ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/16

Ακινητοποιημένο και χωρίς οδηγούς/πληρώματα το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Στρυμωνικού!


Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Το τραγικό της υπόθεσης εντοπίζεται στο όχημα του ασθενοφόρου το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο μιας και οι μόλις δύο οδηγοί που υπήρχαν στο Κέντρο αποσπάστηκαν σε άλλες μονάδες και πλέον το Κέντρο δεν έχει ούτε έναν οδηγό!
Προφανώς η λύση για αυτές τις περιπτώσεις έρχεται από το ΕΚΑΒ το οποίο είτε έρχεται από τις Σέρρες όπου θα χρειαστεί περίπου είκοσι λεπτά, είτε από κάποιο παραπλήσιο χωριό με σταθμό ΕΚΑΒ.Κ.Υγείας Στρυμονικού: Ο διευθυντής καταγγέλλει την υποχρηματοδότηση στην Υγεία
life2day.gr

Της Νικολέτας Ντάμπου

Ένα ακόμα Κέντρο Υγείας της χώρας μας εντοπίσαμε, αυτό του Στρυμονικού στον νομό Σερρών το οποίο διαθέτει ασθενοφόρο χωρίς ούτε έναν οδηγό. Ενώ, με το σταγονόμετρο πηγαίνουν τα αναλώσιμα υλικά στην μονάδα . Οι νοσηλευτές καθώς και οι γιατροί αλλά και το προσωπικό δεν επαρκούν. Ο διευθυντής κύριος Κωνσταντίνος Πιπερτζής μιλώντας στο www.Life2day.gr καταγγέλλει την υποχρηματοδότηση στην Υγεία.

Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR εστιάζει και στα αναλώσιμα υλικά του Κέντρου στο οποίο εντοπίζουμε ελλείψεις, αφού σε πλειάδα υλικών, μέχρι και στο βαμβάκι, οι ελλείψεις ταλαιπωρούν το Κέντρο. “Εμείς δεν είμαστε η εξαίρεση. Ζούμε στον γενικό κανόνα που θέλει όχι μόνο τα Κέντρα Υγείας, αλλά και ολόκληρο τον τομέα υγείας να βρίσκεται σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης” αναφέρει ο διευθυντής του Κέντρου.

Στην σημερινή συνέχεια της καθημερινής έρευνας του LIFE2DAY.GR σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, ταξιδεύουμε στα Βόρεια της χώρας για να καταλήξουμε στον νομό Σερρών και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Στρυμονικού το οποίο ανήκει στην τέταρτη Υγειονομική Περιφέρεια. Εκεί, συναντήσαμε τον διευθυντή κύριο Κωνσταντίνο Πιπερτζή ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό τομέα αλλά και σε αυτό των οδηγών ασθενοφόρων, αφού το Κέντρο διαθέτει όχημα χωρίς ούτε έναν οδηγό! Παράλληλα μας μιλάει για ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ενώ ο ίδιος καταγγέλλει την υποχρηματοδότηση στην υγεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αν υπάρχουν χρήματα έχεις και γιατρούς και προσωπικό και υλικά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι”.

Το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού διαθέτει εννιά γιατρούς γενικής ιατρικής. Την ίδια στιγμή στις εφημερίες συμμετέχουν και γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία. Σε ελάχιστες περιπτώσεις που λόγω αδειών η δύναμη μειώνεται, ενδέχεται να χρειαστεί ένας άτυπος δανεισμός γιατρού από όμορο κέντρο υγείας προκειμένου να βοηθήσει σε κάποια εφημερία. Παράλληλα στο Κέντρο λειτουργεί και μικροβιολογικό εργαστήριο το οποίο ναι μεν είναι σε ισχύ ωστόσο δεν υπάρχει μικροβιολόγος κι έτσι ο χειρισμός γίνεται με άτομο εξειδικευμένο στην λειτουργία του. Το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού στον νομό Σερρών.

Το νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο αποτελείται από μόλις δύο άτομα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να βγαίνουν οι δικές τους βάρδιες και προφανώς ούτε λόγος για ρεπό ή άδειες. Το Κέντρο ιδανικά θα χρειαζόταν τουλάχιστον πέντε ακόμα νοσηλευτές για να μπορεί να βγάζει όλες τις βάρδιες του, ενώ αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως και πάλι επιστρατεύονται με τη μορφή δανεισμού, νοσηλευτές από άλλα Κέντρα Υγείας προκειμένου να καλύπτουν βάρδιες για να μην μένει ακάλυπτο το Κέντρο.

Το τραγικό της υπόθεσης εντοπίζεται στο όχημα του ασθενοφόρου το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο μιας και οι μόλις δύο οδηγοί που υπήρχαν στο Κέντρο αποσπάστηκαν σε άλλες μονάδες και πλέον το Κέντρο δεν έχει ούτε έναν οδηγό! Προφανώς η λύση για αυτές τις περιπτώσεις έρχεται από το ΕΚΑΒ το οποίο είτε έρχεται από τις Σέρρες όπου θα χρειαστεί περίπου είκοσι λεπτά, είτε από κάποιο παραπλήσιο χωριό με σταθμό ΕΚΑΒ.

Το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού στον νομό Σερρών


Στα αναλώσιμα υλικά του Κέντρου υπάρχουν τραγικές ελλείψεις, ωστόσο σημειώνει ο διευθυντής του Κέντρου πως τους τελευταίους μήνες, υπάρχει μία προσπάθεια συντονισμού της Υγειονομικής Περιφέρειας και κάλυψης των υλικών που παραγγέλνονται.

Έχουν αρχίσει να καλύπτονται κάποιες ανάγκες αφού “κάθε αρχή και δύσκολη” τονίζει χαρακτηριστικά στο www.Life2day.gr . Αν και υπάρχει καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση που διαθέτει έμψυχο δυναμικό για να εξυπηρετήσει το Κέντρο σε ενδεχόμενες εργασίες και ο ίδιος ο Δήμος έχει περιορισμένους πόρους, οπότε η περαιτέρω βοήθεια προς το Κέντρο γίνεται απαγορευτική.

Ο κύριος Πιπερτζής μας ενημερώνει για μια αντίστοιχη εικόνα και στα φάρμακα, όπου τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις και το Κέντρο μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που το επισκέπτεται.

Σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ο διευθυντής μας ενημέρωσε πως τα όποια μηχανήματα διαθέτει το Κέντρο βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είναι πλήρως λειτουργήσιμα. Ένα πρόβλημα που υπήρχε με κάποιο κλιματιστικό, συνέδραμε ο Δήμος και το όποιο ζήτημα επιλύθηκε.

Το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού Σερρών δέχεται καθημερινά περίπου εκατό άτομα ανά ημέρα, ενώ ο πληθυσμός ευθύνης του καλύπτει περίπου τις δέκα οχτώ χιλιάδες, γεγονός που αποδεικνύει και τον φόρτο εργασίας του.


Πηγή: life2day.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews