ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/16

Στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εργάζονται πάντα δύο διασώστες!-Κάθε άλλη στελέχωση εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία!


Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 13-10-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Τήρηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας (Στο ασθενοφόρο εργάζονται πάντα δύο διασώστες)

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν προφορικές καταγγελίες από μέλη μας για παραβίαση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας (Καθήκοντα Πληρωμάτων Ασθενοφόρων) εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ, υπενθυμίζουμε ρητά και κατηγορηματικά στις κατά τόπους Δ/νσεις ότι οι διασώστες/πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ εργάζονται πάντα ανά δύο.
Κάθε άλλη προφορική ή γραπτή εντολή εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ για διαφορετική στελέχωση των ασθενοφόρων οχημάτων συνιστά παράβαση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για τους διασώστες/πληρώματα ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ/22/25-9-2006) αλλά και τα διεθνή πρωτόκολλα – ευρωπαϊκές οδηγίες, οι διασώστες του ΕΚΑΒ εργάζονται ανά δύο, καθώς για την εφαρμογή των τεχνικών διάσωσης κατά την διαχείριση επειγόντων περιστατικών, χρειάζονται δύο εξειδικευμένοι διασώστες. Σε καμία περίπτωση κατά την διαχείριση επειγόντων περιστατικών (καρδιακή ανακοπή-ΚΑΡΠΑ, τροχαίο-ακινητοποίηση-χειρισμός αφαίρεσης κράνους, αντιμετώπιση shock-αιμορραγία κ.α) ένας ανειδίκευτος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον δεύτερο εκπαιδευμένο διασώστη του ΕΚΑΒ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εκρήγορση προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι πρόχειροι και επικίνδυνοι σχεδιασμοί εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΑΒ που τυχόν εφαρμογή τους, θέτουν σε κίδυνο την υγεία των πολιτών και την προστασία της ζωής.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος         Ο Γ. Γραμματέας
                         
Μαθιόπουλος Γεώργιος         Μπαρκονίκος Χρήστος


Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒΗ απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ/22/25-9-2006) - Εσωτερικός Κανονισμός ΛειτουργίαςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews