ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/10/16

Απαξιωτική για τους εργαζόμενους η ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ..., Βίντεο


Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Απαξιωτική για τους εργαζόμενους ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ...
ygeia360.gr

Από Βασίλη Βενιζέλο

Την αδυναμία της να λειτουργήσει ως διοίκηση ενός δημοσίου Οργανισμού, αλλά μόνον ως έκφραση συνδικαλιστικών χαρακτηρισμών εις βάρος των εργαζομένων του φορέα, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το απόγευμα της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Συγκεκριμένα, η θλιβερή ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ έχει ως εξής:

"Σήμερα γίναμε αυτόπτες μάρτυρες και αποδέκτες των νέων πρακτικών και μεθόδων διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από αριθμό μελών της ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ και συνταξιούχων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης, προκειμένου ουσιαστικά να τρομοκρατήσουν των Πρόεδρο και των Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη σημερινή τους «κατόρθωμα» απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι είναι ταγμένοι και «εθισμένοι» στη άσκηση επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και προπαγάνδας, όχι προφανώς για τη διεκδίκηση των εργασιακών αιτημάτων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως σκόπιμα και εντέχνως επικαλούνται, αλλά προς εξυπηρέτηση συμφερόντων των κομματικών τους εντολέων.

Απέδειξαν για άλλη μια φορά την ικανότητά τους να συγκαλούν γενικές συνελεύσεις 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιπροέδρου με τους εργαζομένους στα γραφεία της διοίκησης, καθώς και την ικανότητά τους να εισβάλουν σε γραφεία και να επιτίθενται με συνθήματα στα όρια του προπηλακισμού, χωρίς καμία πρόθεση για διάλογο, σε μια προσπάθεια άσκησης ευθείας τρομοκρατίας του Προέδρου και του Αντιπροέδρους του ΕΚΑΒ, υποδυόμενοι τα θύματα, όταν οι ίδιοι απροκάλυπτα ενεργούν ως θύτες. Προφανώς ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι με τη στάση τους απαξιώνουν το θεσμό τον οποίο επιτελούν. Εξ άλλου πως μπορεί να γίνει διάλογος δυο ατόμων έχοντας απέναντί τους 30-40 τα οποία στην καλύτερη περίπτωση φωνασκούσαν.

Σίγουρο είναι πάντως ότι δεν τους απασχολεί διόλου το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες έθεσαν εκτός υπηρεσίας 15 Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, έθεσαν εκτός λειτουργίας τους ασυρμάτους επικοινωνίας μέσω των οποίων διαβιβάζονται αιτήματα για διακομιδή επειγόντων περιστατικών, μόνο και μόνο επειδή θυμήθηκαν να διαμαρτυρηθούν με καθυστέρηση 17 ετών, για μια διάταξη που υφίσταται από το 1999.

Πόσο υπερήφανοι άραγε αισθάνονται που κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε ένα μόνο σημείο στο κέντρο της Αθήνας 15 Ασθενοφόρα, γεγονός που με λίγα λόγια ή καλύτερα με τα λόγια της ΠΟΕΔΗΝ σημαίνει ότι μείωσαν το μέσο όρο των Ασθενοφόρων στην Αττική σε πρωινή βάρδια από 63 σε 48, αφήνοντας χωρίς κάλυψη συνολικά 450.000 κατοίκους του λεκανοπεδίου, δηλ. 30.000 κατοίκους για κάθε Ασθενοφόρο ;

Πόσο υπερήφανοι άραγε αισθάνονται που με τον τρόπο αυτό εξέθεσαν σε πλείστους νομικούς κινδύνους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, παρασύροντάς τους και ασκώντας απροκάλυπτη παραπληροφόρηση για δήθεν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των διακομιδών του ΕΚΑΒ, μόνο και μόνο για να επιδείξουν οι ίδιοι απόλυτη αφοσίωση στους κομματικούς εντολείς τους.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι ως Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την αμέριστη στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε αταλάντευτοι στο δρόμο της αναβάθμισης και Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ανασυγκρότησης της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση η προσπάθεια αυτή να μειωθεί στο ελάχιστο από πρακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού που μοναδικό σκοπό έχουν να κρατήσουν τη Δημόσια Υγεία γερά δεμένη στο κάρο της της πολιτικής χειραγώγησης, της πολιτικής εκμετάλλευσης, και των πρακτικών συν-διοίκησης".

Πηγή: ygeia360.gr

ΕΚΑΒNews
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς τηλεφωνικά σε εργαζόμενο που συμμετείχε στην κινητοποίηση: «Κάποια αρχ..., σας παραπληροφορούν ότι θέλω να τρομοκρατήσω τους εργαζόμενους και πήρα να σε ενημερώσω ότι η πρόθεσή μου ήταν απλά να σας ενημερώσω για αυτό που κάνατε… 

Η επιβεβαίωση της δήλωσης του αντιπροέδρου Μ. Μυλωνά 

Δηλώσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ 
newsittv Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτ 2016

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews