ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/10/16

Επιβεβαιώνει την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ο κοινοτάρχης Νευροκοπίου με την διαμαρτυρία του…!, Τρείς οδηγοί/πληρώματα για τρία ασθενοφόρα!!

Τα τρία ασθενοφόρα στο Κ.Υ. Νευροκοπίου

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016             
ΕΚΑΒNews

Με δελτίο τύπου η ΠΟΕΔΗΝ (Καταγραφή ελλείψεων ΕΚΑΒ ανά Περιφέρεια 17/10/2016) αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τις τεράστιες ελλείψεις στον χώρο της υγείας.
«Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και οι Υπουργοί της Υγείας αντί να ζητήσουν συγνώμη από τα θύματα που προκαλούν οι καθυστερημένες και επικίνδυνες διακομιδές, εγκαλούν την ΠΟΕΔΗΝ που περιγράφει την τραγική πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες, όταν πρόκειται να μεταφέρουν δικό τους άνθρωπο με έκτακτο πρόβλημα υγείας σε εφημερεύον Νοσοκομείο.»
«Οι Υπουργοί της Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ αποδεδειγμένα δεν ξέρουν να μοιράσουν «δυο γαϊδουριών άχυρα».
Δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου. Υπάρχουν τρία Ασθενοφόρα, τα δύο εξ αυτών καινούργια (αγορασμένα από την Υγειονομική Περιφέρεια)».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Νευροκοπίου:
«Οι θεομπαίχτες κλείδωσαν δύο καινούργια Ασθενοφόρα στο γκαράζ αντί να τα διαθέσουν (έστω προσωρινά) σε άλλη Περιφέρεια που έχει μεγάλη ανάγκη και πεθαίνουν οι άνθρωποι».

Ακολουθεί το δημοσίευμα στη dramini.gr με το οποίο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου διαμαρτύρεται κατά της ΠΟΕΔΗΝ για ψευδή στοιχεία!! Αλλά παραδέχεται ότι στο Κ.Υ. υπηρετούν τρεις οδηγοί και υπάρχουν τρία ασθενοφόρα οχήματα εκ των οποίων τα δύο είναι ολοκαίνουργια…!!

Δηλαδή ένα ασθενοφόρο όχημα για κάθε οδηγό…!!


Νευροκόπι Δράμας: Διαμαρτυρία ως προς τα ψευδή στοιχεία του κ. Γιαννάκου
dramini.gr

Αναφορικά σε παράγραφο δημοσιεύματος του protothema .gr με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ και τίτλο«Νεκροταφεία ασθενοφόρων» οι διευθύνσεις του ΕΚΑΒ – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, που αναφέρεται στα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου και συγκεκριμένα στις δηλώσεις …«Κλείδωσαν δύο καινούργια ασθενοφόρα στο γκαράζ αντί να τα διαθέσουν (έστω προσωρινά) σε άλλη Περιφέρεια που έχει μεγάλη ανάγκη και πεθαίνουν οι άνθρωποι» τονίζει ο κ. Γιαννάκος… έχω να δηλώσω τα παρακάτω

Το Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου βρίσκεται σε μια Ακριτική περιοχή με πληθυσμό 8500 περίπου κατοίκους,  απομακρυσμένη, (42χλμ από τη Δράμα και 9 χλμ από τη Βουλγαρία) και με δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες κάτι που καθιστά δύσκολη και χρονοβόρα την προσέγγιση του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας. Εξυπηρετεί ασθενείς του Κάτω Νευροκοπίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου (και με Κοινότητες 90χλμ από τη Δράμα).

Είναι άδικο, προσβλητικό και απαράδεκτο να δημοσιεύονται πληροφορίες που δεν υφίστανται.

Προς ενημέρωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, που πιθανόν έπεσε θύμα παραπληροφόρησης, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου υπηρετούν τρεις οδηγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν  τα καινούργια ασθενοφόρα, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει από τις διαταγές πορείας, τα service αλλά και τα χιλιόμετρα των ανωτέρω ασθενοφόρων.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι τα ασθενοφόρα δεν είναι αγορασμένα από την Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά χρηματοδοτήθηκαν από ΕΣΠΑ για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Κλείνοντας, κύριε Γιαννάκο, η απλή γενίκευση και απαξίωση του έργου μιας υπηρεσίας υγείας σε μια πολύπαθη ακριτική περιοχή όπως του Νευροκοπίου, με ψευδή στοιχεία, δημιουργεί νέα προβλήματα παρά λύνει.

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου

Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου

Πηγή: dramini.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


 Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews