ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/10/16

«Σκιές» πίσω από τροπολογία Πολάκη για σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες- Πολάκης για το ΕΚΑΒ: Βγαίνουν και μιλάνε αντί να πουν ευλόγησον; Βίντεο


Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

«Σκιές» πίσω από τροπολογία Πολάκη για σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες

Πολάκης για το ΕΚΑΒ: Βγαίνουν και μιλάνε αντί να πουν ευλόγησον;

«Σκιές» πίσω από τροπολογία Πολάκη για σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες
liberal.gr

Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν -όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η αντιπολίτευση- από την τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με την οποία επιτρέπεται η σύναψη συμβάσεων με   αεροπορικές ή άλλες εταιρίες μεταφορών για μίσθωση, στην περίπτωση που τα ιδία μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του.

Σύμφωνα με τους βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Ποταμιού στην ρύθμιση δεν αναφέρονται ούτε τα κριτήρια για την σύναψη της σύμβαση, ούτε φυσικά το κόστος αυτής. Ενδεικτική η τοποθέτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Κωνσταντίνου Μπαργιώτα ο οποίος τόνισε: «Είμαστε υπέρ της δυνατότητας outsourcing εκεί που χρειάζεται. Αλλά δεν έχει καμία διαφάνεια, προϋποθέσεις, διαδικασία και κόστος. Άρα χρειάζονται ανοιχτές διαδικασίες. Εσείς αναφέρεστε μόνο στη δυνατότητα σύμβασης με έγκριση υπουργού. Με ποιον; Με το φίλο του;».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αναρωτήθηκε: «Χρειάζονται αυτό το deal με κάποιες εταιρίες χωρίς κριτήρια, χωρίς διαγωνισμό και νύχτα; Τι ακριβώς θέλει να κάνει αυτή η τροπολογία; Και γιατί δεν τη βγάλατε στη διαβούλευση αν θέλαμε να βοηθήσει ο ιδιωτικός τομέας με διαφάνεια κι αφού εξαντληθούν οι δυνατότητες του στρατού και του λιμενικού».

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Υγείας, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια δεν απάντησε επί της ουσίας αλλά επιτέθηκε στην αντιπολίτευση. Υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες μεταφορών προβλέπεται από το 1999 και ενεργοποιείται εκ νέου για την πρόληψη έκτακτων καταστάσεων.

Μάλιστα, καταφέρθηκε και εναντίον των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για τις σημερινές κινητοποιήσεις τους (θεωρούν ότι η τροπολογία υποκρύπτει ιδιωτικοποίηση του φορέα), κάνοντας λόγο για "αγωνιστικό τηλεοπτικό σόου" με στόχο όπως είπε να δικαιολογήσουν κάποιοι την ύπαρξή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε τους συνδικαλιστές αλλά και τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ ότι «αυτοεξευτελίζονται», ενώ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ και σημείωσε ότι η σχετική διάταξη ισχύει από το 1990 και εξήγησε ότι προβλέπει τη χρήση ιδιωτικών μέσων στην ακραία περίπτωση που υπάρξει καταστροφή όλων των μέσων του Εθνικού Κέντρου.

AdTech Ad
«Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΠΥ, μιας και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προϋπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα. Και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» τόνισε.
Ο κ. Πολάκης είπε ότι επίσης ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ από το 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016. «Έτσι θα πέσουν στην αγορά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Φέτος για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει 280 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία» σημείωσε.

Αλέξανδρος Διαμάντης

*Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Πηγή: liberal.gr


Ο Πολάκης για το ΕΚΑΒ: Βγαίνουν και μιλάνε αντί να πουν ευλόγησον; - ΒΙΝΤΕΟ
enikos.gr

«Με τη δεύτερη τροπολογία προικοδοτούμε το ΕΚΑΒ με ένα ποσό κάθε χρόνο μέσα από τον ΕΟΠΠΥ, μιας και υπάρχουν απλήρωτες διακομιδές από το 1980 και βγαίνουν και μας κουνούν το δάχτυλο. Είναι να τρελαίνεσαι. Δίνουμε κάθε χρόνο 12 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΒ. Πρακτικά του δίνουμε 50% παραπάνω του προυπολογισμού του που είχε μέχρι τώρα. Και βγαίνουν και μιλάνε, αντί να πουν ευλόγησον;» τόνισε ο ανπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος  Πολάκης, στη Βουλή με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στη συνέχεια ότι «υπήρξε μια κατηγορία ότι εμείς πάμε για ιδιωτικοποίηση των διακομιδών. Ο αντιπολιτευτικός οίστρος τυφλώνει και όταν τυφλώνεσαι κουτουλάς στον τοίχο. Η διάταξη η οποία αναφέρουν ψηφίστηκε το 1999 και εμείς δεν την αφαιρούμε για να προλάβουμε μια έκτατη κατάσταση».

Αναφερόμενος στο σωματείο του ΕΚΑΒ υπογράμμισε ότι «τώρα ανακάλυψαν οι αντάρτες του ΕΚΑΒ αυτή τη διάταξη; Η σημερινή κινητοποίηση ήταν ένα σόου για την δικαιολόγηση της ύπαρξης κάποιων προσώπων».

Δείτε το βίντεο:

Ο Πολάκης για το ΕΚΑΒ: Βγαίνουν και μιλάνε αντί να πουν ευλόγησον;Πηγή: enikos.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Η Συντακτική Ομάδα


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews