ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/10/16

Σύσκεψη για το προσφυγικό στο ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας την Κυριακή


Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016             
ΕΚΑΒNews

Σύσκεψη για το προσφυγικό στο ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας την Κυριακή
ygeia360.gr

Από Βασίλη Βενιζέλο


Από το υπουργείο Υγείας εξεδόθη το μεσημέρι της Κυριακής 23 Οκτωβρίου η εξής ανακοίνωση:

"Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), με τη συμμετοχή της Διοίκησης του ΕΚΕΠΥ, της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας, της αν. Διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω, εκπροσώπων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας.
Στη σύσκεψη συνομολογήθηκε ότι ο αυξημένος αριθμός των  προσφύγων/μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις οικείες Δομές Υγείας, οι οποίες ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα υποστελέχωσης που επιδεινώθηκαν λόγω του προσφυγικού. Συζητήθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες ενίσχυσης των Δομών και των υγειονομικών σχηματισμών με το αναγκαίο προσωπικό που μπορεί να διατεθεί είτε μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.
Το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ήδη όλες τις δυνατές λύσεις που θα μπορέσουν να ενδυναμώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στα νησιά, αξιοποιώντας και τις προτάσεις των Ιατρικών Συλλόγων και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εξαντλώντας κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι υλοποιείται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3.2εκ Ευρώ μέσω του Έκτακτου Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της DG HOME το οποίο προέβλεπε την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας (Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, ΕΚΑΒ) με 141 συμβασιούχους ποικίλων ειδικοτήτων".

Πηγή: ygeia360.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews