ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/10/16

Σε ρόλο... συνδικαλιστικής παράταξης η διοίκηση του ΕΚΑΒ, επιτίθεται σφόδρα στους εργαζομένους!


Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016             
ΕΚΑΒNews

Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου του ΕΚΑΒ από την σελίδα ygeia360.gr καθώς μέχρι την ώρα 18:55 μ.μ. δεν έχει αναρτηθεί στην σελίδα του ΕΚΑΒ (http://www.ekab.gr)


Σε ρόλο... συνδικαλιστικής παράταξης η διοίκηση του ΕΚΑΒ, επιτίθεται σφόδρα στους εργαζομένους!
ygeia360.gr

Από Βασίλη Βενιζέλο

Μία αίσθηση κατάπτωσης και μετατροπής της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) σε μία απλή συνδικαλιστική παράταξη αναδύει η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου για να... επιτεθεί για άλλη μία φορά στους εργαζόμενους του Κέντρου, ιδιαιτέρως στην συνδικαλιστική τους ηγεσία!

Συγκεκριμένα, η συνδικαλιστικού χαρακτήρα ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ έχει ως εξής:

"Για μια ακόμα φορά ορισμένοι στην προσπάθειά τους να φανούν συνεπείς στην διατεταγμένη υπηρεσία τους, από βιασύνη ή ασχετοσύνη, ανακάλυψαν νέο «θησαυρό», αυτόν του «ξεπουλήματος» των Διακομιδών στους ιδιώτες, μέσα μάλιστα σε μια τροπολογία με την οποία το ΕΚΑΒ αποκτά τη δυνατότητα να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου με τη σειρά του να καλύπτει άμεσα τις δαπάνες των Διακομιδών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΓΕΑ, ΓΕΣ, ΠΝ) και άλλες υπηρεσίες (Π.Υ., Λιμενικό-ΕΛΛ. ΑΚΤ.) οι οποίες διαθέτουν εναέρια και πλωτά μέσα μεταφοράς.
Αυτή τη φορά λοιπόν, οι άνθρακες που ανακαλύψανε με «εξαιρετική» οξυδέρκεια ορισμένοι ¨επαναστάτες», δεν είναι τίποτε άλλο από τη διάταξη στο εδ. ε', της παρ. 1, του άρ.39, του Ν. 2733/1999, με την τροπολογία της οποίας παρέχεται στο ΕΚΑΒ η δυνατότητα κάλυψης δαπανών Διακομιδών.
Το θέμα όμως είναι ότι η συγκεκριμένη διάταξη έχει ηλικία 17 ετών !
Δηλαδή εκτός από άσχετοι, αποδεικνύονται και ανεπαρκείς στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, διότι όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, επί 17 έτη δεν γνώριζαν τη συγκεκριμένη διάταξη ! Κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι από το 1999 έως σήμερα και ενώ έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια, δεν διαβάσαμε και δεν είδαμε καμιά καταγγελία ή κινητοποίηση για το θέμα αυτό από κανέναν από τους καταγγέλλοντες. Και βέβαια από το 1999 έως σήμερα, είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους, για να την καταγγείλουν και να κάνουν κινητοποιήσεις !
Γιατί άραγε αποφεύγουν να αναφέρουν, ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά ενισχύεται το ΕΚΑΒ με 12 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για τις Αεροδιακομιδές;
Επίσης, ικανοποίηση και εντύπωση ταυτόχρονα προκαλεί το γεγονός ότι ανακάλυψαν αίφνης – πλην όψιμα - και τα καθηλωμένα ελικόπτερα των Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Για την ιστορία :
το πρώτο καθηλώθηκε το 2006, δηλ. πριν έξι (8) χρόνια, το δεύτερο το 2012, δηλ. πριν τέσσερα (4) χρόνια και το τρίτο τον Οκτώβρη του 2015, όταν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των βλαβών τους.
Στο διάστημα από το 2008 μέχρι και σήμερα κανείς από όλους αυτούς τους «επαναστάτες» δεν μπήκε στον κόπο να γράψει ούτε μια γραμμή σε κάποια ανακοίνωση για το θέμα αυτό. Ή μήπως η αλήθεια είναι ότι τότε δεν είχε την «εντολή» να το κάνει ; Να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι διετέλεσαν και μέλη Διοικήσεων στο ΕΚΑΒ.
Όπως βέβαια και όλα τα προηγούμενα χρόνια, κανείς από τους «όψιμους επαναστάτες», όχι μόνο δεν έβλεπε τη στοχοποίηση και την κατεδάφιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά ορισμένοι μάλιστα, επαιτούσαν με «ελπιδοφόρο ανακούφιση» από τον πρωθυπουργό του περίφημου τότε success story, ψίχουλα από «το πρωτογενές πλεόνασμα». Αυτά είναι γνωστά και δεν ξεχνιούνται !
Φαίνεται ότι η προσπάθεια της Διοίκησης του ΕΚΑΒ για τη στήριξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών του, βοήθησε μερικούς «ως εκ θαύματος, να αναβλέψουν», και να δουν μετά από τόσα χρόνια την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας.
Παρήγορο !
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την αμέριστη στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθειά της, για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η καθημερινή αυτή δύσκολη αποστολή μας έναντι του κοινωνικού συνόλου, δεν μας επιτρέπει να ασχολούμαστε με τις κάθε είδους υποκριτικές και φαρισαϊκές πρακτικές και συμπεριφορές, όλων όσων χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, λόγω απώλειας των πρακτικών της συν-διοίκησης, στις οποίες είχαν εξοικειωθεί χρόνια τώρα.
Καθείς εφ' ω ετάχθη!".

Πηγή: ygeia360.gr

ΕΚΑΒNews
Παρά τα όσα υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΚΑΒ στο δελτίο τύπου, το ερώτημα παραμένει… Εάν η συγκεκριμένη διάταξη ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί να επανανομοθετηθεί;
Δεν ίσχυε, λοιπόν ή είχε παγώσει….και τώρα νομοθετήθηκε εκ  νέου…Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews