ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/16

Στο στόχαστρο και πάλι το ανθυγιεινό επίδομα των Νοσηλευτών


Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Στο στόχαστρο και πάλι το ανθυγιεινό επίδομα των Νοσηλευτών
ygeionomikoi.gr

Με εντολή του Αν. Υπουργού Οικονομικών η Διεύθυνση Εισοδηματικής πολιτικής, όπως προκύπτει από έγγραφο που στάλθηκε στο Υπ. Υγείας, (Δείτε εδώ) κόβει το ανθυγιεινό επίδομα στους Νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα καθώς και στις Διευθύντριες και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής υπηρεσίας των Νοσοκομείων.

Προσχηματικά το Υπ. Οικονομικών αναφέρει ότι οι κατηγορίες αυτές δεν ασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά με το Νοσηλευτικό έργο.

Έχουμε επισημάνει (Δείτε εδώ) ότι το ανθυγιεινό επίδομα βρίσκεται στον αέρα και κινδυνεύει να περικοπεί αφού με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις που συμφώνησαν τόσο η ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτό χορηγείται «με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31-12-2017»

Είναι προφανές ότι το πουλόβερ αρχίζει από τώρα να ξηλώνεται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ταφόπλακα στο ανθυγιεινό επίδομα όπως έγινε σε μια σειρά ακόμα εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

Το ερώτημα είναι αν ως εργαζόμενοι θα το επιτρέψουμε;


Πηγή: ygeionomikoi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews