ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/10/16

Κοζάνη: Σπεύδει …βραδέως το ΕΚΑΒ πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια από τον Πολάκη


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews                                                                                             

Σπεύδει …βραδέως το ΕΚΑΒ πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια από τον Πολάκη και πολλά 24ωρα… μετά τις διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ!

Αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς: «Τα εγκαίνια 27 Μαΐου τα πραγματοποιήσαμε στην προοπτική ότι στις 28 θα μπαίναμε μέσα. Κανείς δεν μας είχε ενημερώσει ότι υπήρχαν τόσα γραφειοκρατικά προβλήματα. Αν ξέραμε, θα παραλαμβάναμε τότε μόνο τα ασθενοφόρα και θα λέγαμε ότι συγχρόνως ετοιμάζεται το κτήριο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε πέντε – έξι μήνες».

ΕΚΑΒNews
Θυμίζουμε ότι με δελτίο τύπου (1/9/2016) και μετά την δημοσιοποίηση των συνθηκών εργασίας και υγιεινής των εργαζομένων στο κτίριο που στεγάζεται το Παράρτημα ΕΚΑΒ Κοζάνης (εμφάνιση τρωκτικών) η διοίκηση του ΕΚΑΒ διαβεβαίωνε ότι η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο θα γινόταν μέσα σε λίγα 24ωρα!!! και καθιστούσε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι:  «Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους πραγματικά ή μη γεγονότα να χρησιμοποιούνται από ανεύθυνο-υπεύθυνους, προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, εις βάρος του οργανισμού του ΕΚΑΒ».!!!

Σχετικό απόσπασμα από το δελτίο τύπου (1/9/2016)
«Ερωτήματα επίσης προκαλεί και το γεγονός, ότι όλα αυτά συμβαίνουν, μόλις λίγα 24ωρα πριν την οριστική μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κοζάνης, στις νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπόδιζαν τη λειτουργία του νέου κτιρίου μέχρι σήμερα, μετά από μεγάλη προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί και η μεταφορά των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κοζάνης στην νέα του έδρα, έχει δρομολογηθεί οριστικά και είναι θέμα ημερών.


Σπεύδει …βραδέως το ΕΚΑΒ πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια από τον Πολάκη
e-ptolemeos.gr

Ελλείψεις και γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστερούν την μεταφορά στο νέο κτήριο

Σπεύδει …βραδέως το ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία, στο θέμα της παράδοσης του νέου κτηρίου στην Κοζάνη, το οποίο εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα στις 27 Μαΐου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αλλά πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες και ακόμη δεν δόθηκε για χρήση.

Το κτήριο – κόσμημα σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη παράδοση 14 σύγχρονων ασθενοφόρων, κατά τον υπουργό θα αναβάθμιζε τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ προς τους πολίτες και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού. Παράλληλα θα αποτελούσε παρελθόν το ημιυπόγειο κτήριο δίπλα από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, στο οποίο στεγάζεται το ΕΚΑΒ εδώ και 18 χρόνια, όπου ενίοτε συνυπάρχουν άνθρωποι και ποντίκια. Δυστυχώς όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε, αλλά το δυσοίωνο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, πότε θα παραδοθεί το καινούργιο κτήριο.

Να σημειωθεί ότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση η διοικητική παράδοση του κτηρίου. Οι αρμόδιοι του δήμου Κοζάνης, ο οποίος είναι φορέας υλοποίησης του έργου, αποδίδουν την καθυστέρηση στο γεγονός ότι είναι «μεταφερόμενο» έργο από το προηγούμενο στο νέο ΕΣΠΑ», οπότε έπρεπε να γίνει – και έγινε – νέα ένταξη. Επίσης, υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις στο κτήριο, όπως ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, τηλεφωνικό κέντρο (πρέπει να μεταφερθεί από τις παλιές εγκαταστάσεις), υπολογιστές και ξενοδοχειακός εξοπλισμός. Δεν έγινε σύνδεση από τη ΔΕΗ και το ρεύμα που διαθέτει το κτήριο είναι «εργολαβικό».

Παράλληλα, υπάρχουν και κάποια διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προβλήματα παραλαβής του κτηρίου. Μόλις προχτές ελέγχθηκε από τους Ελεγκτές Δόμησης, οι οποίοι δεν διαπίστωσαν κάποια πολεοδομική παράβαση, οπότε αναμένεται το τυπικό της χορήγησης του αντίστοιχου πιστοποιητικού. Για την ιστορία πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ελεγκτές Δόμησης είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ορίζονται με κλήρωση. Η «σύμπτωση» εδώ είναι ότι «κληρώθηκε» ως Ελεγκτής Δόμησης, η κόρη του αναδόχου, η οποία θα «ήλεγχε» τον πατέρα της. Ωστόσο, έγινε νέα κλήρωση και αντικαταστάθηκε από άλλον ελεγκτή. Απομένει όμως η αυτοψία των Ενεργειακών Επιθεωρητών, οι οποίοι θα κρίνουν αν το κτήριο πληροί τις προϋποθέσεις να πάρει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Όμως εδώ προβλέπεται να γίνει διαγωνισμός, οπότε μπορεί να υπάρξει νέα καθυστέρηση. Αναζητείται βεβαίως, νομότυπη οδός, ώστε να μπει μέσα το ΕΚΑΒ και μετά να κάνουν τον έλεγχο οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές.

Σε επικοινωνία του «e-ptolemeos.gr» με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ο αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς, δήλωσε: «Τα εγκαίνια 27 Μαΐου τα πραγματοποιήσαμε στην προοπτική ότι στις 28 θα μπαίναμε μέσα. Κανείς δεν μας είχε ενημερώσει ότι υπήρχαν τόσα γραφειοκρατικά προβλήματα. Αν ξέραμε, θα παραλαμβάναμε τότε μόνο τα ασθενοφόρα και θα λέγαμε ότι συγχρόνως ετοιμάζεται το κτήριο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε πέντε – έξι μήνες». Πρόσθεσε επίσης ότι «για τις καθυστερήσεις αυτές δεν ευθύνεται το ΕΚΑΒ, αλλά είναι θέμα των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας. Από τον Δήμο Κοζάνης μας είπαν ότι όλα θα τελειώσουν εντός του Οκτωβρίου, οπότε αρχές Νοεμβρίου, ευελπιστούμε να πάμε στο νέο κτήριο, ώστε η λειτουργία μας να είναι καλύτερη και να παράσχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής».
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, σημείωσε ότι «η Περιφέρεια ό,τι είχε να κάνει το έκανε, πλήρωσε το έργο, δεν έχει καμιά άλλη εκκρεμότητα. Είναι θέμα του δήμου να τελειώσει με τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν». Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, εμφανίστηκε πιο απαισιόδοξος, λέγοντας «καλό Γενάρη και βλέπουμε για το νέο κτήριο».

Δημοσιεύτηκε 6/10/2016

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

4 σχόλια :

 1. Τα "τρωκτικα" του ΕΚΑΒ Κοζανης τριβουν τα ποδαρακια τους και με αυτη την εξελιξη και συνεχιζουν να αλωνιζουν ανενοχλητα οπως κανουν τοσα χρονια τωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι αλλά και πριν 1,5 χρόνο… δεν ήταν έτοιμο το κτήριο.. Εξάλλου εδώ και 15 χρόνια υπάρχουν ποντίκια στο κτήριο του νοσοκομείου… Τώρα τους πείραξε; Σε 100 24ωρα θα πάνε όλα θα είναι στην εντέλεια… Φυσικά και δεν φταίμε εμείς για την καθυστέρηση αλλά το μνημόνιο που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε με βαριά καρδιά και οι αριστοκράτες συνδικαλιστές!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν κατάλαβα ακριβώς τον ειρμό των σκέψεων σου γίνε πιο σαφής

   Διαγραφή
 3. Ναι αλλά και πριν 1,5 χρόνο… δεν ήταν έτοιμο το κτήριο.. Εξάλλου εδώ και 15 χρόνια υπάρχουν ποντίκια στο κτήριο του νοσοκομείου… Τώρα τους πείραξε; Σε 100 24ωρα θα πάνε όλα θα είναι στην εντέλεια… Φυσικά και δεν φταίμε εμείς για την καθυστέρηση αλλά το μνημόνιο που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε με βαριά καρδιά και οι αριστοκράτες συνδικαλιστές!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews