ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/10/16

Χωρίς οδηγούς/πληρώματα αλλά και χωρίς ασθενοφόρο το Κ.Υ. Λιδορικίου-Εξυπηρετείτε από το ΕΚΑΒ Άμφισσας


Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το Κέντρο Υγείας έλυσε το πρόβλημα των ελλείψεων οδηγών στο ασθενοφόρο με την απλούστατη μέθοδο της έλλειψης των πάντων σχετικών. Συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν υπάρχουν οδηγοί στο Κέντρο, αλλά δεν υπάρχει καν όχημα ασθενοφόρου! 

Έτσι το Κέντρο εξυπηρετείται από το ΕΚΑΒ το οποίο έρχεται από την Άμφισσα και χρειάζεται περίπου μία ώρα για να μεταβεί στο σημείο ενδιαφέροντος, κάτι βέβαια που σημαίνει πολλά για τις καθυστερήσεις που μπορεί να υποστεί ένας ασθενής που απαιτεί άμεση διακομιδή σε ένα έκτακτο συμβάν.


Κ.Υγείας Λιδορικίου: Αυτή την εβδομάδα & μετά από δυο χρόνια κατάφερε να εφημερεύσει
life2day.gr

Της Νικολέτας Ντάμπου

Το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου κατάφερε μόλις αυτή την εβδομάδα και για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια να βάλει δύο γιατρούς ανά εφημερία οι οποίες και πλέον βγαίνουν επαρκώς.Ο κύριος Νικόλαος Αργυρόπουλος -διοικητικός υπάλληλος μιλάει στο www.Life2day.gr

Να θυμίσουμε ότι πριν δυο χρόνια για πολλές μέρες την εβδομάδα, το Κέντρο παρέμενε κλειστό εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού διότι δεν υπήρχε ένας μόνιμος γιατρός. Εγκαταστάθηκε σε καθημερινή βάση με απόφαση τότε του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Υπάρχει ωστόσο ανάγκη ενός ή δύο γενικών γιατρών για να υπάρχουν μόνιμοι εκεί και να καλύπτουν το οργανόγραμμα. 

Η σημερινή έρευνα του LIFE2DAY.GR επιστρέφει σήμερα στην Στερεά Ελλάδα, συνεχίζοντας έτσι το καθημερινό του ρεπορτάζ σ’ όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.Tο www.life2day.gr αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME ) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη Alert Νοσοκομεία σε κρίση -διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, σήμερα πάμε στο νομό Φωκίδας και στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου το οποίο ανήκει στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και για το οποίο συνομιλήσαμε με τον διοικητικό υπάλληλο, κύριο Νικόλαο Αργυρόπουλο ο οποίος αναφέρει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης στελέχωσης σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και της παντελούς έλλειψης ασθενοφόρου καθώς επίσης και τις δυσκολίες που υπάρχουν στους γιατρούς ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες τους.

Το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο αγροτικούς γιατρούς, έναν παθολόγο και έναν οδοντίατρο. Ο αριθμός των γιατρών στο Κέντρο δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες κι έτσι επιστρατεύονται οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων ώστε να συμβάλλουν σε αυτές, μιας και από τα πέντε περιφερειακά ιατρεία που ανήκουν στο Κέντρο, τα τέσσερα είναι καλυμμένα.


Κι ενώ ακόμα κι έτσι, οι συνθήκες ήταν δύσκολες, το Κέντρο μετά και την έλευση ενός γιατρού σε περιφερειακό ιατρείο κατάφερε μόλις αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια να βάλει δύο γιατρούς ανά εφημερία οι οποίες και πλέον βγαίνουν επαρκώς. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως στο Κέντρο δεν λειτουργεί μικροβιολογικό εργαστήριο και οι κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιώτες και να πληρώνουν. Παράλληλα από το Κέντρο γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ή δύο γενικών γιατρών για να υπάρχουν μόνιμοι εκεί και να καλύπτουν το οργανόγραμμα.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει μόλις μία νοσηλεύτρια και δύο τραυματιοφορείς! Υπάρχει μία ακόμα νοσοκόμα και μία μαία, ωστόσο και οι δύο είναι αποσπασμένες αφήνοντας εκτεθειμένο το Κέντρο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι βάρδιες δεν βγαίνουν σε καμία περίπτωση και απλά για να μοιραστούν αυτές, το πρόγραμμα μοιράζεται και με τους τραυματιοφορείς ώστε να υπάρχει μια σχετική κάλυψη των βαρδιών. Είναι χαρακτηριστικό πως και το διοικητικό προσωπικό βοηθάει όπως μπορεί σε αυτόν τον τομέα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως μία βοηθός μάγειρα, καλύπτει ορισμένα απογεύματα ή πρωινά σε σαββατοκύριακα σαν βάρδιες στο Κέντρο!

Το Κέντρο Υγείας έλυσε το πρόβλημα των ελλείψεων οδηγών στο ασθενοφόρο με την απλούστατη μέθοδο της έλλειψης των πάντων σχετικών. Συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν υπάρχουν οδηγοί στο Κέντρο, αλλά δεν υπάρχει καν όχημα ασθενοφόρου! Έτσι το Κέντρο εξυπηρετείται από το ΕΚΑΒ το οποίο έρχεται από την Άμφισσα και χρειάζεται περίπου μία ώρα για να μεταβεί στο σημείο ενδιαφέροντος, κάτι βέβαια που σημαίνει πολλά για τις καθυστερήσεις που μπορεί να υποστεί ένας ασθενής που απαιτεί άμεση διακομιδή σε ένα έκτακτο συμβάν. Τα θετικά νέα έρχονται από τα υλικά στο Κέντρο. Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR δείχνει πως δεν υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά. Οι παραγγελίες γίνονται έγκαιρα και οι προμήθειες των υλικών φτάνουν αρκετά σύντομα ώστε να μην μένει το κέντρο με ελλείψεις σε καμία των περιπτώσεων.

Σε αυτό συμβάλλουν και ο δήμος και η τοπική κοινωνία, αφού σε νωρίτερες περιπτώσεις που είχαν παρατηρηθεί ορισμένες περιπτώσεις καθυστερήσεων προμήθειας υλικού, και ο Δήμος είχε συμβάλλει με την παροχή χαρτιού συνταγογράφησης αλλά και διάφορες ομάδες ιδιωτών είχαν συνεισφέρει ακόμα και είδη καθαριότητας φροντίζοντας να μην λείψει τίποτα.

Ο κύριος Αργυρόπουλος μας διαβεβαίωσε στο LIFE2DAY.GR πως και στα φάρμακα η εικόνα είναι πολύ θετικά. “Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το νοσοκομείο και με την ΥΠΕ” ανέφερε δείχνοντας πως η ροή προμήθειας φαρμάκων γίνεται με ομαλό τρόπο και χωρίς προβλήματα.

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός βρίσκεται επίσης σε καλή κατάσταση αφού τα όποια μηχανήματα διαθέτει το Κέντρο, όπως για παράδειγμα ο καρδιογράφος, ο απινιδωτής κλπ. λειτουργούν χωρίς προβλήματα και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία αυτών και κατά συνέπεια του κέντρου.

Το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου δέχεται το μήνα συνολικά περίπου εφτιακόσια άτομα, αριθμός φυσικά που μεταβάλλεται καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός στην περιοχή παρουσιάζεται αυξημένος, ενώ ένας άλλος αριθμός που μπορεί να μεταβάλλει την επισκεψιμότητα, είναι και ο ρυθμός εξυπηρέτησης των περιφερειακών ιατρείων. Ο πληθυσμός κάλυψης εκτείνεται σε πολύ μεγάλη περιοχή αφού είναι γεγονός πως το μακρινότερο χωριό που καλύπτει το Κέντρο φτάνει έως και τα εβδομήντα πέντε χιλιόμετρα, ενώ οι θέσεις των χωριών κατατάσσουν το Κέντρο στα ημιορεινά αφού το μεν Κέντρο βρίσκεται σε 500 μέτρα υψόμετρο, αλλά εξυπηρετεί και χωριό με 1000 μέτρα υψόμετρο.

Δημοσιεύτηκε 12/10/2016

Πηγή: life2day.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. « Η Δικαιοσύνη πρώτα στο σκαμνί και μετά στο καιάδα»

  Το “στελεχιακό δυναμικό” του θεσμού της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» μέρος αυτού, λόγω, που στην πλειοψηφία του δεξιόκρατεί με συντηρητική μεσαιωνική νοοτροπία και τυγχάνει να παίζει πολιτικά παιχνίδια, καθώς, φαίνεται ολοκάθαρα η αντιπαλότητα που έχει με την κυβέρνηση.
  Γι’ αυτό άλλωστε με τις αποφάσεις της κατά το δοκούν, (όπως, σχετικά: με την άδικη, απαράδεκτη, και κατάπτυστη απορριπτική απόφαση του 18ου Τμήματος: του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, σε βάρος της απώλειας του Μοναχογιού μου!!!!!

  Από το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στις 26-1-2008. Όπου, ή «Δικαιοσύνη» εμμέσως πλειν σαφώς εκδικείται την λαϊκή κυριαρχία, στο υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από το κοινό περί δικαίου αίσθημα!!!!!

  Όπως, των κατά των δοκούν, κυνικών μεροληπτικών αποφάσεων των δικαστών, όπου έτσι, δημιουργούν δεδικασμένο, δηλαδή, όταν κάποιος τραυματιστεί και παραμείνει επί δύο ώρες και πλέον εν ζωή, και, το Ε.Σ.Υ-Ε.Κ.Α.Β πάει μετά από δύο ώρες και πλέον για την διακομιδή του, αλλά, ο τραυματισμένος παύει να ζει, οπότε, κατά τους πιο πάνω «Δικαστικούς» παύει να διώκεται ο θεσμός του Ε.Σ.Υ-( Εθνικού Συστήματος Υγείας).

  Ο οποίος θεσμός χρηματοδοτείτε από τους Έλληνες φορολογουμένους, όπως, το ίδιο γίνεται ως προς την χρηματοδότηση και του στελεχιακού προσωπικού της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Αυτά γίνονται μόνο στο εν «Ελλάδι Κράτος Δικαίου».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews