ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/10/16

Χωρίς ασθενοφόρο και οδηγούς/πληρώματα το Κ.Υ. Λευκίμμης- Εξυπηρετείτε από τον Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας!

Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης 

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας διεκδικεί την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Κ.Υγείας Άνω Λευκίμμη: Υπάρχει μία γιατρός η διευθύντρια για 150 ασθενείς καθημερινά
life2day.gr

Της Νικολέτα Ντάμπου

Στην Κέρκυρα και στο Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης υπάρχει μία και μοναδική γιατρός που είναι και η διευθύντρια για να  εξυπηρετεί εκατόν πενήντα ασθενείς καθημερινά. Η κυρία Αντριάνα Καββαδία μιλάει στο www.Life2day.gr


Στο Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με την μεταφορά των ασθενών αφού δεν διαθέτει ασθενοφόρο και εννοείται ούτε οδηγούς. Λύση για το πρόβλημα αυτό δίνεται από το ΕΚΑΒ το οποίο όμως πρέπει να σημειωθεί πως έρχεται από την πόλη της Κέρκυρας και για να φτάσει στο Κέντρο Υγείας απαιτείται σίγουρα μια ώρα και μία ώρα για να γυρίσει πίσω, ότι κι αν αυτό σημαίνει για την υγεία του ασθενή που μεταφέρεται.

Στο Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης προσέρχονται καθημερινά περίπου εκατόν πενήντα άτομα. Η μεγάλη και εις βάθος έρευνα του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό όχι μόνο στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και στα νησιά μας απ’ άκρη σ’ άκρη.

Σήμερα περνάμε από την Δυτική μεριά, στα Ιόνια νησιά. Στην Κέρκυρα θα συναντήσουμε το Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης το οποίο και θα μελετήσουμε σήμερα με την κυρία Αντριάνα Καββαδία η οποία είναι η διευθύντρια στο Κέντρο και μας μιλάει για τις ανάγκες του Κέντρου σε ειδικευμένους γιατρούς, στο αβέβαιο μέλλον στο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς επίσης και στην παντελή έλλειψη ασθενοφόρου, ενώ δεν είναι λίγα τα προβλήματα και από τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά.

Το Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης διαθέτει μόνο την κυρία Καββαδία ως γιατρό η οποία είναι και γενική γιατρός και εργάζεται στα πρωινά του Κέντρου. Φυσικά στο ζήτημα των εφημεριών, η ίδια πλαισιώνεται από τους γιατρούς που ανήκουν στα περιφερειακά ιατρεία. Όλοι μαζί βγάζουν τις εφημερίες του Κέντρου με επάρκεια και χωρίς προβλήματα όπως η ίδια μας ενημερώνει. Αυτό δεν σημαίνει πως το Κέντρο είναι καλυμμένο σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό. Είναι άμεση η ανάγκη που υπάρχει από καρδιολόγο, ψυχίατρο και παιδίατρο για να εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες της περιοχής. Από την άλλη βέβαια αυτό που δεν έχει το Κέντρο είναι ένας μικροβιολόγος, όμως ευτυχώς αυτό δεν σημαίνει πως δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο αφού αυτό χειρίζεται ειδικός παρασκευαστής.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό το Κέντρο διαθέτει έξι νοσηλευτές οι οποίοι αυτή τη στιγμή μπορούν με δυσκολία να βγάλουν όλες τις βάρδιες του Κέντρου ακόμα κι αν τελικά τα καταφέρνουν. Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει από μέρα σε μέρα, αφού η μία από τις νοσηλεύτριες είναι αποσπασμένη στο Κέντρο και σε ανύποπτη στιγμή μπορεί να λήξει η απόσπαση της. Αν το νοσηλευτικό προσωπικό μείνει με πέντε άτομα, τότε υα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφού οι βάρδιες ου δεν θα βγαίνουν.

Στο Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης υπάρχει ζήτημα και με την μεταφορά των ασθενών αφού δεν διαθέτει ασθενοφόρο και εννοείται ούτε οδηγούς. Λύση για το πρόβλημα αυτό δίνεται από το ΕΚΑΒ το οποίο όμως πρέπει να σημειωθεί πως έρχεται από την πόλη της Κέρκυρας και για να φτάσει στο Κέντρο Υγείας απαιτείται σίγουρα μια ώρα και μία ώρα για να γυρίσει πίσω, ότι κι αν αυτό σημαίνει για την υγεία του ασθενή που μεταφέρεται.

Η κυρία Καββαδία ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως κατά καιρούς παρουσιάζονται και ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Οι παραγγελίες γίνονται κανονικά προς την Υγειονομική Περιφέρεια ωστόσο η διαδικασία των παραγγελιών είναι πολύπλοκη και αυτό σημαίνει πως πολλές φορές υπάρχει καθυστέρηση στην έγκριση της και κατά συνέπεια στην αποστολή προς το νησί των αντίστοιχων υλικών που ποικίλλουν κάθε φορά. Για να μπορέσει το Κέντρο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αναγκάζεται να δανείζεται υλικά από το νοσοκομείο της Κέρκυρας το οποίο όμως με την σειρά του δεν έχει πληθώρα υλικών και αυτό με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική στενότητα στην διαχείριση των υλικών. Ενίοτε σε αυτό βοηθάνε και διάφορες τοπικές οργανώσεις που συνεισφέρουν στο μέτρο του δυνατού.


Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης

Αντίθετη εικόνα υπάρχει στα φάρμακα τα οποία επίσης προμηθεύεται το Κέντρο από το νοσοκομείο, όμως εδώ υπάρχει επάρκεια και κατά συνέπεια και το κέντρο δεν παρουσιάζει κάποια έλλειψη.

Σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το Κέντρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα τα οποία ωστόσο τακτοποιήθηκαν με τις ενέργειες της ΥΠΕ και πλέον όλα τα υπάρχοντα μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Στο Κέντρο Υγείας Άνω Λευκίμμης προσέρχονται καθημερινά περίπου εκατόν πενήντα άτομα. Επειδή δε μιλάμε για μία τουριστική περιοχή οι αριθμοί αυτοί ποικίλλουν από εποχή σε εποχή. Για παράδειγμα ο πληθυσμός κάλυψης του Κέντρου διαφέρει την καλοκαιρινή περίοδο αφού τότε τετραπλασιάζεται, αν αναλογιστεί κανείς πως οι μόνιμοι κάτοικοι τους οποίους εξυπηρετεί το Κέντρο φτάνουν ήδη τις τριάντα χιλίάδες.

Δημοσιεύτηκε 26/10/2016

Πηγή: life2day.gr

ΕΚΑΒNews
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος Αργυράδων, παραβρέθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου σε ευρεία σύσκεψη   που πραγματοποιήθηκε στους Αργυράδες, με θέμα την δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο νότιο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας.

Από την συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τους τοπικούς φορείς και σκοπό την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή τη νότιας Κέρκυρας που έγινε στις 23/10/2016Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews