ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/10/16

ΕΚΑΒ: Δελτίο Τύπου για το περιστατικό στην δομή φιλοξενίας προσφύγων, στον δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης


Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Δυόμισι ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκαν και τον τραυματισμό των δύο διασωστών του ΕΚΑΒ-2 στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο κατά την διάρκεια διακομιδής περιστατικών, η διοίκηση του ΕΚΑΒ εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «εξεδόθη εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, στην οποία για λόγους έγκαιρης πρόσβασης στο περιστατικό, αλλά και για λόγους διασφάλισης συνθηκών ασφάλειας, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τα περιστατικά από Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων θα πρέπει να παραλαμβάνονται από τα Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και να επιστρέφονται, σε συγκεκριμένα σημεία στην είσοδο της κάθε Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2016 – Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε το γεγονός που συνέβη στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, στο Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όταν Πλήρωμα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μετέβη στο σημείο προκειμένου να παραλάβει και να διακομίσει επείγον περιστατικό και δέχθηκε αναίτια επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δυο συναδέλφων.

Θα πρέπει να τονισθεί για άλλη μια φορά, ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την περίθαλψη όλων των ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φροντίδας (ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων), είναι τεράστια και αδιάκοπη. Η σημαντική αυτή προσπάθεια λαμβάνει πιο μεγάλες διαστάσεις και της προσδίδεται μεγαλύτερη αξία όταν καταβάλλεται υπό τις συνθήκες που δημιουργεί η εξελισσόμενη προσφυγική κρίση, σε συνδυασμό με τις επιβληθείσες σκληρές οικονομικές συνθήκες τις οποίες διέρχεται η χώρα.

Γεγονότα όπως αυτό που έλαβε χώρα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, με την ανάλογη σοβαρότητα και ωριμότητα, χωρίς πανικό και κυρίως με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι όταν χάνεται με τέτοιο τρόπο μία 39χρονη μητέρα και ο 9χρονος γιος της κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι καταστάσεις που εξ αντικειμένου δημιουργούνται μπορεί να είναι σοβαρές και απρόβλεπτες.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις δύσκολες και επικίνδυνες πολλές φορές συνθήκες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Πληρώματα των Ασθενοφόρων κατά τη διακομιδή επειγόντων περιστατικών, βρίσκεται συνεχώς και με όλες τις δυνάμεις της, σε μια διαρκή καθημερινή προσπάθεια, προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που προασπίζουν τις όσο το δυνατόν ομαλότερες συνθήκες αντιμετώπισής τους. Το πρώτιστο και μοναδικό κριτήριο και μέλημα σε αυτή την προσπάθεια, είναι τόσο η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των αντιμετωπιζομένων περιστατικών, όσο και η ασφάλεια και η εργασιακή αξιοπρέπεια των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ήδη με ενέργειες της Διοίκησης, εξεδόθη εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, στην οποία για λόγους έγκαιρης πρόσβασης στο περιστατικό, αλλά και για λόγους διασφάλισης συνθηκών ασφάλειας, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τα περιστατικά από Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων θα πρέπει να παραλαμβάνονται από τα Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και να επιστρέφονται, σε συγκεκριμένα σημεία στην είσοδο της κάθε Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων.

Είναι ανάγκη να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η διαχείριση και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών κάτω από τόσο ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, απαιτεί σοβαρή, συντεταγμένη και ψύχραιμη αντιμετώπιση, προκειμένου να διαφυλάσσεται καταρχήν η ασφάλεια των πληρωμάτων και των ασθενών και αφετέρου να παρέχονται έγκαιρα και με αποτελεσματικότητα οι υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας από τα Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Πληρώματα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που μάχονται καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των επειγόντων αναγκών των συνανθρώπων μας.

Πηγή: ekab.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews