ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/16

Πολλές οι κενές βάρδιες του ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Εχίνου-Το ΕΚΑΒ Ξάνθης καλύπτει τα κενά!


Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Στο Κ.Υ. Εχίνου υπάρχουν τρεις οδηγοί για το όχημα, οι οποίο όμως δεν επαρκούν για να βγαίνουν οι βάρδιες με αποτέλεσμα να μένουν πολλές βάρδιες κενές. Από το Κέντρο ζητούν τρεις ακόμα οδηγούς για να μπορεί να καλυφτεί πλήρως το όχημα σε όλες τις βάρδιες.
Σε ότι αφορά τις ώρες που δεν υπάρχει κάλυψη, το Κέντρο καλύπτεται από το ΕΚΑΒ που έρχεται από την πόλη της Ξάνθης και σε κάθε δρομολόγιο πρέπει να καλύψει μία απόσταση που ξεπερνά την μισή ώρα


Κέντρο Υγείας Εχίνου: Με 6 μήνες καθυστέρηση οι προμήθειες σε γάζες & σύριγγες
life2day.gr

Της Νικολέτας Ντάμπου

Πάνω από έξι μήνες καθυστερούν οι προμήθειες αναλώσιμων αλλά και νοσοκομειακών υλικών στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, Βόρεια στο νομό Ξάνθης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις ειδικά σε γάζες, σύριγγες. H κυρία Κωνσταντίνα Μπασλιτζανάκη – προϊσταμένη νοσηλεύτρια  μιλάει στο www.Life2day.gr.  

Το παραπάνω συμβαίνει διότι όχι μόνο παραδίδονται μικρές παρτίδες υλικών αλλά η όλη διαδικασία των παραγγελιών καθυστερεί περίπου έξι μήνες με αποτέλεσμα όλες οι προμήθειες αναλώσιμων και νοσοκομειακών υλικών να παραδίδονται με καθυστέρηση ακόμα κι αν οι παραγγελίες γίνονται έγκαιρα προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Στην σημερινή συνέχεια της μεγάλης έρευνας του LIFE2DAY.GR που διεξάγεται καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, μεταφερόμαστε Βόρεια στο νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Εχινού για τον οποία είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την κυρία Κωνσταντίνα Μπασλιτζανάκη η οποία είναι προϊσταμένη νοσηλεύτρια και μας μιλάει για τις ελλείψεις του Κέντρου σε συγκεκριμένες ειδικότητες, τα προβλήματα στις ελλείψεις των οδηγών ασθενοφόρων, καθώς επίσης για τις σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στο Κέντρο Υγείας Εχινού υπηρετούν αυτή τη στιγμή δέκα τρεις γιατροί γενικής ιατρικής όλοι. Αν και ο αριθμός των γιατρών είναι ικανοποιητικός, στις εφημερίες του Κέντρου συμμετέχουν έτσι κι αλλιώς και οι γιατροί που ανήκουν στα Περιφερειακά Ιατρεία, κατά συνέπεια οι δικές τους οι εφημερίες βγαίνουν πολύ άνετα.Παράλληλα πρέπει να σημειώσουμε πως παρά το πλήθος των γιατρών, παραμένουν κάποιες ειδικότητες οι οποίες λείπουν από το Κέντρο προκειμένου να εξυπηρετήσει σωστά τον πληθυσμό της περιοχής. Πρόκειται για έναν παιδίατρο, έναν χειρουργό και έναν ορθοπεδικό, αλλά και καρδιολόγο ή και δερματολόγο. Πέραν αυτού στο Κέντρο λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο αφού είναι εξοπλισμένο και με τα κατάλληλα μηχανήματα αλλά και το αντίστοιχο προσωπικό.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό το Κέντρο διαθέτει εφτά άτομα τα οποία προσδίδουν μία καλή εικόνα στο Κέντρο αφού επαρκούν για να βγαίνουν οι δικές τους οι βάρδιες, να παίρνουν τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται, κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί.

Το πρόβλημα των οδηγών των ασθενοφόρων ταλαιπωρεί τα περισσότερα κέντρα υγείας της χώρας. Και στον Εχινό, το πρόβλημα είναι σοβαρό αφού υπάρχουν τρεις οδηγοί για το όχημα, οι οποίο όμως δεν επαρκούν για να βγαίνουν οι βάρδιες με αποτέλεσμα να μένουν πολλές βάρδιες κενές. Από το Κέντρο ζητούν τρεις ακόμα οδηγούς για να μπορεί να καλυφτεί πλήρως το όχημα σε όλες τις βάρδιες. Σε ότι αφορά τις ώρες που δεν υπάρχει κάλυψη, το Κέντρο καλύπτεται από το ΕΚΑΒ που έρχεται από την πόλη της Ξάνθης και σε κάθε δρομολόγιο πρέπει να καλύψει μία απόσταση που ξεπερνά την μισή ώρα.

Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR εντόπισε το σοβαρό πρόβλημα του Κέντρου σε αναλώσιμα υλικά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ελλείψεις αφορούν κατά περιόδους το σύνολο των αναλωσίμων, με ειδική μνεία σε γάζες, σύριγγες κλπ. Αυτό συμβαίνει καθώς όχι μόνο έρχονται μικρές παρτίδες υλικών αλλά η όλη διαδικασία των παραγγελιών καθυστερεί αρκετά με αποτέλεσμα ότι έρχεται να έρχεται με καθυστέρηση ακόμα κι αν οι παραγγελίες γίνονται έγκαιρα προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Από την άλλη το νοσοκομείο δεν μπορεί να βοηθήσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτά τα κενά. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο Δήμος και αρκετοί ιδιώτες με δικές του πρωτοβουλίες, βοηθούν στο μέτρο του δυνατού το Κέντρο με την αγορά υλικών προκειμένου να μην μένει εκτεθειμένο αυτό.

Αντίθετη εικόνα πάντως συναντάμε στα φάρμακα όπου η τροφοδοσία γίνεται κανονικά και το Κέντρο δεν έχει καμία έλλειψη σε αυτά.

Η κυρία Μπασλιτζανάκη αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν προβλήματα και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αφού ο βιοχημικός αναλυτής είναι εκτός λειτουργίας και περιμένουν εδώ και μέρες την αντικατάστασή του όμως και πάλι η διαδικασία της προσφοράς και τελικά αγοράς καινούριου μηχανήματος που διεξάγεται μέσω της ΥΠΕ αποτελεί μία χρονοβόρα διαδικασία.

Στο Κέντρο Υγείας Εχινού οι επισκέπτες ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες ανά μήνα σε μία περιοχή κάλυψης του Κέντρου που ξεπερνά τις είκοσι πέντε χιλιάδες, καθώς πέραν του χωριού καλύπτει πολλές ακόμα γύρω περιοχές στον ευρύτερο τομέα του νομού.

Πηγή: life2day.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews