ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/10/16

Διεθνές ρεζιλίκι για το ΕΣΥ!


Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Διεθνές ρεζιλίκι για το ΕΣΥ!
virus.com.gr

Πώς θα έπρεπε να είναι κανονικά η νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο, υπογραμμίζει η εμπειρία της 54χρονης Deborah Ashford που έγινε άρθρο σε βρετανική εφημερίδα, κάνοντας διεθνώς ρεζίλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.


Η κα Ashford ενώ παραθέριζε στη Σαντορίνη με την κόρη της, έπεσε από τις σκάλες και έσπασε το κρανίο της σε τρία μέρη. Από εκεί μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή (το γιατί είναι θέμα για άλλο ρεπορτάζ…) στο Τζάνειο, όπου και νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα περίπου. Η ασθενής δεν έχει καμία ταξιδιωτική ασφάλιση κι έχει ήδη καταβάλλει χιλιάδες ευρώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αναφέρει το ρεπορτάζ της Manchester Evening News.

Σύμφωνα με την αδερφή της, η κα Ashford νοσηλεύεται σε ένα ανεπαρκές και ανθυγιεινό νοσηλευτικό ίδρυμα: «Η Deborah δεν λαμβάνει καμία φροντίδα. Αν ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, αλλά εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα) νοσηλεύεται σε έναν απλό τετράκλινο θάλαμο, με 8 κρεβάτια, χωρίς διαχωριστικές κουρτίνες, με αποτέλεσμα πολύ προσωπικές διαδικασίες να γίνονται σε κοινή θέα. Οι ασθενείς δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια;» λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια διηγείται ένα περιστατικό, κατά το οποίο η κα Ashford σε κατάσταση σύγχυσης έβγαλε ένα σωληνάκι που είχε εισαχθεί στην αρτηρία της βουβωνικής της χώρας, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει ακατάσχετα: «Η νοσοκόμα αφαίρεσε το ματωμένο πανωσέντονο και την άφησε γυμνή επάνω στο ματωμένο κατωσέντονο. Όταν παραπονεθήκαμε μας είπαν ότι το νοσοκομείο είχε ξεμείνει από σεντόνια».

Αν και το προσωπικό έχει διαβεβαιώσει την οικογένεια της 54χρονης ότι η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται, εκείνη βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη.

Η αδερφή της κας Ashford τονίζει: «Κινδυνεύει να αναπτύξει πνευμονική εμβολή και να πάθει καρδιακή ανακοπή, γιατί είναι καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι χωρίς φυσιοθεραπεία και βασική φροντίδα».


Πεπεισμένη πως η περαιτέρω παραμονή στο Τζάνειο θα της κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, η κόρη της κας Ashford έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να μεταφέρει τη μητέρα της σε ένα καλό ιδιωτικό νοσοκομείο και αφού σταθεροποιηθεί να την φέρει με ειδική πτήση στην Αγγλία. Για να γίνει αυτό απαιτείται αεροπλάνο με θάλαμο αποσυμπίεσης, με κόστος έως και 25.000 λίρες. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 4.700 λίρες. Η οικογένεια ευελπιστεί με τα χρήματα που θα μαζευτούν να μπορέσει να χρηματοδοτήσει επιπλέον την εξειδικευμένη θεραπεία που απαιτείται για τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της.

Ήδη, τα παιδιά της κας Ashfors, ο πρώην σύζυγος της αλλά και η αδερφή της, έχουν δαπανήσει χιλιάδες ευρώ σε πτήσεις προς και από την Αθήνα για τη φροντίδα της, σύμφωνα με την εφημερίδα. Όπως φαίνεται πάντως – αργά ή γρήγορα – η βρετανίδα υπήκοος θα μπορέσει να έχει μια καλύτερη φροντίδα. Τι γίνεται όμως με τους χιλιάδες Έλληνες ασθενείς που δεν έχουν “χορηγούς”;

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου


Πηγή: virus.com.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews