ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/10/16

Ενημέρωση πολιτών για ΚΑΡΠΑ από το ΕΚΑΒ Λάρισας στην κεντρική πλατεία της πόλης


Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ενημέρωση Λαρισαίων για ΚΑΡΠΑ
eleftheria.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ανοικτές, εκπαιδευτικές δράσεις για την καρδιακή ανακοπή πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την καρδιακή ανακοπή.

Έτσι, το ΕΚΑΒ Λάρισας πραγματοποίησε χθες αντίστοιχη δράση στην Κεντρική πλατεία της πόλης, μια πρωτοβουλία που τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών Λαρισαίων.
Η δράση περιελάμβανε διάλεξη, επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη, με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC, διάλεξη, επίδειξη και πρακτική εξάσκηση στην τεχνική απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες και έγινε προβολή εκπαιδευτικών βίντεο και παρουσιάσεων που αφορούν στο ρόλο του ΕΚΑΒ καθώς και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.
Στην Κεντρική πλατεία βρίσκονταν και οχήματα του ΕΚΑΒ με σκοπό την επίδειξη του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτουν, καθώς και των δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων που τα χαρακτηρίζουν.
Η χθεσινή δράση οργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις που συνεργάζονται και συνδράμουν το έργο του ΕΚΑΒ.
Μ.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Την εκδήλωση αυτή την διοργανώνει το ΕΚΑΒ, αν δεν κάνω λάθος.
    Ποιοι είναι αυτοί οι φορείς που εθελοντικά βοηθούν στην πραγματοποιηση τής, ονομάστε τούς να τούς μάθουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews