ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/10/16

Νέο χτύπημα ΠΟΕΔΗΝ στην κυβέρνηση με αφορμή τα εγκαίνια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ


Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ένα ακόμη χτύπημα κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επιχειρεί η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή αυτήν την φορά τα εγκαίνια των νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, σημειώνοντας ότι «το «τρίο της συμφοράς» της Δημόσιας Υγείας (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) εγκαινιάζει νέα Ασθενοφόρα με «ταρατατζούμ» προκειμένου να γίνουν αντιληπτά σε όλους τους κατοίκους (Κοζάνη, Ιωάννινα).

Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας χορεύουν τα ποντίκια (στο κτίριο αχούρι της Κοζάνης) και τα ασθενοφόρα μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Περιοχές της χώρας που έχουν μεγάλη ανάγκη από ασθενοφόρα δεν προβλέφθηκε να προμηθευτούν καινούρια, παρ’ ότι έγιναν σχετικοί διαγωνισμοί από τις Διοικητικές Περιφέρειες (μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ). Οι διαγωνισμοί ακυρώθηκαν και μέχρι σήμερα δεν επαναπροκηρύχτηκαν με ευθύνη του ΕΚΑΒ και των Υπουργών Υγείας (κωλυσιεργούν), σημειώνει σε νέα της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:
«Οι Περιφέρειες που δεν προμηθεύτηκαν νέα Ασθενοφόρα είναι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% του στελεχιακού δυναμικού και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα νέα Ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν οι περιοχές που εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού της χώρας, παρ’ ότι έγινε με πρωτοβουλία των Διοικητικών Περιφερειών και όχι της κυβέρνησης, παρ’ ότι παραμένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Μάλιστα έχουν το θράσος να τα εγκαινιάζουν!!!
Στις εν λόγω Διοικητικές Περιφέρειες ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί προμήθειας νέων Ασθενοφόρων, λόγω δικαστικών προσφυγών των συμμετεχόντων εταιρειών.

Οι Υπουργοί Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ζουν σε άλλο κόσμο.

Ξέρουν μόνο να διώκουν εργαζόμενους για κομματικούς λόγους.

Οι διακομιδές στην Περιφέρεια εξαιτίας των σαράβαλων, ακινητοποιημένων λόγω βλαβών ασθενοφόρων και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, γίνονται με μουλάρια, άλογα, αγροτικά οχήματα, ιδιωτικά οχήματα και εσχάτως με μπουλντόζες. Καθυστερούν οι διακομιδές με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Το ΕΚΑΒ στην Αττική δίνει στη κίνηση 55-60 Ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 28-30 την νύκτα. Τα Ασθενοφόρα είναι σαράβαλα καθότι έχουν διανύσει το κάθε ένα 900.000 χιλιόμετρα. Στο Νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 Ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Το χειμώνα με την κακοκαιρία μόνο ο θεός μπορεί να βοηθήσει!!!
Στην Αττική τα λίγα στην κίνηση Ασθενοφόρα και οι συχνές διακομιδές των ιδίων ασθενών, αυξάνουν το χρόνο διακομιδής επιβαρύνοντας την υγεία τους».

Και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται:

«Ουαί κι αλίμονο σε όποιον αρρωστήσει!!!

Οι διακομιδές στις συγκεκριμένες περιοχές τουλάχιστον έως ένα σημείο γίνονται με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες από απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αγροτικά και ιδιωτικά οχήματα.
Ο θεός βοηθός!!!

Το «τρίο της συμφοράς» (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) που χειρίζεται τις τύχες της Δημόσιας Υγείας δεν είναι ικανοί να μοιράσουν «δυο γαϊδουριών άχυρα».
Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ανακατανομής ασθενοφόρων από περιοχή σε άλλη περιοχή. Τα έχουν στις βιτρίνες των κτιρίων των Περιφερειακών ΕΚΑΒ, χωρίς να χρησιμοποιούνται να τα βλέπουν οι κάτοικοι.
Είναι ιδιοκτησία των Διοικητικών Περιφερειών λένε. Αφού ανήκουν στις Διοικητικές Περιφέρειες πως τα εγκαινίασε ο κος Πολάκης;

Ασφαλώς και μπορούν να ανακατανεμηθούν τα Ασθενοφόρα. Πρέπει όμως να γίνει μια σοβαρή κυβερνητική προσπάθεια. Αλλά οι Υπουργοί είναι μόνο για βρισιές και ψευτιές!!! Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι νευραλγική για να μένει στα χέρια των ανικάνων.
Ότι πιάσουν στο χέρι τους το καταστρέφουν!!! Προχειρότητα στο μεγαλείο τους.

Που είναι η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια!!! Σε άλλες περιπτώσεις οι διακομιδές γίνονται με μουλάρια!!!»

Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι το καραβάνι της Υγείας συνεχίζει το δρόμο του και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, η εκκίνηση θα δοθεί συμβολικά από το ΕΚΑΒ στις 7 το πρωί.

Πηγή: onmed.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews