ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/10/16

Συμμετοχή του ΕΚΑΒ Ρόδου στις τέσσερις ασκήσεις για την διαχείριση καταστροφών


Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμάσει το ΕΚΑΒ Ρόδου την ικανότητα ανταπόκρισής του σε γεγονότα όπως ατυχήματα, φυσικές καταστροφές, ακόμα και στη διαχείριση ανθρωπιστικής κρίσης, είναι οι ασκήσεις που συνδιοργανώνουν δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου «Διαχείριση Θυμάτων καταστροφών», η επίσημη έναρξη του οποίου έγινε χθες και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, περιλαμβάνει τέσσερις ασκήσεις και διάφορες παράλληλες δραστηριότητες που το καθιστούν τη μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στον ελλαδικό χώρο.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, υπό την εποπτεία του καθηγητή χειρουργικής κ. Εμμανουήλ Πικουλή, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» της Γεωλογικής σχολής Αθηνών, υπό την εποπτεία του καθηγητή Γεωλογίας κ. Ευθύμιου Λέκκα σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια αλλά και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.


Αυτό το συνέδριο-σεμινάριο, πέρα από την σπουδαιότητά του την επιστημονική,  έχει και μεγάλη πρακτική σπουδαιότητα και εφαρμογή.

Γι’ αυτό, μαζί με τους καθηγητές έχουν έρθει προσωπικότητες που ασχολούνται με το αντικείμενο απ’ όλη την Ευρώπη και συνάδελφοί τους που ασχολούνται με τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας, κάτι που σημαίνει ότι, για άλλη μια φορά, η Ρόδος συγκεντρώνει προσωπικότητες κύρους και στρέφει την προσοχή στην ανάγκη να δούμε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν, πολλές φορές, με την ασφάλεια των κατοίκων, την ασφάλεια του τουριστικού προορισμού, που είναι από τα πρώτα πράγματα που ζητούν όταν έρχονται εδώ επίσημοι εκπρόσωποι χωρών.

Οι τέσσερις ασκήσεις που έχουν, χωρίζονται σε δύο φάσεις: Η μία είναι σε πραγματικό χρόνο, απεγκλωβισμός των θυμάτων και μετά αρχίζει η άσκηση του υγειονομικού, δηλαδή που θα στηθούν οι σκηνές, πως θα μπαίνουν τα ασθενοφόρα κτλ., άσκηση που θα έχει πραγματικό αντίκρισμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας
Ο στόχος τους είναι πρώτα απ’ όλα οι κάτοικοι της Ρόδου να είναι περισσότερο ασφαλείς αλλά και οι επισκέπτες της Ρόδου να είναι και να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς. Μέσα από τις δράσεις αυτών των πέντε ημερών, όπου συνδυάζεται η πιο προηγμένη γνώση και πρακτική μαζί με τις υπηρεσίες κατά κύριο λόγο του Δήμου της Ρόδου αλλά και των άλλων υπηρεσιών που υπάρχουν στο νησί, ο στόχος είναι αυτός: Να μπορέσουμε να είμαστε πιο οργανωμένοι, πιο συντονισμένοι, για να μειώσουμε ή ν’ απομακρύνουμε, αν θέλετε, τις επιπτώσεις από το χώρο της Ρόδου. Θεωρώ ότι το επόμενο τετραήμερο είναι ένα βήμα προς την ωριμότητα σ’ αυτά τα θέματα, μία ωριμότητα η οποία θα πάρει σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια».ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
    & ΜΠΡΑΒΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΚΑΒ ΚΑΝΑ ΝΕΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews