστασης ελαστικών.

Προμήθεια αναλώσιμων υλικών ασθενοφόρου

Ο Τομέας Φιλιατρών μηνιαίως διακομίζει από 150 μέχρι 250 περιστατικά ανάλογα με την περίοδο. Απαιτούνται λοιπόν κάποια υλικά για να γίνει αυτό. Το Παράρτημα Τρίπολης, από όπου προμηθευόμαστε υλικά, επί μονίμου βάσεως τους τελευταίους μήνες  αδυνατεί να μας προμηθεύσει με υλικά (γάντια, κολάρα) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αγοράζουν με δικά τους χρήματα ή να προμηθευόμαστε από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα Κ.Υ. της περιοχής.

Συντήρηση στεγάσεων

Ανάγκη για χρήματα για συντήρηση στεγάσεων.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews