ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/16

Λάρισα: Η καθυστέρηση στην διακομιδή του περιστατικού οφείλεται στην «βλάβη» της Κινητής Μονάδας! - Παμπάλαιος ο στόλος του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα «μένουν» στο δρόμο!


Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο πρόεδρος του «Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας»  Γιάννης Γούλας απάντησε για την καθυστέρηση στη μεταφορά του 3χρονου κοριτσιού: Το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο έφτασε στο γενικό νοσοκομείο στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπήρξε βλάβη, καθώς, όπως είπε πρόκειται για μονάδες πάρα πολύ παλιές που συνεχώς «βγάζουν» βλάβες.


Παμπάλαιος ο στόλος του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα «μένουν» στο δρόμο
ert.gr

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας απάντησε στην αναφορά που έκανε στην ΕΡΤ Λάρισας ο παιδοχειρουργός Ανδρέας Μάρκου για καθυστέρηση στη μεταφορά του 3χρονου κοριτσιού με ρήξη εντέρου από το ΕΚΑΒ χθες.

Ο κ.Μάρκου είχε πει ότι το παιδί μεταφέρθηκε από τη Λάρισα για την Αθήνα στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα μπορούσε πολύ νωρίτερα. Ο κ. Γούλας ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι η πρώτη κλήση από το νοσοκομείο για τη διακομιδή του παιδιού έγινε στο ΕΚΑΒ στις 14.47. Το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο έφτασε στο γενικό νοσοκομείο στον προβλεπόμενο χρόνο, όμως υπήρξε βλάβη, καθώς, όπως είπε πρόκειται για μονάδες πάρα πολύ παλιές που συνεχώς «βγάζουν» βλάβες. Εξαιτίας της σοβαρότητας του περιστατικού (το παιδί ήταν διασωληνωμένο) κρίθηκε ότι πρέπει να πάει άλλο ασθενοφόρο. Αυτό καθυστέρησε τη μεταφορά 2 ώρες. Στις 16.50 το δεύτερο ασθενοφόρο βρισκόταν στο νοσοκομείο και «απο εκεί και πέρα ακόμη μίά ώρα καθυστέρηση δεν οφείλεται στο ΕΚΑΒ αλλά στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι το παραλάβαμε στις 18.00.» ανέφερε ο κ. Γούλας, ο οποίος με αγωνία είπε ότι πρέπει να ανανεωθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ και να προσληφθεί εκπαιδευμένο προσωπικό.3χρονο κοριτσάκι στη ΜΕΘ. Θύμα ενδοοικογενειακής βίας;
ert.gr

Ξημερώματα Σαββάτου, το τριών ετών κοριτσάκι από τους Σοφάδες Καρδίτσας έφτασε αναίσθητο στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε ρήξη εντέρου και κακώσεις στο πάγκρεας, βλάβες που αποδίδονται σε χτύπημα. Το νήπιο λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τον Δ/ντη της παιδιατρικής, παιδοχειρουργό Ανδρέα Μάρκου:
«Το κοριτσάκι ήρθε σε πολύ άσχημη κατάσταση με συμπτώματα περιτονίτιδας. Καταλάβαμε, αμέσως, ότι τα τραύματά του είχαν προκληθεί από χτύπημα και δεν οφείλονταν σε σκωληκοειδίτιδα. Δεν μπορώ να πω πώς χτύπησε, αν κάποιος το χτύπησε ή έπεσε. Όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το παιδί δεν είχε χτυπήσει πριν από λίγες ώρες, αλλά πιθανότατα και 1-2 μέρες πριν φτάσει σε μας. Το χειρουργήσαμε, αποφύγαμε τα χειρότερα και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ παίδων στο νοσοκομείο Αγία Σοφία στην Αθήνα.» ανέφερε ο κ. Μάρκου στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ.

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ Η ΜΗΤΕΡΑ – «ΟΣΜΗ» ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η αστυνομία συνέλαβε την 20χρονη μητέρα που είναι Ρομά και μένει στον οικισμό των Ρομά στους Σοφάδες Καρδίτσας, καθώς θεωρεί ότι το νήπιο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο σπίτι του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η μητέρα είναι η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ενδοοικογενειακή βία.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Το τρίχρονο κοριτσάκι, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, καθώς δεν βρέθηκε κρεβάτι πλησιέστερα (στη Θεσσαλονίκη). Οι γιατροί εκεί χαρακτηρίζουν την κατάσταση του παιδιού σταθερή με σημάδια μικρής βελτίωσης.

ΑΡΓΗΣΕ Η ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ-ΑΘΗΝΑ;

Αιχμές για καθυστέρηση στη μεταφορά του παιδιού από το ΕΚΑΒ άφησε ο Ανδρέας Μάρκου: «Το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα απόγευμα Σαββάτου, ενώ θα μπορούσε να μεταφερθεί από το πρωί. Ας το δουν στο ΕΚΑΒ, επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις, με διασωληνωμένο παιδί σε τόσο κρίσιμη κατάσταση, μετρούν ακόμη και τα λεπτά.»

Η ΕΡΤ Λάρισας επικοινώνησε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και αναμένεται απάντηση.

Δημοσιεύτηκε 10/11/2016

Πηγή: ert.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews