ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/10/16

Το ΕΚΑΒ Πιερίας ενημερώνει τους σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews                                                                                             

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ....Ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης του ΕΚΑΒ "166"
dimosioiekkaterini.blogspot.gr

Στα πλαίσια του μαθήματος "Πρώτων Βοηθειών" του Ά εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ "Βοηθών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλείας", οι καταρτιζόμενοι επισκέφθηκαν την έδρα του ΕΚΑΒ Τομέα Πιερίας-που μετακόμισε και λειτουργεί πλέον δίπλα από το ΔΙΕΚ-.
Ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού έκτακτης  ανάγκης του  ΕΚΑΒ "166", τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου, την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών αμέσως μετά την κλήση για βοήθεια. Οι καταρτιζόμενοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αφήγηση του διασώστη του ΕΚΑΒ ο οποίος απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων.
Το πρώτο βήμα  της συνεργασίας του ΔΙΕΚ του ΓΝΚ με το ΕΚΑΒ έγινε και αυτό είναι μόνο η αρχή.

"Σκοπός των πρώτων βοηθειών είναι να προσφερθούν οι απαραίτητες πρακτικές γνώσεις  οι οποίες όταν εμπεδωθούν θα καθοδηγούν τον "Βοηθό Νοσηλευτή" σχετικά με το πως πρέπει να σκέπτεται και να ενεργεί σε έκτακτες περιπτώσεις, "γιατί" και "πως" εφαρμόζει κάποια τεχνική και να μην βλάπτει όταν καλείται να προσφέρει πρώτες βοήθειες. Οι πρώτες βοήθειες, τα λίγα εκείνα  κρίσιμα λεπτά για την υγεία και τη ζωή του πάσχοντα  μπορεί να αποβούν σωτήριες".


Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ [Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας ΓΝΚ] στις 6:35 π.μ.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews